CONTROPIEDE. Scurte și rapide despre etapa a 22-a din Serie A

sommer fiorentina inter serie a

Ciao belli! E din nou marți, ziua în care analizăm rapid, scurt și eficient – precum un frumos contraatac italian de pe vremuri – ce s-a întâmplat în etapa de Serie A.

Rezultatele. Toate, de data asta.

 • Cagliari – Torino 1-2
  Atalanta – Udinese 2-0
  J******s – Empoli 1-1
  Milan – Bologna 2-2
  Genoa – Lecce 2-1
  Verona – Frosinone 1-1
  Monza – Sassuolo 1-0
  Lazio – Napoli 0-0
  Fiorentina – Inter 0-1
  Salernitana – Roma 1-2

Și discuțiile, cu liniuță, ca la școală.

-Au ratat ragazzi penalty-uri într-o veselie. 5 bucăți lovituri de la 11 metri irosite în aceeași etapă tre’ să fie un record sau ceva pentru Serie A. Recunosc că e puțin amuzant. Pentru că am tot auzit sezonul ăsta că „e ușor să bați când ai un rigore pe meci”, da’ alții nu o fac nici când primesc două. Și nu mă refer la Verona.

-Mă pregăteam să mă pregătesc de Derby d’Italia de pe locul 2, ba chiar luasem în calcul și tristul scenariu să fiu la 4 puncte în urma jmperiului cel rău care a contraatacat în sezonul ăsta de Serie A, și m-am pomenit din nou lider. Asta pentru că Davide Nicola și-a amintit că e vecchio cuore granata și i-a făcut o glumiță livornezului jovial Max Allegri: Empoli a profitat de faptul că a jucat aproape tot meciul cu om în plus și a plecat cu un punct de la Torino. Chiar dacă din punct de vedere al clasamentului nu se schimbă nimic (tot penultima e), moralul a urcat brusc, după 4 puncte în cele două etape care au urmat schimbării de pe bancă.

-Ce au început toscanii în Piemont a desăvârșit Inter în Toscana. Operațiunea il sorpasso, adică. Lautaro a dat golul (sigur că el!), Sommer a apărat lejer penalty-ul fiță al abia întorsului pe teren Nico Gonzalez și Serie A îi are din nou în frunte pe ai lui Limone. Care, iată!, s-au descurcat și fără Hakan și Barella, pregătiți și proaspeți pentru vizita celui mai detestat adversar pe Meazza.

-Dincolo de satisfacția subsemnatului, manifestată printr-un râs cu poftă și zgomotos, Milan – Bologna a fost clar meciul etapei și unul dintre cele mai bune ale sezonului în Serie A. Până și Leao a mai reușit să dea pe poartă, ca să vă faceți o idee. Altfel, Zirkzee a venit din nou cu bunătățile și confirmă creșterea aș zice ușor absurdă din actuala stagiune. La fel de absurdă – dacă îmi permteți – ca ratarea sa din startul reprizei a doua, după ce a cam râs de săraca apărare a lui Padre. Prima doppietta italiană a lui Loftus-Cheek a fost eclipsată de o alta, cea a ratărilor de la 11 metri, care i-a avut ca protagoniști pe Giroud și Theo Hernandez. Ultimul a avut nevoie de explicații, pentru a înțelege de ce nu i s-a pus golul, după ce a jucat mingea ce i-a revenit direct din bară. De la unul care se ceartă atât de des cu arbitrii te-ai aștepta să știe mai bine regulamentul…

-În mod normal, te-ai fi așteptat ca meciul etapei să fie Lazio – Napoli, adică primele două din sezonul trecut de Serie A. A fost, însă, o plictiseală groaznică (nu vreau să zic o mizerie de meci) și o explicație pentru clasările actuale ale ambelor echipe. Așa că, pe lângă Inter, marea câștigătoare a weekendului a fost Atalanta: victorie cu Udinese și salt pe locul 4. Și încă o prestație solidă a flopului CdK, care a reușit două pase decisive.

Două din două pentru De Rossi la Roma. Tot cu ceva emoții după ce ai lui au avut 2-0, dar punctele se adună. Cum se tot adună înfrângerile cu 2-1 pentru Salernitana. A patra la rând. Senzația e că băieții lui Pippo sunt mereu aproape, dar cu fiecare etapă care trece, de fapt, sunt tot mai departe. Totuși, acest moment al lui Candreva rămâne unul dintre highlights-urile etapei. Mai cu milă, Toni, băiatul are rude și prieteni care-l văd la televizor!

-Nu faceți prea mare caz, nu începeți să calculați cine știe ce, da’ să știți că Torino, deși pe 10, e la doar 5 puncte de Top 4.

-Genoa și Monza, probabil singurele echipe fără speranțe europene și fără griji la retrogradare în acest moment al sezonului, au câștigat și și-au consolidat locurile călduțe. Au făcut-o pe spinarea lui Lecce, respectiv Sassuolo, care privesc în urmă cu tot mai multă teamă. Puțin spațiu de manevră a obținut Frosinone, care s-a întors cu un egal de la Verona. Verona care a ratat al treilea penalty la rând de care a beneficiat. Și cumva, pentru moment, tot e deasupra liniei, unde, din păcate, încă rezistă Udinese. Nu și Cagliari, dar toate au aceleași număr de puncte, deci situația în partea de jos a clasamentului e foarte schimbabilă.

Parada etapei: Scuffet vs Torino

A fost un meci cu lumini și umbre pentru fostul ”fenomen” de la Udinese. Dar calitatea acestei intervenții, pe care a reușit-o cu foarte puțin timp înainte să o comită la golul de 2-0 al lui Torino, și nivelul ei de dificultate, mai ales pentru un portar mare, este indiscutabilă.

Golul etapei: Ekuban vs Lecce

Scăpată cu bine din prima repriză, în care Lecce a ratat și un penalty, Genoa a întors rezultatul după pauză în doar câteva minute. Iar golul de 3 puncte a fost cu adevărat special.

Sursa foto deschidere: football-italia.net

Dacă vrei să susții blogul sau pur și simplu să dai o bere
Ori dacă te simți generos
O poți face aici ⤵

Become a Patron!

3 Replies to “CONTROPIEDE. Scurte și rapide despre etapa a 22-a din Serie A”

 1. […] –Cum am menționat că Torino e aproape de locurile de Liga Campionilor, cum s-a revenit la normal. Așa că granata va avea un alt sezon de Serie A în zona liniștită, la mijlocul clasamentului. Aproape sigur, alături de Monza și Genoa. […]

 2. […] -În schimb, Fiorentina măcar mai poate face calcule, după victoria pe reveneală cu Lazio. O victorie care putea fi mai clară (și trebuia să fie), dacă ne gândim numai la faptul că viola a trimis de patru ori mingea în bară. Inclusiv din penalty. Da, tot Nico Gonzalez. […]

 3. […] zebrelor torineze și a urcat pe locul 2, după un 1-0 cu Empoli la care Allegri privește cu jind. Wink! Eh, dar măcar Max nu e complet nemulțumit: s-a lăudat că a mai pus un punct între el și […]

Lasă un răspuns