CONTROPIEDE. Scurte și rapide despre etapa a 23-a din Serie A

derby ditalia serie a

Marți nu mai e de mult ziua celor trei ceasuri rele. A devenit ziua în care analizăm rapid, scurt și eficient – precum un frumos contraatac italian de pe vremuri – etapa de Serie A.

Începem, firesc, cu rezultatele. Unul deasupra tuturor (hehe!).

 • Lecce – Fiorentina 3-2
  Empoli – Genoa 0-0
  Udinese – Monza 0-0
  Frosinone – Milan 2-3
  Bologna – Sassuolo 4-2
  Torino – Salernitana 0-0
  Napoli – Verona 2-1
  Atalanta – Lazio 3-1
  Inter – J******s 1-0
  Roma – Cagliari 4-0

Și acum, să purcedem!

-Derby d’Italia a confirmat ce se știa deja: Inter e mai bună și decât unica rivală reală din lupta pentru Scudetto. În principiu, trebuie să câștige titlul. În practică, e capabilă să-l piardă prostește și nu ar fi prima oară când s-ar întâmpla. Așa că entuziasmul e firesc, dar trebuie temperat. Limone și ai lui au arătat încă o dată că în acest sezon sunt spot on în meciurile mari (au pierdut doar două puncte contra adversarilor importanți, în turul de la Torino), iar în ultimele două săptămâni și un pic au bătut Lazio, Napoli, Fiorentina și Răul alb-negru fără a lua gol. Nu vă lăsați păcăliți de acel doar 1-0 de pe tabelă. Fără Szczesny, ai lui Max puteau păți ce au pățit anul trecut la Napoli.

-Mon Dieu, Pavard! Mamma mia, Hakan

E posibil ca Milan să fie cea mai bună echipă din lume când dă de greu. Întoarsă de naiva Frosinone, a reîntors meciul în propria favoare. Sigur, ajută și că Jovic redevine, etapă după etapă, băiatul ăla care apărea mereu pe lista marcatorilor când juca la Frankfurt. Poate că Padre nu îi va readuce pe ai lui în lupta pentru titlu, dar sigur ”verișorii” vor sta la pândă în așteptarea oricărui oscior.

-Occhio, că pare că s-a pornit Atalanta, care, la momentul ăsta, are argumente solide pentru a fi considerată principala favorită la locul 4. Iar catalizatorul e renăscutul și descătușatul De Ketelaere. Momentul GIF-ULUI!

-Bine, Roma e imediat acolo. Varianta cu De Rossi pe bancă arată mult mai bine, are 3 victorii consecutive, iar mood-ul s-a schimbat complet. Contra lui Cagliari, s-a lăsat pe alocuri cu spectacol și s-a făcut scorul etapei. Dar pentru partea giallorossa a Capitalei urmează primul test serios post-Mourinho: în etapa următoare de Serie A, pe Olimpico merge Inter. 

Când Kvaratskhelia e în zi bună, lucrurile nu sunt neapărat mai simple pentru Napoli – pentru că o chinuială acasă cu Verona, după una cu Salernitana și o alta cu Cagliari, nu e semn bun -, însă viața sigur e mai frumoasă lângă Vezuviu.

-Bologna-Sassuolo a mustit de tinerețe. Probabil ”cel mai tânăr meci” al sezonului. Și cum tinerii sunt capricioși, a ieșit o mică nebunie, cu erori, cu întorsături de situație, cu multe goluri. Thiago Motta i-a văzut pe ai lui câștigând prima oară în 2024, Alessio Dionisi încă așteaptă să-și vadă echipa jucând și adunând puncte precum împotriva ”balaurilor” din Serie A.

Fiorentina a luat-o la vale și nici măcar un avantaj în minutul 90 nu mai e sigur. Chiar dacă adversara este Lecce, o echipă care câștigase doar o dată în Serie A în ultimele 4 luni și ceva. Nici Lazio nu reușește să-și găsească o constanță care să-i permită să fie mai mult decât o banală candidată la Top 4.

Mâna lui Davide Nicola e un lucru de luat în seamă. Se vede și la Empoli, care rămâne neînvinsă de când a schimbat antrenorul, iar în două din cele 3 meciuri jucate de atunci nu a luat gol. Da, încă e pe loc retrogradabil, dar nu ar fi o surpriză să iasă curând de acolo.

-La Udine, Di Gregorio a ținut să ne amintească de ce e portarul sezonului în Serie A. A lipsit puțin, din motive medicale, și exista riscul să uităm asta.

-Iar la Torino, în ”derby granata”, echipa lui Juric ne-a amintit de ce nu e una serioasă. Un meci fără emoții, fără ocazii, fără nimic contra Salernitanei.

Parada etapei: Szczesny vs. Inter

Ar fi de discutat cât e meritul polonezului și cât e incapacitatea lui Arnautovic să dea gol de acolo, însă intervenția lui Szczesny rămâne una la limita absurdului.

Golul etapei: Kvaratskhelia vs. Verona

Execuție de 3 puncte. V-am spus mai sus, viața e mai frumoasă.

Sursa foto deschidere: timesofmalta.com

Dacă vrei să susții blogul sau pur și simplu să dai o bere
Ori dacă te simți generos
O poți face aici ⤵

Become a Patron!

One Reply to “CONTROPIEDE. Scurte și rapide despre etapa a 23-a din Serie A”

 1. Care a fost ratare? Arna sau Barella si care a fost parada portarului?

Lasă un răspuns