CONTROPIEDE. Scurte și rapide despre etapa a 24-a din Serie A

bastoni roma serie a

Nici măcar o zi de marți 13 nu ne poate opri să analizăm rapid, scurt și eficient – precum contraatacul lui Bastoni la Roma – etapa de Serie A.

Pentru început, frumoasele rezultate:

 • Salernitana – Empoli 1-3
  Cagliari – Lazio 1-3
  Roma – Inter 2-4
  Sassuolo – Torino 1-1
  Fiorentina – Frosinone 5-1
  Bologna – Lecce 4-0
  Monza – Verona 0-0
  Genoa – Atalanta 1-4
  Milan – Napoli 1-0
  J******s – Udinese 0-1

Să vorbim despre calcio, deci!

-Nu tre’ să fii vreun statistician ca să vezi că s-a marcat într-o veselie, iar media de goluri a fost ridicată chiar dacă am avut și-un 0-0. Patru echipe au dat cel puțin 4 goluri, ceea ce, desigur, e un record stagional.

-Inter a făcut o primă repriză oribilă pe Olimpico – însă aici e și meritul Romei, care a venit cu, probabil, cea mai bună variantă a ei în această ediție de Serie A – și o a doua care i-a întărit și mai mult candidatura la titlu. Reacția de după pauză, dacă nu a fost una a unei campioane, sigur a fost a unei echipe care se vrea campioană. Limone și ai lui au încheiat spectaculos o perioadă dificilă și aglomerată, au cam terminat deplasările nasoale (derby-ul cu Milan gazdă nu l-aș trece la meci ”afară”), iar de acum trebuie să joace ca niște lideri, nu doar ca niște aspiranți la primul loc.

Clamoroso a Torino! Udinese a câștigat Zebra Derby și partea cu adevărat tare e că nici măcar nu a transpirat prea rău. Lu’ Max i-a tot ars de glumițe, vorbe de duh și războaie psihologice. A devenit viral pe interneți, da’ a uitat că treaba lui e să-și antreneze echipa, să o facă să joace niște fotbal. Caterinca, mai ales când bați repetat tras de păr, ar trebui lăsată în seama noastră, a fanilor.

Milan a câștigat din nou, dar rămâne practic la mijloc între locul 1 și locul 4, în așteptarea unor rezultate care să-i spună exact încotro trebuie să-și îndrepte energiile. Aș spune locul 2, dar sigur că speranța e să reducă distanța față de Inter și, cumva, ”verișorii” nu se ascund. Chiar dacă vorbesc cu juma’ de gură. Deocamdată, nu a fost nevoie de vreun efort ieșit din comun ca să-și consolideze poziția a treia. Napoli rămâne o campioană debusolată și, până la Liga Campionilor, ar trebui să fie îngrijorată de faptul că riscă să rămână în afara Europei. Poate că odată cu revenirea lui Osimhen…

-Rămâne cum am stabilit: Atalanta e cea mai îndreptățită la ultimul loc din Top 4. A confirmat-o victoria de pe Marassi, o întrecere de cine poate da goluri mai frumoase. O să vedeți mai jos cine a câștigat-o. Altfel, acum că se întoarce Lookman și că El Bilal Touré s-a pus pe picoare, Gasperini va avea niște arme teribile pe care să le pună lângă posedatul CDK.

Bologna a dat 4 goluri la rând pentru a doua etapă la rând, Fiorentina a marcat de 5 ori pentru primul succes din 2024, iar Lazio s-a reîntâlnit cu victoria. Toate rămân, cu șanse mai mici sau mai mari, mai reale sau mai puțin credibile, în cursa pentru Liga Campionilor. La fel și Roma, pentru că, măcar în parte, eșecul cu Inter a arătat că progresele din mandatul lui De Rossi sunt pe bune.

Ciruțu Immobile a marcat în Sardinia și a intrat în grupul select al jucătorilor cu 200 de goluri în Serie A. Doar al optulea membru al acestui grup, condus în continuare de o altă legendă lazială, Silvio Piola.

-În doar 4 meciuri, Davide Nicola a dus-o pe Empoli de pe locul 19 pe locul 16. Victoria toscanilor la Salerno a însemnat finalul lui Pippo Inzaghi. Salernitana va avea al treilea antrenor în acest sezon: Fabio Liverani.

Frosinone are acum cea mai slabă apărare din Serie A: 49 de goluri primite. 21, doar în ultimele 7 etape. Cu o așa defensivă nu prea ai cum să stai liniștit.

Încă o etapă fără victorie pentru Cagliari, Verona și Sassuolo, prezențe constante în acest sezon de Serie A în partea de jos a clasamentului. Și, la cum arată lucrurile, nu vor pleca prea curând de acolo.

Cum am menționat că Torino e aproape de locurile de Liga Campionilor, cum s-a revenit la normal. Așa că granata va avea un alt sezon de Serie A în zona liniștită, la mijlocul clasamentului. Aproape sigur, alături de Monza și Genoa.

Parada etapei: Sommer vs Roma

N-are rost să neg evidența, e și o chestiune personală aici. Însă, în același timp, faptul că Sommer a scos mingea din picioarele lui Lukaku a salvat rezultatul pentru Inter pe Olimpico. În loc de 3-3, s-a făcut 2-4 mai târziu.

Golul etapei: De Ketelaere vs Genoa

Nu cred că era vreun dubiu. Execuția senzațională a renăscutului belgian a fost finalul perfect al unei acțiuni excelente a Atalantei.

Melodia etapei

Ultima săptămână și weekendul nu au fost doar despre Serie A, ci și despre festivalul de la Sanremo. Sigur că au existat controverse legate de vot, dar nu despre ele vreau să vorbesc. Voiam doar să vă las cu melodia mea câștigătoare.

Sursa foto deschidere: thetelegraph.com

Dacă vrei să susții blogul sau pur și simplu să dai o bere
Ori dacă te simți generos
O poți face aici ⤵

Become a Patron!

Lasă un răspuns