CONTROPIEDE. Scurte și rapide despre etapa a 28-a din Serie A

bologna inter serie a

Bine v-am regăsit, raga, în frumoasa zi de marți! Zi în care se analizează rapid, scurt și eficient – precum schema de la lovitura liberă a Atalantei – etapa de Serie A. Sau, cum i se spune mai recent, campionatul în care distanța dintre locul 1 și locul 2 crește ca Făt-Frumos.

Rezultatele sunt baza și de data asta:

 • Napoli – Torino 1-1
  Cagliari – Salernitana 4-2
  Sassuolo – Frosinone 1-0
  Bologna – Inter 0-1
  Genoa – Monza 2-3
  Lecce – Verona 0-1
  Milan – Empoli 1-0
  J******s – Atalanta 2-2
  Fiorentina – Roma 2-2
  Lazio – Udinese 1-2

Și acum, chiacchiere da bar.

Cam atât a fost și cu demonii de pe Dall’Ara pentru Inter! Limone și ai lui au mai făcut un pas – mare de tot, de data asta – spre Scudetto. Și nici n-a fost nevoie să intre Lautaro, Dimarco și Pavard. O primă repriză de încordat mușchii, când s-a dat și golul, și o a doua în care liderul a arătat că a învățat cum să gestioneze aproape perfect un avantaj, fie el și minim. Senzația de superioritate pe care o lasă echipa asta e atât de puternică, încât și cel mai pesimist fan nerazzurro ar zâmbi dacă ar auzi pe cineva vorbind despre ratarea titlului. Însă, cât timp se fac calcule, nu e gata!

-Coborâm de pe înălțimile amețitoare printre cei normali și vedem că s-a făcut rocada mică. Adică Milan a profitat în sfârșit de mersul împiedicat al zebrelor torineze și a urcat pe locul 2, după un 1-0 cu Empoli la care Allegri privește cu jind. Wink! Eh, dar măcar Max nu e complet nemulțumit: s-a lăudat că a mai pus un punct între el și Bologna.

-Apropos de Bologna… Eșecul cu Inter nu a făcut prea multe pagube (dacă excludem accidentarea lui Zirkzee, out vreo 3-4 săptămâni). Rivalele la locul 4 au remizat în grup, așa că Thiago Motta și surprinzătorii lui băieți încă au un avans de 3 puncte față de următoarea clasată. Fiorentina și Roma au făcut egal între ele, cu dramatism și cu un alt rigore ratat de toscani, Atalanta a luat un punct Torino, iar Napoli, cu Torino. Acum, s-ar putea să exagerez băgându-le pe toate în aceeași oală, mai ales după ce pe unele le-am considerat deja ieșite din cursă, însă nu strică să avem impresia că în Serie A există un oarecare suspans și în partea de sus a clasamentului.

-În paragraful de mai sus putea fi și Lazio, da’ ragazzi lu’ Sarri își văd de criza lor: au 3 înfrângeri la rând și-s mai aproape să iasă din prima jumătate a clasamentului decât de Europa.

-Fără griji și presiune, pe relaxare, Genoa și Monza au pus-o de un meci frumos pe Marassi. Goluri multe, o revenire incompletă și o execuție dintre cele mai spectaculoase ale sezonului în Serie A. Au bătut oaspeții, care, cu ocazia asta, au trecut în clasament peste Torino. Care Torino, nu cu mult timp în urmă, încă-și făcea planuri pentru Europa. Da’ știm cum e la nea Cairo: vorbe frumoase și articole nereușite în Gazzetta.

Când crezi că ai un weekend nereușit, gândește-te la D’Aversa. A pierdut acasă ”directul” din lotta salvezza cu Verona. I-a dat un cap în gură unui jucător advers (Henry-ul de pe Temu). A fost făcut de râs de propriul club într-un comunicat. Și, în fine, a fost dat afară.

-Și totuși, cumva, se poate și mai rău! Să fii Di Francesco de la Frosinone și, după un tur de senzație, să te duci în cap incontrolabil și să ajungi pe loc retrogradabil. După ce te bate fosta ta echipă. Iar ai tăi ratează penalty în minutul 90.

Sassuolo nu a ieșit din belele, e tot penultima, dar măcar a bătut o contracandidată, ceea ce poate fi un început. Empoli e din nou în belele, chiar dacă încă ține capul deasupra apei. Totuși, e genul de situație în care Nicola se activează.

Marile câștigătoare ale rundei în acest roller coaster care e lupta pentru a rămâne în Serie A sunt, indiscutabil, Udinese, Verona și Cagliari. Toate au bătut, toate au urcat bine în clasament, da’ situația se poate schimba de la oră la oră. Literalmente! Între locul 13 și locul 19 sunt numai 4 puncte.

Parada etapei: Milinkovic-Savic vs Napoli

Motivul pentru care Torino a plecat neînvinsă de la Napoli a fost Milinkovic-Savic, autorul unei prestații care aproape că mă face să-mi revizuiesc părerea despre el. Dintre paradele pe care le-a reușit, niciuna nu a fost mai spectaculoasă și mai dificilă decât asta, la lovitura de cap a lui Kvara.

Golul etapei: Dany Mota vs Genoa

Tura asta, nu cred că sunt discuții aici. Sunt destul de sigur că, la finalul sezonului, golul ăsta o să se afle printre cele pe care o să vi le propun pentru a-l alege pe cel mai frumos marcat în actuala ediție de Serie A.

Sursa foto deschidere: inter.it

Dacă vrei să susții blogul sau pur și simplu să dai o bere
Ori dacă te simți generos
O poți face aici ⤵

Become a Patron!

Lasă un răspuns