CONTROPIEDE. Scurte și rapide despre etapa a 29-a din Serie A

thiago motta empoli serie a

Chiar și când nu se joacă luni, ne vedem tot marți pentru a analiza rapid, scurt și eficient etapa de Serie A. If it ain’t broke, don’t fix it!

Dacă avem rețeta succesului, nu renunțăm la ea. Începem de la rezultate:

 1. Empoli – Bologna 0-1
  Monza – Cagliari 1-0
  Udinese – Torino 0-2
  Salernitana – Lecce 0-1
  Frosinone – Lazio 2-3
  J******s – Genoa 0-0
  Verona – Milan 1-3
  Roma – Sassuolo 1-0
  Inter – Napoli 1-1

Acum, liniuțele!

-Pentru că Atalanta – Fiorentina s-a amânat (și nu e exclus să se joace abia după finalul sezonului), se poate spune că oaspeții au câștigat mai mult de jumătate din meciurile etapei. 5 victorii în deplasare și doar două pentru gazde, ambele la limită, cu un italian 1-0.

Putem vorbi de prima criză stagională la Inter? Ok, poate e un cuvânt prea dur. Atunci, moment delicat? Nu doar că sunt două meciuri la rând fără victorie. Până la urmă, s-a mai întâmplat o dată, chiar dacă era vorba despre două egaluri. Ambele, în deplasare, la Torino și la Lisabona, iar ultimul, într-o partidă în care au jucat mai ales rezerve. Nu, e vorba de faptul că și la Madrid, și cu Napoli, echipa a părut sfârșită fizic, în special în repriza a doua. Cu Atletico, asta s-a tradus într-o dominare destul de clară a spaniolilor și în senzația că golul de 2-1 este inevitabil. Și a fost! În schimb, duminică, pe Meazza, adversarii au marcat la prima (și singura) ocazie adevărată. Însă de aici până la criză sau moment delicat e ceva drum. Cazzo, sunt primele puncte pierdute în Serie A în 2024! La jumătatea lui martie! Este adevărat că s-a adunat ceva oboseală fizică și mentală, ceea ce e firesc. E suficient să revedeți iureșul din primele două luni ale anului ca să înțelegeți de ce. Plus că realitatea e că nimeni nu le poate câștiga pe toate. Măcar o dată, pauza pentru naționale s-ar putea să fie binevenită. Se mai trage sufletul, se mai așază lucrurile… Și, de acum, se va juca doar câte un meci pe săptămână, iar programul nu e chiar complicat. Da, vor începe și calculele. Însă alea pozitive.

-Poate e paradoxal, dar mi se pare că victoria asta de la Empoli chiar e confirmarea că Bologna are ce îi trebuie pentru a rămâne pe loc de Liga Campionilor până la final. Indiferent că e 4 sau 5, pentru că sunt șanse tot mai mari ca Serie A să beneficieze de un loc suplimentar în ediția viitoare. Ai lui Thiago Motta au arătat că pot câștiga și meciuri d-astea ”murdare”, contra unor echipe care pur și simplu se țin de tine ca râia. E a treia victorie la rând în deplasare, în condițiile în care, anterior, băieții de pe Dall’Ara mai bătuseră doar o dată din postura de oaspeți. Când prinzi și constanță de genul ăsta… Cât de mult a însemnat acest succes ne-a spus reacția lui Motta la golul marcat de Fabbian în minutul 90+4.

Milan dovedește că e a doua forță a campionatului, cum le place italienilor să spună. Pentru ”verișori” a fost mult până au trecut de zebre. Odată ce au făcut-o, au început să le lase în urmă. Ajută și faptul că la Torino s-a intrat în vrie. După un meci cu Genoa în care mingea nu a prins poarta genovezilor până spre minutul 70. La final, Allegri a apărut ușor nervos, agitat ca un cal nărăvaș, că tot îi plac lui comparațiile astea cabaline. Chiar, Max, nicio vorbă de duh, nicio metaforă, nimic?

A trecut ceva timp de când nu au mai câștigat ambele echipe din Roma în aceeași etapă. În principiu, pentru că Lazio nu prea a mai bătut pe nimeni în ultima vreme. Ai lui De Rossi s-au descurcat și fără Dybala (accidentat, desigur) și și-au consolidat locul 5, despre care am vorbit deja că e tot mai important. De cealaltă parte, la primul meci după plecarea neașteptată a lui Sarri, lazialii au obținut o victorie normală, dar pentru care au fost nevoiți să tragă ceva. A intrat Taty Castellanos ca să rezolve treaba în câteva minute, dar probabil vicecampioana din sezonul trecut poate spera cel mult la un loc european.

Monza și Torino, cele mai liniștite echipe din Serie A, au câștigat și au trecut de borna aia psihologică de 40 de puncte. Practic, și matematica le permite să aibă un final de campionat fără griji.

Cealaltă victorie mare a rundei – pe lângă cea obținută de Bologna – e a lui Lecce, care acum e prima dintre cele mai slabe. La debutul lui Luca Gotti pe bancă, salentinii au bătut-o pe Salernitana, care cred că nu ar mai rămâne în Serie A nici măcar dacă rivalele ei în lupta pentru evitarea retrogradării nu ar mai juca până la finalul sezonului. Nici faptul că pleacă și Liverani nu poate schimba asta.

-Adevărata valoare a victoriei lui Lecce stă în faptul că celelalte echipe care încearcă să evite Serie B – Udinese, Verona, Cagliari, Empoli, Frosinone și Sassuolo, în ordinea din clasament – au pierdut pe linie în etapa asta. Dar situația rămâne fluidă și vedem că totul se poate schimba repede. Avem 5 puncte între locul 13 și locul 19.

Parada etapei: Turati vs Lazio

Deja un obișnuit al acestei rubrici. Băiatul din poarta lui Frosinone a și comis câteva de-a lungul sezonului, dar plusurile sunt mai multe. Și mai spectaculoase, aș zice. Precum intervenția asta în fața lui Luis Alberto, din eșecul cu Lazio.

Golul etapei: Daniel Maldini vs Monza

E un moment tare bun pentru băiatul lui tata, care pare decis să arate că nu joacă în Serie A doar pentru că are numele pe care îl are. În runda asta, a adus victoria pentru Monza cu o execuție minunată din lovitură liberă.

Sursa foto deschidere: eurosport.it

Dacă vrei să susții blogul sau pur și simplu să dai o bere
Ori dacă te simți generos
O poți face aici ⤵

Become a Patron!

One Reply to “CONTROPIEDE. Scurte și rapide despre etapa a 29-a din Serie A”

 1. […] Dea” i-a arătat echipei care încă e campioană unde e în raport cu forțele campionatului. 1-1 ăla de pe Meazza, din etapa trecută, a fost doar o […]

Lasă un răspuns