CONTROPIEDE. Scurte și rapide despre etapa a 30-a din Serie A

marusic lazio serie a

Gata, s-au terminat pauzele pentru naționale în sezonul ăsta! Așa că, dacă e marți, analizăm rapid, scurt și eficient etapa de Serie A.

Începem, așa cum deja toată lumea știe, cu rezultatele:

 • Napoli – Atalanta 0-3
  Genoa – Frosinone 1-1
  Torino – Monza 1-0
  Lazio – J******s 1-0
  Fiorentina – Milan 1-2
  Bologna – Salernitana 3-0
  Cagliari – Verona 1-1
  Sassuolo – Udinese 1-1
  Lecce – Roma 0-0
  Inter – Empoli 2-0

Și continuăm cu obișnuitele analize pline de profunzime.

-Au mai rămas 8 etape de jucat în Serie A, însă pentru Inter sunt suficiente 11 puncte din 24 pentru a deveni campioana Italiei. Liderul și-a pierdut din strălucirea și fluiditatea de acum o lună-o lună și jumătate, dar nu atât de mult încât să nu poată rezolva un meci jucat acasă cu Empoli. Un Empoli generos și curajos, de acord. Totuși, o echipă de la retrogradare, cu cel mai slab atac al campionatului. Dacă ar fi să găsim și un minus, sigur acela trebuie să fie perioada slabă a tandemului Lautaro-Thuram. Normală, în condițiile în care cei doi au dus greul în cea mai mare parte a sezonului. Important e că are cine să-i acopere. De exemplu, oamenii care ar trebui să împiedice marcarea golurilor. Pentru că în defensivă nu prea e de lucru, fundașii lui Limone s-au apucat de marcat și de pase decisive. 4 din ultimele 5 goluri nerazzurre au fost înscrise de apărători. Noroc cu Alexis, că le-a întrerupt seria…

-Adevărul e că după atâta corto muso și multe victorii obținute în preajma minutului 90 sau după, era cazul să o pățească și zebrele. Improbabilul Marusic i-a asigurat fostului bianconero Igor Tudor un debut memorabil ca antrenor al lui Lazio. Și i-a dat un mare capac subsemnatului, care a considerat că e bine să-l scoată din echipa de Serie A Fantasy. Eh, orice victorie cere sacrificii!

-Până la urmă, în sezonul ăsta, Allegri și ai lui au fost doar pe modul teaser. Au dat senzația că ne vor oferi o luptă pentru Scudetto care să se ducă până în ultimele etape. Apoi au părut că o vor da parte-n parte pentru locul 2. Acum rămâne de văzut dacă vor rezista măcar în cursa asta pentru podium sau vor continua să se ducă la vale incontrolabil.

De rezultatul de pe Olimpico s-a profitat din toate părțile. Condusă de un Rafa Leao în versiunea aia din zilele bune, Milan a bătut-o pe naiva în apărare Fiorentina chiar pe Franchi. Și cu o importantă contribuție a lui Maignan, despre care o să vorbim mai jos. Dacă ai lui Padre și-au luat deja distanță față de Răul torinez, Bologna e tot mai aproape de dungați. La doar două puncte. Un 3-0 firesc în fața Salernitanei, o echipă atât de slabă încât a încasat un golazo de la Saelemaekers.

Derbyul giallorosso a fost singurul meci al etapei în care nu s-a marcat. Primul oară când Roma nu dă gol în Serie A, de când De Rossi l-a înlocuit pe Mourinho. Lecce și-ar fi dorit mai mult (și chiar a avut niște șanse mari de a obține mai mult), da’ ținând cont de adversar și de faptul că niciuna dintre rivalele de la retrogradare nu a câștigat, e bine și așa.

Invincibilitatea lui Napoli în Serie A cu ”slovacul” Calzona s-a încheiat. Și s-a încheiat brutal. Atalanta s-a încordat ca pe vremuri și probabil a pus cruce definitiv oricăror ambiții ale băieților din Sud de a prinde un loc de Liga Campionilor. Mai ales că ”La Dea” i-a arătat echipei care încă e campioană unde e în raport cu forțele campionatului. 1-1 ăla de pe Meazza, din etapa trecută, a fost doar o întâmplare.

-Oh, cazzo! Iar a legat Torino două victorii, iar încep să vorbească despre calificarea în Europa. Desigur că trebuie să pun acest GIF.

S-au jucat două Derby Salvezza tura asta de Serie A, Cagliari – Verona și Sassuolo – Udinese. S-a mers pe un clasic italian: „decât un mort, mai bine doi răniți”. 1-1 în ambele părți și s-a mai mișcat clasamentul, fără să se fi schimbat ceva cu adevărat important. Cât să se poată zice „n-am făcut cine știe ce, da’ măcar n-am pierdut”.

-S-a schimbat totuși ceva la retrogradare. Frosinone, care a plecat cu punct de Genoa, a trecut peste Empoli, ajunsă la 4 înfrângeri consecutive fără gol marcat și revenită astfel pe loc de Serie B. Pare că pentru Nicola devenise prea ușor să rămână în Serie A și a decis să facă lucrurile mai interesante.

Parada etapei: Maignan vs Fiorentina

Leao a făcut ce se aștepta de la el în față și i-a adus pe ai lui în avantaj de două ori (cu un assist chiar mișto și un gol după o plimbare pe frumoasele bulevarde viola), iar Maignan a salvat rezultatul. Ca de atâtea ori, a ținut de el să scoată castanele din foc. Precum la faza asta, în care l-a blocat pe Belotti cu o intervenție dificilă și spectaculoasă în aceeași măsură.

Golul etapei: Bonazzoli vs Cagliari

Nu i-a folosit prea mult Veronei, da’ a prins CONTROPIEDE-le, deci sigur e ceva important. O execuție grea, de finețe, printre picioarele unui fundaș. Quagliarella likes this!

Sursa foto deschidere: thelaziali.com

Dacă vrei să susții blogul sau pur și simplu să dai o bere
Ori dacă te simți generos
O poți face aici ⤵

Become a Patron!

2 Replies to “CONTROPIEDE. Scurte și rapide despre etapa a 30-a din Serie A”

 1. Salutare!

  Multumim ca bagi etapa de etapa ‘scurte si rapide’

  Eliminarea din CL se vede si pe teren

  In cazul capitanului, am asa o impresie ca ar fi vorba si de altceva.. Ceva pe mai multi bani.

  Forza Inter!

 2. […] unii ați crezut că-s eu rău (bine, chiar sunt!) când am ironizat, săptămâna trecută, ambițiile europene ale lui Torino. Și apoi s-a întâmplat Empoli: înfrângere în ultimul minut, în cel mai stupid mod posibil. […]

Lasă un răspuns