CONTROPIEDE. Scurte și rapide despre etapa a 31-a din Serie A

mancini gol derby della capitale serie a

Simțiți și voi cum se apropie tot mai mult finalul sezonului? O să vă lipsească zilele de marți, în care analizam rapid, scurt și eficient etapele de Serie A, așa că bucurați-vă de ele acum!

Dar încă nu e cazul să deveniți melancolici. E cazul să recapitulăm rezultatele:

 • Salernitana – Sassuolo 2-2
  Milan – Lecce 3-0
  Roma – Lazio 1-0
  Empoli – Torino 3-2
  Frosinone – Bologna 0-0
  Monza – Napoli 2-4
  Cagliari – Atalanta 2-1
  Verona – Genoa 1-2
  J******s – Fiorentina 1-0
  Udinese – Inter 1-2

Și acum, să le luăm pe rând!

-Așa cum se întâmplă de foarte multe ori, Derby della Capitale nu s-a ridicat la înălțimea atmosferei. Olimpico s-a colorat frumos, coregrafiile au fost, ca de obicei, superbe, da’ spectacolu’ de pe teren nu a dat pe dinafară. O fază fixă și „o ezitare fatală” a lui Romagnoli, așa cum a scris Gazzetta, au fost suficiente pentru a decide câștigătoarea. E ceva cu Romagnoli ăsta și derby-urile… Mancini a adus victoria giallorossilor, care au recuperat și ceva teren față de Bologna cu ocazia asta. Ce să mai, un weekend reușit pentru De Rossi, a cărui reacție după ultimul fluier a explicat foarte bine ce înseamnă pentru el acest duel. Practic, sezonul lui Lazio tocmai s-a încheiat și nu cu bine!

romagnoli derby della capitale serie a
Romagnoli, din nou de partea greșită a istoriei într-un derby

-Pentru doar a doua oară în acest sezon de Serie A, Inter a luat primul gol într-un meci. Tot cu niște bianconeri. Nici acum nu a pierdut. A întors după pauză și a câștigat în prelungiri, datorită lui Frattesi, specialistul în chestii d-astea. Pare că eliminarea din Liga Campionilor a mai tăiat din certitudinile echipei și din entuziasm. Nu mai e nici prospețime din punct de vedere fizic, iar senzația de superioritate apăsătoare pe care o lăsau până nu demult ragazzi lu’ Simonel nu mai există nici ea. Poate că era nevoie de o victorie de genul ăsta ca să reaprindă focul. Oricum, matematica zice că până la linia de sosire mai sunt încă 8 puncte. Doar 6, dacă vin în următoarele două etape. Wink! 

Milan rămâne echipa din Serie A cu cele mai multe victorii consecutive la momentul ăsta (5), după ce a bătut-o fluierând și pe Lecce. A marcat din nou Leao, ca să se confirme că toate chestiile negative au rămas în urmă. Inclusiv bătrâna prietenă rivală din Torino, care a redescoperit una dintre cheile succesului din prima parte a sezonului: gol Gatti, posesie la adversari, toată lumea în propriul careu, 1-0 și la casierie. Cam așa a fost, pe scurt, cu Fiorentina, echipă care se pretează la o abordare de genul ăsta.

Bologna nu a reușit să bată la Frosinone în singurul meci al etapei fără gol marcat și l-a mai eliberat de presiune pe Allegri, care începuse să aibă emoții și pentru locul 3. Di Francesco ia punctul, da’ nu prea știe exact la ce-l ajută, că tot pe loc retrogradabil e.

-E posibil ca Monza – Napoli să fi fost meciul cu cele mai multe goluri senzaționale din acest sezon. Nu doar din Serie A, ci din Europa. Serios, nu e nicio exagerare!

-Poate unii ați crezut că-s eu rău (bine, chiar sunt!) când am ironizat, săptămâna trecută, ambițiile europene ale lui Torino. Și apoi s-a întâmplat Empoli: înfrângere în ultimul minut, în cel mai stupid mod posibil. Ai lui Juric tocmai egalaseră a doua oară, când Bellanova, cel care i-o pusese pe cap ”Lukakului al săracilor” – Duvan Zapata, dacă mai e cineva care nu-l recunoaște – pentru 2-2, a comis-o grav la o fază banală.

-Empoli a ieșit (din nou) de la retrogradare, dar dacă trebuie să alegem marea câștigătoare dintre echipele care luptă să rămână în Serie A, aceea e clar Cagliari. În primul rând, pentru că a bătut-o pe revenire pe Atalanta. În al doilea rând, pentru că se confirmă că se poate ”șoc la echipă” și fără schimbare de antrenor. Merge cu aproape schimbare de antrenor. De când Ranieri a vrut să-și dea demisia, fiind întors de jucători, sarzii au făcut 12 puncte în 7 etape. Și acum sunt cei mai buni dintre ăia slabi.

-Aproape o repriză, Verona a fost unde e Cagliari acum. A condus acasă cu Genoa, dar a fost întoarsă după pauză și rămâne doar prima deasupra liniei.

-În tur, Salernitana a condus cu 2-0 pe terenul lui Sassuolo. În retur, Sassuolo a avut 2-0 pe Arechi. Ambele meciuri s-au terminat 2-2. Cine se asemănă se adună pe ultimele două locuri din Serie A.

Parada etapei: Szczesny vs Fiorentina

La mare luptă cu ce a scos Turati la ultima fază cu Bologna. Și poate că pentru Frosinone e mai important că parada aia s-a întâmplat, însă intervenția lui Szczesny măcar e mai spectaculoasă. Dacă nu și mai dificilă.

Oricum, puteți vota, că e democrație.

Cine a reușit parada etapei a 31-a în Serie A?

View Results

Loading ... Loading ...

Golul etapei: Politano vs Monza

Într-un meci ca un festival al golurilor antologice, s-a trezit Politano să aibă apucături de Zidane în finală de Liga Campionilor. Ăsta nu e doar golul etapei, e un candidat serios la titlul de gol al sezonului în Serie A. 

Sursa foto deschidere: sport.sky.it

Dacă vrei să susții blogul sau pur și simplu să dai o bere
Ori dacă te simți generos
O poți face aici ⤵

Become a Patron!

One Reply to “CONTROPIEDE. Scurte și rapide despre etapa a 31-a din Serie A”

 1. A zis o si vesnicul ofticat, Sacchi:

  „Winning by paying debts means cheating. Is Inter cheating? Yes”

  Forza Inter!

Lasă un răspuns