CONTROPIEDE. Scurte și rapide despre etapa a 32-a din Serie A

ranieri inter cagliari serie a

Sper că e ultima zi de marți în care analizăm rapid, scurt și eficient etapa de Serie A și în care Inter nu e noua campioană a Italiei.

Rezultatele (supărător de echilibrate):

 • Lazio – Salernitana 4-1
  Lecce – Empoli 1-0
  Torino – J******s 0-0
  Bologna – Monza 0-0
  Napoli – Frosinone 2-2
  Sassuolo – Milan 3-3
  Udinese – Roma 1-1 (deocamdată)
  Inter – Cagliari 2-2
  Fiorentina – Genoa 1-1
  Atalanta – Verona 2-2

Și acum, să vorbim de la egal la egal. Wink!

-Eu înțeleg că în Serie A e perioada aia în care un egal face cu ochiu’ aproape tuturor, da’ s-a cam exagerat tura asta. Și, de fapt, nici măcar nu se pot folosi prea mulți de remizele astea. Doar un status quo aproape general când finalul de sezon e și mai aproape. 

-Apropos de egal… Inter a ratat șansa de a merge în Derby și de a rezolva matematic titlul 20 cu o remiză, pentru că, deși a condus-o de două ori acasă pe Cagliari, a făcut doar egal. Și dacă se chinuia puțin, putea chiar să piardă. Ceea ce arată că perioada bună a sarzilor nu e o întâmplare. Ranieri e tata lor și nu doar din cauza (datorită?) vârstei. Până la urmă, ceea ce contează e că ai lui Limone nu s-au abătut grav de la drumul inițial. Oricum calculele erau o victorie cu Milan pentru Scudetto. Doar că etapa asta a confirmat că dacă nu exista acest avans sănătos, e posibil ca finalul de sezon să fi fost cu emoții mari de tot. Încoronarea e tot o chestiune de timp, dar la modul „oare mai durează mult?”.

Milan a reușit să scape nebătută dintr-un meci haotic, în care a fost de două ori condusă la două goluri. Sau Sassuolo a reușit cumva să scape nebătută după ce a avut 2-0 și 3-1. Ambele sunt la fel de adevărate. Și cred că e cel mai bun rezumat al unui duel altfel spectaculos. Măcar atât, în condițiile în care cu rezultatul nu se poate face lucru pe Mapei, unde rămân însă doar regretele. Și e posibil să rămână mult timp de acum înainte.

A făcut egal și echipa de pe locul 3, în derby-ul orașului Torino, dar pentru că vorbim de unii antrenați de Allegri, nu avem nimic spectaculos aici. Doar un 0-0 și un alt della Mole care trece fără victorie pentru partea granata a orașului.

-Pentru că un vechi proverb italian zice „non c’e tre senza quatro”, sau ceva asemănător, a pus-o de-un X și ultima membră a Top 4. La Bologna pare că s-au raționalizat golurile: al doilea 0-0 la rând.

-E posibil să fi avut egal și pentru locul 5, dar, pentru moment, chiar nu contează cât se va termina Udinese – Roma, ci doar că Ndicka e în regulă. De restul avem timp. Nu mult, dar avem.

Mai ușor cu Liverpool în deplasare, decât cu Verona acasă. Chiar și cu 2-0 după nici 20 de minute. Este ceea ce a aflat Atalanta, în încheierea etapei. Bine, până la urmă, a fost în sfera normalului, dacă mai privim o dată atent ”la schedina”.

-Hai să încercăm să mai găsim o definiție pentru sezonul nasol al lui Napoli! Uite o idee: campioana din sezonul trecut nu a reușit să o bată acasă pe nou-promovata Frosinone în două meciuri, primind nu mai puțin de 6 goluri. Mi se pare că orice am adăuga ar fi doar context. Și totuși, un alt egal la limita inutilității.

-Să zicem că victoria lui Lazio cu Salernitana nu intră chiar la capitolul multelor rezultate nefolositoare din această rundă de Serie A. În primul rând, face bine la moral, pentru că a fost clară. Apoi, îi ține pe laziali în discursul pentru Europa. Deși acolo e o luptă a împiedicaților, cu Napoli, Fiorentina (tot egal, firește)… Era să zic și Torino, da’ nu pot fi atât de crud. Revenind, să nu credeți că scorul etapei a adus și liniștea. La final, Luis Alberto a anunțat că vrea să se care, fără pretenții financiare, motiv pentru care a cerut rezilierea contractului. Pe care Lotito nu prea vrea să i-o accepte, simțind că mai poate stoarce niște bani. De urmărit!

Cu adevărat un rezultat mare e victoria dramatică a lui Lecce în ”directul” cu Empoli (chiar nu-mi dau seama de ce dracu’ am lăsat-o la sfârșit). Iar salentinii trec la conducerea echipelor care trag din greu să rămână în Serie A.

Parada etapei: Di Gregorio vs Bologna

Îl aleg pe portarul Monzei, care i-a refuzat golul lui Orsolini cu această intervenție, și nu pe Milinkovic-Savic, care a avut mai curând o reacție instinctivă decât o paradă în fața lui Vlahovic.

Golul etapei: Scamacca vs Verona

L-a luat valul ăla bun pe băiatul în care Spalletti își pune toate speranțele să aibă și el un 9 serios la Euro. După dubla de pe Anfield, Scamacca a deschis scorul cu Verona cu execuția asta violentă.

Sursa foto deschidere: calciomercato.it

Dacă vrei să susții blogul sau pur și simplu să dai o bere
Ori dacă te simți generos
O poți face aici ⤵

Become a Patron!

3 Replies to “CONTROPIEDE. Scurte și rapide despre etapa a 32-a din Serie A”

 1. Pe lângă golul etapei si parada etapei, ar merita inclusa și declarația etapei. Săptămâna asta ar trebui sa fie dedicata europarlamentarului irlandez care a apărut in Parlamentul European îmbrăcat cu tricoul lui Torino si a declarat in fata plenului: ” Juve merda, Forza Toro” 🙂

  https://twitter.com/i/status/1778396141232472087

 2. […] calcule pentru Liga Campionilor. Asta pentru că Luis Alberto a venit cu cel mai bun răspuns după iureșul din ultima săptămână și a adus 3 puncte pe […]

 3. […] au dat italienii iama în egaluri. La fel ca acum câteva săptămâni, în mai mult de jumătate dintre meciurile etapei s-a dat la […]

Lasă un răspuns