CONTROPIEDE. Scurte și rapide despre etapa a 33-a din Serie A

inter scudetto serie a

Buongiorno a tutti de la un proaspăt campion al Italiei! S-a sărbătorit, se va mai sărbători, dar suntem la datorie, ca în fiecare zi de marți, pentru a analiza rapid, scurt și eficient – așa cum a închis Inter campionatul – ce s-a întâmplat în etapa de Serie A care a adus apoteoza nerazzurra.

Minunatele rezultate:

 • Genoa – Lazio 0-1
  Cagliari – J******s 2-2
  Empoli – Napoli 1-0
  Verona – Udinese 1-0
  Sassuolo – Lecce 0-3
  Torino – Frosinone 0-0
  Salernitana – Fiorentina 0-2
  Monza – Atalanta 1-2
  Roma – Bologna 1-3
  Milan – Inter 1-2

Și acum, let’s talk about six care a adus 20u’! Și despre altele.

Un Scudetto istoric consfințit cum nu s-a mai întâmplat vreodată! Într-un Derby, în deplasare, cu a șasea victorie consecutivă în duelurile directe (de asemenea, record). Imaginea unei superiorități evidente, care nu poate fi negată fără a cădea în ridicol. Titlul ăsta, câștigat într-o manieră entuziasmantă, e și confirmarea faptului că, în ultimii 5 ani, Inter a fost cea mai bună echipă din Italia. Și nici măcar nu e o cursă strânsă. În perioada asta, s-a câștigat de două ori Serie A, de două ori Cupa și de trei ori Supercupa Italiei. Și s-au jucat și două finale europene. Restu’ sunt doar discuții de dragul discuțiilor.

Simone Inzaghi e campione d’Italia! Și pe acest Scudetto amprenta lui e cea mai pregnantă. Vă promit că o să mai vorbim despre asta. Dar, până atunci, să-l parafrazăm: ascensiunea s-a terminat, e momentul să se bucure de priveliște.

-Încă nu e matematic, dar cred că e safe să anunțăm că Bologna va juca în Liga Campionilor în sezonul viitor. E mai aproape de podium decât de locul 6, care ar lăsa-o pe dinafară. Băieții lui Thiago Motta au făcut ce până acum reușise doar noua campioană: să bată Roma lui De Rossi. Și au făcut-o convingător, spectaculos și cu strigături. O victorie ca o declarație de intenție care, în sfârșit, trebuie luată în serios.

-Iar veștile proaste pentru Roma nu se opresc la înfrângerea de pe Olimpico. Atalanta a bătut, nu fără emoții la Monza, și a venit la un punct de giallorossi. Un duel pentru locul 5 care nu e exclus să se prelungească și în Europa League, unde cele două se pot întâlni în finală. Ia vedeți cum vă înțelegeți, să fie bine pentru toată lumea!

-Multe depind de ceea ce vor face Roma și Atalanta în restanțele pe care le au de jucat, însă Lazio poate face din nou calcule pentru Liga Campionilor. Asta pentru că Luis Alberto a venit cu cel mai bun răspuns după iureșul din ultima săptămână și a adus 3 puncte pe Marassi.

-A câștigat și Fiorentina (dacă nici cu Salernitana, atunci cu cine?), dar sunt aproape sigur că toscanii pot obține accesul în Europa mai curând prin Cupa Italiei sau Conference League.

-Sigur că un rezultat pozitiv contra adunăturii lui Allegri nu mai e ceva remarcabil, iar un egal de la 2-0 pare mai mult un eșec, dar revirimentul lui Cagliari, condus de septuagenarul Ranieri, trebuie să fie una dinre poveștile sezonului în Serie A.

-M-aș risca să zic că Lecce e out din lupta pentru evitarea retrogradării (în sensul bun), după o victorie care o afundă și mai rău pe Sassuolo. Riscul ca pe Mapei să nu se joace fotbal de Serie A în sezonul viitor e tot mai mare. Chiar nu-mi imaginam cât de important e Berardi pentru echipa aia…

-Empoli a prins-o pe Napoli și i-a mai dat un brânci pe valea pe care oricum o luase. Iar Verona întreține visul de o vedea pe Udinese ducându-se în altă parte. Deocamdată, s-a dus Cioffi, înlocuit de Cannavaro, la prima experiență ca principal în Serie A. Zău că nu aș fi trist dacă se va dovedi un eșec!

Frosinone se agață cu disperare de orice șansă de a rămâne în Serie A, dar ar fi momentul să mai și câștige. Remizele, patru la rând, sunt suficiente doar până la un punct (vedeți ce am făcut aici?).

Parada etapei: Sommer vs Milan

Nu pare, dar elvețianul a avut și el un rol mare în parcursul ăsta la limita perfecțiunii pe care l-a reușit Inter în Serie A. Nu au existat multe momente în care să fie cu adevărat nevoie de el, dar când s-a întâmplat, omu’ nu a fost prins pe călcâie. Precum la această intervenție în fața lui Calabria.

Golul etapei: El Azzouzi vs Roma

Eh, doar nu trebuie să explic acum!

Ne despărțim cu cântec. Nu chiar ”Made in Romania”, da’ nici Max Pezzali nu e rău. Și da, e despre Inter!

Sursa foto deschidere: sky.it

Dacă vrei să susții blogul sau pur și simplu să dai o bere
Ori dacă te simți generos
O poți face aici ⤵

Become a Patron!

One Reply to “CONTROPIEDE. Scurte și rapide despre etapa a 33-a din Serie A”

 1. Grande Inter!

  S-a ridicat stacheta. Urmatorul il vom castiga intr -un derby cu jubentus.

  https://www.youtube.com/watch?v=ij2IXKVFSO4

  Enjoy!

Lasă un răspuns