CONTROPIEDE. Scurte și rapide despre etapa a 34-a din Serie A

barella dimarco inter serie a

Așa cum știe deja toată lumea, dacă e marți, analizăm rapid, scurt și eficient – precum un-doiul lui Hakan cu Torino – etapa de Serie A.

Totul pleacă de la rezultate:

 • Frosinone – Salernitana 3-0
  Lecce – Monza 1-1
  J******s – Milan 0-0
  Lazio – Verona 1-0
  Inter – Torino 2-0
  Bologna – Udinese 1-1
  Atalanta – Empoli 2-0
  Napoli – Roma 2-2
  Fiorentina – Sassuolo 5-1
  Genoa – Cagliari 3-0

Iar acum, tradiționalele liniuțe.

După trei ani, ne părăsește Salernitana. Era doar o lungă agonie, pe care Frosinone a încheiat-o repede, să nu se mai chinuie săracii băieți din sud. La începutul sezonului, nu am văzut venind această retrogradare. Și, în orice caz, nu în maniera asta. Eh, da’ unde e surpriza că nu le am cu pronosticurile?

Campioana a câștigat primul meci după consfințirea titlului 20 cu o dublă a jucătorului cu numărul 20. Apoi, ragazzi lu’ Simonel au făcut paradă de acest Scudetto cu o paradă memorabilă prin oraș, care a durat toată ziua și s-a terminat luni. Apoteoza a fost la Duomo, unde până și Cuadrado și-a completat reeducarea. Acum poate pleca liniștit.

Au jucat – hai să o lăsăm așa, deși… – locul 2 cu locul 3 din Serie A. Iar rezultatul a fost că distanța față de Inter a crescut. Să zicem că Milan a ieșit mai bine, chiar dacă a arătat mai rău. Măcar pentru că, aproape sigur, și-a securizat poziția secundă. Până la urmă, și Allegri a răsuflat ușurat. Finalul etapei îl prinde tot pe podium.

Bologna putea urca pe 3, da’ nu a putut decât egal acasă cu Udinese. E adevărat, un punct scos în 10 oameni, dar oricum, neplăcută surpriză… Pare că, involuntar, Thiago Motta a început deja să lucreze pentru viitoarea sa echipă, dacă ne luăm după tot mai numeroasele zvonuri. De parcă nu era de ajuns, i-a dat și ceva speranță filialei, care a ajuns totuși sub linie.

Derby del Sole a fost tot ce trebuie să fie un meci de genul ăsta. Fotbal bun, ratări mari, rezultat întors, dramatism. N-a câștigat nimeni și nu doar pentru că a fost 2-2. Napoli a mai pierdut un loc în clasamentul din Serie A, Roma a ratat șansa de a veni aproape de Bologna. Și acum riscă să fie depășită de Atalanta, care, după ce a bătut-o lejer pe Empoli, s-a apropiat la două puncte și are și o restanță.

Ar fi forțat să o băgăm și pe Lazio în discursul pentru Liga Campionilor, chiar dacă, de când cu Tudor, lucrurile arată mai bine. Etapa asta a adus a treia victorie la rând în Serie A (a patra, dacă punem și returul semifinalei de Cupă), suficient pentru calcule europene. Și poate ceva optimism pentru sprintul final.

Fiorentina a făcut scorul etapei și i-a mai dat un vânt lui Sassuolo spre Serie B. Iar pe Mapei, etapa viitoare, merge Inter. Probabil cu unii băieți încă mahmuri după marele party de duminică, dar singurul eșec stagional tot trebuie răzbunat.

Genoa a trecut borna psihologică de 40 de puncte și va fi nou-promovata care termină sezonul de Serie A cel mai bine clasată. Nu că mai erau dubii în privința asta… Gilardino chiar e material de antrenor care poate ajunge la nivel înalt.

Frosinone e singura de la retrogradare care a bătut. O victorie pe care o aștepta de peste trei luni și care a scos-o de la retrogradare. Lecce a fost aproape de al treilea succes consecutiv, dar a fost egalată din penalty la un minut după ce marcase în prelungiri un gol ce trebuia să fie de 3 puncte. Tot e bine, că a mai trecut o etapă și distanța față de ultimele trei locuri se păstrează. În schimb, Cagliari, Verona și Empoli au suferit înfrângeri care le dau puțin înapoi.

-Aș fi tentat să spun că Sassuolo nu prea mai are cum să scape, așa că lupta se va da între Cagliari, Verona, Frosinone, Empoli și Udinese, care sunt îngrămădite în doar 3 puncte. Se anunță ceva focuri de artificii în ultimele etape. Chiar dacă nu ca la Duomo…

Parada etapei: Svilar vs Napoli

Portarul care a devenit titularul Romei de când De Rossi l-a înlocuit pe Mourinho e unul dintre motivele pentru care Napoli nu a câștigat duminică. Intervenția asta în fața lui Osimhen e imaginea ascensiunii sale și a prestației excelente pe care a avut-o pe Stadio Diego Maradona.

Golul etapei: Krstovic vs Monza

Rămâne una dintre descoperirile sezonului în Serie A, chiar dacă nu a menținut ritmul cu care începuse. Golul ăsta cu Monza va rămâne momentul său de glorie din primul an în Italia. Chiar dacă nu a fost cu happy-end.

Sursa foto deschidere: internews24.com

Dacă vrei să susții blogul sau pur și simplu să dai o bere
Ori dacă te simți generos
O poți face aici ⤵

Become a Patron!

Lasă un răspuns