CONTROPIEDE. Scurte și rapide despre etapa a 35-a din Serie A

sassuolo inter serie a

Că e bine, că e rău – de parcă a fost vreodată cu adevărat rău în acest sezon -, dacă e marți, ne vedem aici, să analizăm rapid, scurt și eficient etapa de Serie A.

Cu rezultatele, înainte:

 • Torino – Bologna 0-0
  Monza – Lazio 2-2
  Sassuolo – Inter 1-0
  Cagliari – Lecce 1-1
  Empoli – Frosinone 0-0
  Verona – Fiorentina 2-1
  Milan – Genoa 3-3
  Roma – J******s 1-1
  Salernitana – Atalanta 1-2
  Udinese – Napoli 1-1

Așadar, ce avem noi aici?

Iar au dat italienii iama în egaluri. La fel ca acum câteva săptămâni, în mai mult de jumătate dintre meciurile etapei s-a dat la pace.

Campioana Inter nici măcar egal nu a putut face. Ba mai mult, pentru prima oară în sezonul ăsta de Serie A, nu a marcat. Kryptonita Sassuolo, singura care îi bătuse pe ai mei în marșul ăsta triumfal spre Scudetto, i-a mai ars o dată. O victorie mare în lupta pentru evitarea retrogradării. Și înțeleg de ce unii ar da-o în conspirații, da’, în ultimii 10 ani, ăștia în negru și verde au câștigat cu Inter mai des decât a făcut-o Milan. Complexe și complexe… Altfel, sigur că nu ar da bine ca o campioană să fie învinsă de două ori de o echipă picată în Serie B. Nu știu dacă s-a mai întâmplat. Poate doar în sezonul 2005/06. Wink!

-La Milan s-a protestat, s-a huiduit Leao, s-a plecat din peluză înainte de finalul meciului, da’ măcar a fost spectacol. Cel mai spectaculos meci al etapei. Nici nu putea fi altfel cu una dintre constantele sezonului: apărarea funny a ”cuginilor”.

Atalanta e marea câștigătoare în lupta pentru Liga Campionilor. În principiu, pentru că e singura care a câștigat. Roma și Piemonte Calcio s-au anulat reciproc într-un meci altfel deloc rău, iar Bologna e la al treilea 0-0 în cinci etape. ”La Dea” a întors după pauză la Salerno și a trecut pe 5, având și o restanță, și ”directul” cu Roma acasă, în weekend. Și, posibil, finala Europa League. Gasp fuge după mai mulți iepuri și zău că n-ar fi o surpriză să-i prindă pe toți. Occhio, că e material de sezon cu adevărat istoric la Bergamo!

Scamacca va fi atacantul titular al Italiei la Euro, nu-i așa?

Micile, foarte micile (și nerealistele) speranțe laziale la un loc de UCL s-au năruit definitiv în prelungirile de la Monza. O căpățână bine țintită a lui Djuric a dat verdictul.

Fiorentina a renunțat definitiv la Serie A, așa că toate energiile toscane se vor duce spre Conference League, unde e loc pentru succesul ratat în sezonul trecut. Napoli n-ar renunța, că altceva nu are, dar, pur și simplu, nu se poate abține. Cea mai slabă campioană de când Milan termina pe 11, în 1997.

-O fi bătut Sassuolo, da’ situația ei tot grea rămâne. Pentru că celelalte care trag tare să rămână în Serie A dacă nu au câștigat, măcar nu au pierdut. Au mișcat clasamentul, cum le place italienilor să spună. Verona a ieșit tare bine cu victoria pe care a obținut-o și nu prea văd ce dezastru ar putea să apară ca să pice. Cagliari, Frosinone, Empoli și Udinese au scos, într-un fel sau altul, câte un punct. O să avem câteva ”directe” în ultimele runde și acolo s-ar putea face permutările importante. Până atunci, sub linie rămâne cine trebuie.

-Oricum, faptul că 35 de puncte (dacă nu chiar mai puține) s-ar putea dovedi suficiente pentru evitarea retrogradării arată că nivelul campionatului e tot mai jos. Bine, acum doi ani, Salernitana a scăpat cu 31. Asta nu schimbă discursul general. Ba chiar îl întărește: 20 de echipe sunt prea multe pentru Serie A.

Parada etapei: Szczesny vs Roma

Dacă pe Olimpico a fost egal, iar egalul ăla a fost doar 1-1, e și meritul portarilor. Svilar a avut de asemenea câteva parade spectaculoase și decisive, dar polonezul babei torineze a reușit intervenția care i-a ținut punctul în buzunar lui Allegri. Intervenția asta.

Golul etapei: Koopmeiners vs Salernitana

Nu a fost chiar cea mai bună etapă pentru categoria asta. Ar fi ceva de discutat, dar mie mi-a plăcut mult, mult de tot execuția lui Koopmeiners.

Momentul ”gura păcătosului adevăr grăiește”

Adli, după Derby della Madonnina care a consfințit titlul Interului: „Conducerea trebuie să aducă jucători valoroși”.

Tot Adli, nici două săptămâni mai târziu:

Sursa foto deschidere: football-italia.net

Dacă vrei să susții blogul sau pur și simplu să dai o bere
Ori dacă te simți generos
O poți face aici ⤵

Become a Patron!

Lasă un răspuns