CONTROPIEDE. Scurte și rapide despre etapa a 36-a din Serie A

bologna serie a

Ciao a tutti, în antepenultima zi de marți din acest sezon în care analizăm rapid, scurt și eficient etapa de Serie A.

Avem aceste rezultate:

 • Frosinone – Inter 0-5
  Napoli – Bologna 0-2
  Milan – Cagliari 5-1
  Lazio – Empoli 2-0
  Genoa – Sassuolo 2-1
  Verona – Torino 1-2
  J******s – Salernitana 1-1
  Atalanta – Roma 2-1
  Lecce – Udinese 0-2
  Fiorentina – Monza 2-1

Ce putem spune despre ele?

Alte două echipe au obținut calificarea matematică în ediția viitoare a Ligii Campionilor. Una, Bologna, a făcut-o nu chiar glorios – că nu mai e nimic glorios să bați acest Napoli eșuat -, însă în mod sigur spectaculos. Și cu o victorie care o urcă pe podium. Cealaltă, Baba torineză, și-a asigurat locul de UCL după o prestație jalnică și un punct tras de păr, contra ultimei clasate, deja retrogradată. Practic, nimic diferit față de ceea ce ne-a arătat în acest sezon de Serie A. Eh, da’ măcar ai lu’ Allegri au fost vopsiți de Corriere dello Sport: „Grande festa”. Penibil la penibil trage…

-Bine, dacă am fi cârcotași – și cam suntem -, am putea spune că Atalanta le-a trimis pe ambele în Liga Campionilor, cu victoria în fața Romei. Da’ adevărul e că ”La Dea”, finalistă de cupă europeană, și-a făcut singură un favor. E mare, mare favorită la locul 5, plasa de siguranță necesară în condițiile în care trebuie să o bată pe Leverkusen pentru trofeul Europa League. Și știm deja cu toții că Leverkusen e Dracu’ cel mai gol în sezonul ăsta.

-Nu că bag bățu’ prin gard, da’ De Ketelaere tocmai l-a depășit pe Rafa Leao la numărul de goluri marcate în acest sezon de Serie A.

-Prea au fost arătați cu degetul campioni d’Italia săptămâna trecută, când au mai pierdut și ei, că erau după șprițul de Scudetto, și toți constipații au văzut conspirații. Așa că, etapa asta, i-au prins pe naivii de la Frosinone și le-au dat de nu s-au mai oprit, ca să repună lucrurile în ordinea firească. Bine, la cum au jucat ai lu’ Di Francesco în apărare, nu prea se putea termina altfel. Îți dă gol până și Arnautovic… Dar da, rezultatul a fost prea dur pentru cum a arătat meciul.

A făcut spectacol și Milan. Nu se mai văzuse un 5-1 pe San Siro din etapa a patra. Wink!

Lazio a bătut din nou și, așa, pe nesimțite, a ajuns la un punct de Roma. E posibil ca ambele să meargă în Europa League, dar nu strică un duel capitolin de orgoliu pentru o clasare mai bună. Cu atât mai mult într-un final de campionat în care nu mai sunt chiar așa multe necunoscute. Iar o parte dintre ele își așteaptă doar confirmarea matematică.

Fiorentina a sărbătorit a doua calificare consecutivă în finala Conference League cu o victorie pe reveneală, care a urcat-o pe loc de Conference League. O ironie sau ceva…

-Genoa nu a făcut un Inter. Deși, probabil, la 0-1, mulți erau deja pe DiCaprio mode:

S-a întors rezultatul după pauză, așa că Sassuolo e foarte aproape să plece din Serie A. Nu intră în grupul celor prea buni ca să pice, da’ cu siguranță puțini își imaginau un așa deznodământ la începutul sezonului.

Torino încurcă-lume a lovit din nou. Când ai nevoie să bată, nu bate. Când nu e nevoie să bată, bate. Așa cum a făcut la Verona, care încă nu poate sta liniștită după înfrângerea asta.

La retrogradare, singura certitudine a etapei e că Lecce a scăpat. Înfrângerea lui Cagliari cu Milan a consfințit menținerea salentinilor în Serie A, așa că băieții lui Gotti nu s-au mai agitat cu Udinese, care a bătut pe Via del Mare și a trimis-o sub linie pe Empoli. În ultimele două etape, avem trei dueluri directe: Sassuolo – Cagliari, Udinese – Empoli și Frosinone – Udinese. Iar în caz de egalitate de puncte între prima peste linie și prima sub, se dă baraj tur-retur. Luați-vă popcornul!

Copiii spun lucruri trăznite. Dar adevărate.

Parada etapei: Fiorillo vs J******s

Pică Salernitana de pe ultimul loc, însă ia cu ea în Serie B câteva rezultate de ținut minte: o victorie cu Lazio, un egal cu Roma, unul cu Milan, unul la Torino… Ăsta, ultimul, posibil și pentru că al treilea portar din lot, Fiorillo, a reușit câteva intervenții senzaționale. Niciuna mai bună decât asta de la șutul lui Vlahovic.

Golul etapei: Reijnders vs Cagliari

Nu e prima oară când Reijnders arată că îl are pe șut. Dar probabil ăsta e cel mai bun gol pe care l-a dat în sezonul de debut în Serie A.

Sursa foto deschidere: bolognatoday.it

Dacă vrei să susții blogul sau pur și simplu să dai o bere
Ori dacă te simți generos
O poți face aici ⤵

Become a Patron!

One Reply to “CONTROPIEDE. Scurte și rapide despre etapa a 36-a din Serie A”

 1. […] capitolin pentru locul 6, la care speram săptămâna trecută, nici măcar nu a avut timp să înceapă. Lazio a încercat să facă ceva pe Meazza, dar egalul a […]

Lasă un răspuns