CONTROPIEDE. Scurte și rapide despre etapa a 37-a din Serie A

ranieri cagliari serie a

Bine v-am găsit la penultimul ”contraatac” al sezonului, simpatica rubrică, de obicei săptămânală, în care analizăm rapid, scurt și eficient etapa de Serie A.

Rezultatele dătătoare de verdicte:

 • Fiorentina – Napoli 2-2
  Lecce – Atalanta 0-2
  Torino – Milan 3-1
  Sassuolo – Cagliari 0-2
  Monza – Frosinone 0-1
  Udinese – Empoli 1-1
  Inter – Lazio 1-1
  Roma – Genoa 1-0
  Salernitana – Verona 1-2
  Bologna – J******s 3-3

Așadar, ce am aflat din penultima rundă?

Inter nu știe dacă și cât mai are un președinte chinez, însă are un trofeu în plus de pus în vitrină.

Atalanta se întoarce în Liga Campionilor și e firesc să o facă. Fie și numai pentru cum l-a revitalizat pe De Ketelaere. Sau pentru că reușește să-i ofere lui Spalletti un 9 de încredere pentru Euro. Assistul ăsta al lui Scamacca… Mamma mia!

-După 30 și ceva de ani și după ce a făcut turul Europei, Claudio Ranieri închide cercul, practic. Anul trecut a reușit din nou să o readucă pe Cagliari în Serie A, acum i-a mai obținut măcar un sezon alături de băieții mari. Un mic capolavoro al unui antrenor care nu doar că e foarte bun în ceea ce face, dar este și un adevărat domn. Iar faptul că în paralel a trimis-o pe Sassuolo în Serie B după 11 ani face ca performanța să fie și mai frumoasă. Oricum, la cum a arătat Mapei la un meci decisiv pentru supraviețuire, probabil că nici oamenilor din Reggio Emilia nu le pare chiar rău pentru retrogradarea asta. Despre care aș bănui că nu s-ar fi întâmplat fără demiterea lui Dionisi.

S-a salvat matematic și Verona. O altă performanță remarcabilă, mai ales ținând cont de context. În iarnă, soarta băieților gialloblu părea pecetluită. Incertitudine în privința conducerii, probleme financiare și cei mai importanți jucători vânduți. Însă Marco Baroni și-a suflecat mânecile și s-a apucat de treabă. Cu ce a mai găsit prin lot, cu peticelile primite în mercato din ianuarie, și-a făcut echipa să joace și și-a îndeplinit obiectivul cu o etapă înainte de finalul sezonului. Nu a fost un an ca „A Season with Verona”, da’ buteii sigur și-l vor aminti cu plăcere.

-Mai trebuie, deci, să aflăm doar a treia retrogradată. Și sunt șanse ca toate cele trei nou-promovate să rămână în Serie A. Ceea ce nu s-a mai întâmplat din sezonul 2007/08, când Napoli, Genoa și o anumită echipă în alb și negru din Torino nu doar că s-au salvat, dar au și terminat în primele 10. Frosinone a bătut în sfârșit în deplasare (era singura care nu o făcuse în ediția asta de campionat) și, în ultima etapă, are nevoie doar de un egal acasă cu specialista egalurilor, Udinese, ca să nu pice. Doar că lui Udinese, care a evitat dramatic și discutabil înfrângerea cu Empoli, s-ar putea ca remiza să nu-i ajungă. Pentru că Empoli va juca pe Castellani cu o Roma fără obiectiv și dacă bate, scapă. Drama continuă, vorba promoului!

Asta e situația de la care se pleacă:

Locurile 16-18 Serie A, et. 38

Probabil e cam mult să credem că Sassuolo o va trage după ea pe Udinese, dar suntem obligați să sperăm, ragazzi!

-Timp de 75 de minute, Paolo Montero, cel care i-a luat locul pe banca zebrelor torineze lui Max Allegri, plecat în triumf după ce a luat Cupa Italei, nu a înțeles nimic din ce s-a întâmplat pe Dall’Ara. Apoi, probabil că nu a înțeles nici cum au reușit ai lui să transforme un 3-0 al Bolognei într-un 3-3 în doar 8 minute. Un black-out pe care Thiago Motta și ai lui îl pot plăti cu ratarea locului 3 în Serie A la finalul unui sezon oricum istoric.

Duelul capitolin pentru locul 6, la care speram săptămâna trecută, nici măcar nu a avut timp să înceapă. Lazio a încercat să facă ceva pe Meazza, dar egalul a fost mai mult decât suficient. Fără Provedel, care la revenire și-a amintit că are sânge rusesc prin el și s-a crezut Iașin, nu era nici punctul ăla. Roma profitat și a bătut în 10 ca să-și consolideze poziția din clasament. Acum, nu mai așteaptă decât ca Atalanta să ia Europa League și merge în Liga Campionilor. Easy!

-În trei luni și jumătate, Torino marcase doar trei goluri acasă în Serie A. Apoi a dat tot atâtea în mai puțin de o oră, pentru că a avut în față amuzanta apărare rossonera. Așa că se poate amăgi în continuare că poate prinde cupele europene.

Frumos Fiorentina-Napoli: goluri spectaculoase, reveniri pe tabelă, ritm bun. Mai să crezi că sunt două echipe care au respectat așteptările și sunt în partea de sus a clasamentului.

Parada etapei: Svilar vs Genoa

Intervenția asta reușită la șutul marcă-înregistrată Malinovskyi a securizat victoria Romei în ultimul meci al giallorossilor pe teren propriu în acest sezon.

Golul etapei: Ricardo Rodriguez vs Milan

Kvara a pus-o frumos aproape de vinclu pe Franchi, cu o execuție mai pe finețe. Însă șutul violent al ex-ului milanist merită să fie ”titularul” acestei categorii tura asta.

Sursa foto deschidere: sportmediaset.mediaset.it

Dacă vrei să susții blogul sau pur și simplu să dai o bere
Ori dacă te simți generos
O poți face aici ⤵

Become a Patron!

2 Replies to “CONTROPIEDE. Scurte și rapide despre etapa a 37-a din Serie A”

 1. Sassuolo in B – mi s-a indeplinit dorinta!!. Dupa mizeria de meci de acum 2 ani cu Milan o meritau.

  Daca pica si Udine ar fi chiar un double combo :))

 2. De-a lungul anilor au fost multe echipe șmechere:Perugia Chievo….iar Sassuolo e și ea o astfel de echipă. Și Udinese lui Pozzo mi se pare la fel.
  Să vedem dacă Mapei are puterea financiară sa mai revină gen Parma.

Lasă un răspuns