CONTROPIEDE. Scurte și rapide despre etapa a 38-a din Serie A

davide nicola empoli serie a

Pentru ultima oară în acest sezon, analizăm rapid, scurt și eficient etapa de Serie A. Dar ne revedem curând, la tradiționalele ”Tătărisme”, desigur.

Până atunci, rezultatele ultimei etape:

 • Cagliari – Fiorentina 2-3
  Genoa – Bologna 2-0
  J******s – Monza 2-0
  Milan – Salernitana 3-3
  Atalanta – Torino 3-0
  Napoli – Lecce 0-0
  Empoli – Roma 2-1
  Frosinone – Udinese 0-1
  Verona – Inter 2-2
  Lazio – Sassuolo 1-1

Și, acum, ce ar mai fi de spus, la aproape finalul sezonului de Serie A? Pentru că italienii au reușit să fie din nou altfel și mai au un meci după ultima etapă… Celebra restanță Atalanta – Fiorentina, care poate schimba un mic amănunt în clasament.

Davide Nicola a făcut-o din nou! Încă o salvare de la retrogradare de trecut în CV. Cu emoții, cu gol marcat dincolo de minutul 90, la practic ultima fază, după o acțiune la care conspiraționiștii ar putea găsi două-trei chestii de arătat cu degetul. Însă Empoli merita să scape, chiar și cu doar 29 de goluri marcate, spre deosebire de alții.

-Da, Udinese, de tine vorbesc! Friulanii i-au păcălit pe naivii de la Frosinone, într-un meci în care cel mai bun om al lui Cannavaro a fost portarul. Nu știu dacă retrogradarea asta e piatra tombală pentru cariera lui Di Francesco, dar sigur cei care se vor gândi la el de acum înainte vor cântări bine înainte de a-l oferta. Băieții în galben au făcut o primă parte de sezon pe alocuri remarcabilă și un retur groaznic, chiar dacă au mai existat unele sclipiri și fotbal de calitate în anumite momente. Le-au lipsit cinismul și experiența (wink!) pe care alții le au, dar, până la urmă, pățania lor e o lecție importantă: nu e chiar o idee strălucită să tragi tare cam o treime de campionat, apoi să speri că e suficient. 

Atalanta aproape a făcut ca Serie A să aibă șase echipe în sezonul viitor de Liga Campionilor, tot Atalanta a încheiat rapid calculele astea. Ai lui Gasp au bătut-o pe Torino de parcă era Leverkusen și au urcat pe 4. Ba chiar pot termina pe podium, dacă își câștigă și restanța. Ar fi apoteoza unui an istoric. Așadar, Roma va juca, din nou, în Europa League. La fel ca ”prietenii” laziali și, posibil, Fiorentina. Dacă viola câștigă Conference League, ajunge și Torino în Europa. Ceea ce, sincer să fiu, nu credeam să se întâmple.

-Dacă tot a venit vorba despre Fiorentina, să dăm o tură prin Sardinia, unde Ranieri a avut parte de un ultim meci al carierei dement. Echipa la care s-a consacrat la mijlocul anilor ’90 i-a stricat retragerea care, în minutul 85, părea să fie cu o victorie pe revenire. Da’ a mai fost timp de o întoarcere de scor, așa că toscanii sunt siguri că vor fi în Europa și în sezonul viitor.

Bologna nu doar că a ratat podiumul, da’ a ajuns pe 5. După ce s-a anunțat că-și pierde antrenorul care a dus-o în Liga Campionilor, a pierdut și ultimul meci al sezonului. Bine, la câtă bucurie e zilele astea prin oraș, sunt șanse mari să nu observe nimeni ce s-a întâmplat în ultima săptămână.

A mai bătut și echipa în dungi din Torino, după o serie de egaluri care punea în pericol recordul stagional al lui Udinese. Nu a bătut și Napoli, care, în doar 12 luni, a făcut trecerea de la locul 1 la locul 10. Și acum cică l-ar aștepta pe Conte. Ca să aibă și Dela cu cine să facă un circ așa cum trebuie…

Milan a terminat sezonul fără să o bată pe Salernitana, de la care a primit 5 goluri. Mă puteam opri aici și era destul. Dar era păcat. Uitați o statistică mișto! Echipe care le-au dat ”verișorilor” 3 goluri într-un meci în acest sezon de Serie A: Salernitana, Genoa, Sassuolo, Torino, Monza, Atalanta și, desigur, Inter. O treime de campionat. O ironie sau ceva de genu’ ăsta.

Verona a arătat din nou că a meritat să rămână în Serie A. Până la urmă, a terminat pe 13 și e cea mai bună dintre cele slabe. Și, pentru a doua oară în acest sezon, i-a făcut față campioanei Inter. Care și-a descoperit un neașteptat golgheter la linia de finiș. Arnautovic a reușit o doppietta, da’ s-a trezit puțin cam târziu. Era nevoie de el așa mai devreme. La turul cu Atletico, de exemplu.

Parada etapei: Okoye vs Frosinone

Udinese a rămas în Serie A și pentru că, în meciul decisiv pentru supraviețuire, portarul său a fost impecabil. Au fost câteva intervenții prin care și-a ținut echipa în joc. Niciuna mai bună decât asta.

Golul etapei: Mutandwa vs Fiorentina

Trebuia să fie golul care să-i ofere lui Ranieri victoria în ultimul meci din carieră. Până la urmă, a rămas doar o execuție senzațională și prima reușită în Serie A pentru zambianul de 21 de ani.

Sursa foto deschidere: beinsports.com

Dacă vrei să susții blogul sau pur și simplu să dai o bere
Ori dacă te simți generos
O poți face aici ⤵

Become a Patron!

Lasă un răspuns