CONTROPIEDE. Scurte și rapide despre etapa a 27-a din Serie A

raspadori napoli serie a

Mai târziu, dar tot marți, la datorie, pentru a analiza rapid, scurt și eficient ultimele evenimente din Serie A.

Avem următoarele rezultate:

 • Lazio – Milan 0-1
  Udinese – Salernitana 1-1
  Monza – Roma 1-4
  Torino – Fiorentina 0-0
  Verona – Sassuolo 1-0
  Empoli – Cagliari 0-1
  Frosinone – Lecce 1-1
  Atalanta – Bologna 1-2
  Napoli – J******s 2-1
  Inter – Genoa 2-1

Ce putem discuta despre ele?

Încă o etapă de Serie A, încă o victorie pentru Inter. De data asta, fără strigături, fără spectacol, mai cu un rigore care nu a fost, mai cu ceva emoții pe final… Bine, în cazul ăsta, emoțiile înseamnă altceva decât pentru alte echipe, nu e cazul să vă imaginați vreun asediu din care ai lu’ Simonel au ieșit transpirați și mulțumind mai multor divinități pentru rezultat. Sunt 15 puncte față de locul 2 și chiar și cel mai reținut interist simte cum linia de sosire e tot mai aproape. Dar șampania încă nu o scoate nimeni. Altfel, nu a fost doar despre jocul slab al liderului, ci și despre curajul genovezilor de a veni pe Meazza și de a se lua de gât cu ”Șarpele” devenit un fel de balaur. Genoa a avut multe momente bune, iar Gilardino arată ca un antrenor de urmărit.

-Or fi fost niște meciuri cu afiș mai bun, da’ Bologna merită să fie aici, imediat după lider, pentru parcursul perfect din ultima perioadă. Și pentru că a câștigat ”directul” cu Atalanta de o manieră care ne-a arătat că își merită locul în Top 4. Serie A are o nouă poveste de spus peste ani și partea frumoasă e că tocmai o victorie în fața creației lui Gasperini îi dă viteză în cursa pentru UCL. Ca o predare de ștafetă.

-Etapa viitoare o să avem duelul celor mai în formă echipe din Serie A. Inter merge la Bologna, în fața căreia a dezvoltat un oarecare complex, mai ales pe Dall’Ara. Însă probabil va fi mai curând despre a scăpa de demonii lui 2022.

S-a prins ceva culoare în obraji lângă Vezuviu, după două victorii la rând. Mai ales a doua i-a bucurat pe greu încercații tifosi ai campioanei. Kvara a marcat ca pe vremuri (atât de departe pare sezonul trecut!), iar Raspadori l-a scos pe Osimhen, care ratase penalty-ul de 2-1. Pe lângă bucuria sinceră în orice context de a-i vedea bătuți pe Allegri și ai lui, s-a primit și bonus: eșecul ăsta a venit după un meci în care zebrele au avut ocaziile mai mari. Unele dintre ele, ratate inexplicabil. Propriul medicament și alte clișee… Plus minunata pagină din Tuttosport: „Anche sfortunata!” 

 

A fost atât de multă tensiune în Lazio – Milan, încât nu a mai rămas prea mult loc și pentru fotbal. Un meci slab, câștigat târziu de ”verișori” și devenit interesant datorită celor 3 roșii primite de laziali. Pentru Sarri și nervoșii lui probabil că rămâne doar Cupa în acest final de sezon.

Roma a făcut scorul etapei, a confirmat momentul bun și a ajuns să aibă al doilea cel mai bun atac din Serie A. A câștigat și un loc în clasament și, practic, dacă Italia își păstrează coeficientul bun din acest sezon european, capitolinii sunt acolo unde își doresc: în zona Champions.

-Cel mai interesant lucru din Torino – Fiorentina, duel, chipurile, cu ambiții europene, a fost când Juric a țipat spre Italiano „o să-ți tai gâtul!”. S-au împăcat la televizor, după meci. Nu chiar ”Surprize, surprize”, da’ ceva să vadă lumea.

-Bănuiam că nici măcar Nicola nu poate rămâne nebătut la infinit, dar recunosc că nu mă așteptam să se întâmple etapa asta. Deși Cagliari e ușor pe revenire, după ce Ranieri a produs singur șocul la echipă, anunțând că vrea să plece. A fost întors din drum de jucători, care de atunci au avut grijă să nu mai piardă.

-Cealaltă victorie mare de tot din zona retrogradării a fost obținută de Verona, care a câștigat ”directul” cu Sassuolo. Hellas a sărit peste linie, iar Sassuolo a ajuns penultima. Dar vestea dramatică e că s-a rupt Berardi. Fără el, echipa aia e practic la jumătate de potențial, deci Serie B e o posibilitate pentru neroverdi.

-Am avut și două remize identice în partea de foarte jos a clasamentului: 1-1 în Udinese – Salernitana și Frosinone – Lecce. Genul de rezultate care, în general, îi fac pe italieni să-și spună „hai că ne-am ales cu ceva”. Dar, în cazurile astea, mai mult le încurcă pe toate cele patru echipe. Între locul 13 și 19 sunt doar 5 puncte.

Parada etapei: Carnesecchi vs Bologna

Băiatul din poarta Atalantei a făcut tot ce a putut să o oprească pe Bologna. A reușit chiar și această intervenție, probabil mai mult din instinct. Dar tot nu a fost suficient, pentru că ragazzi lui Thagone sunt in the zone.

Golul etapei: Hassane Kamara vs Salernitana

Nu o să vă mint: am făcut ochii mari când am văzut ce a făcut băiatul ăsta. Înclin spre el pentru golul etapei, dar nu pot trece ușor peste execuția lui Andrea Carboni, din Monza – Roma. Execuția asta.

Hai, votați!

Cine a marcat golul mai frumos?

View Results

Loading ... Loading ...

Sursa foto deschidere: ogolmio.com

Dacă vrei să susții blogul sau pur și simplu să dai o bere
Ori dacă te simți generos
O poți face aici ⤵

Become a Patron!

Lasă un răspuns