CONTROPIEDE. Scurte și rapide despre etapa a 26-a din Serie A

dybala roma torino serie a

Ancora ciao în tradiționala zi de marți, în care analizăm rapid, scurt și eficient etapa de Serie A.

La antipasto, rezultatele:

 • Bologna – Verona 2-0
  Sassuolo – Empoli 2-3
  Salernitana – Monza 0-2
  Genoa – Udinese 2-0
  J******s – Frosinone 3-2
  Cagliari – Napoli 1-1
  Lecce – Inter 0-4
  Milan – Atalanta 1-1
  Roma – Torino 3-2
  Fiorentina – Lazio 2-1

Și acum, felurile principale.

-Din ciclul de real succes ”Ce vrăji a mai făcut Limone?”, Inter s-a dus la Lecce și a dat iar patru goluri (a treia etapă la rând când face asta), deși a jucat mai ales cu rezervele. Alegeri mai mult sau mai puțin obligate, contează mai puțin. Sigur că adversarul nu a fost vreun balaur, dar asta nu schimbă discursul general. Indiferent cine e pe teren, liderul joacă la fel. Iar maniera în care domină sau cea prin care depășește momentele delicate explică avansul din fruntea clasamentului. Pe Via del Mare, în startul reprizei a doua, se putea face 1-1. Câteva minute mai târziu, era deja 0-3. Meciul, practic, închis. Se dau statistici peste cap, se bat recorduri ale clubului în Serie A, dar probabil cea mai tare chestie e asta: golaverajul nerazzurrilor (+51) e mai mare decât numărul de goluri marcate de al doilea cel mai bun atac al campionatului (50, Milan).

S-a întors corto muso al lui Allegri. Sau, cum îi spunem noi pe românește, victorie trasă de păr. Sau bulan. A fost nevoie de un gol înscris la practic ultima fază, și de o schimbare cretină a lui Di Francesco (încă sunt antrenori care, în prelungiri fac schimbări la trecerea timpului înaintea unei faze fixe a adversarului), pentru ca zebra torineză să o bată pe Frosinone acasă. După ce a fost condusă. Și golul de care vă spun a fost marcat după eroarea celui care tocmai intrase. Astfel, bătrâna piemonteză și-a consolidat locul 2! Gobbi in a nutshell.

A marcat din nou Leao în Serie A, după vreo juma’ de an sau ceva, dar tot degeaba. Si è girato Giroud și a comis un rigore. Așa că s-a terminat 1-1, un rezultat bun pentru nimeni. Unii au mai pierdut două puncte față de ăia din Torino, ceilalți au pierdut locul 4, pe care a revenit Bologna, care are acum 5 victorii la rând. S-au dus două treimi din sezon și devine tot mai clar că squadra asta a lui Motta e mai mult decât o simplă revelație.

Lupta pentru Top 4 (posibil chiar Top 5) ar putea deveni punctul de atracție al finalului de sezon. Mai ales că Roma s-a trezit de tot din amorțeală, odată cu venirea lui De Rossi. Cele 5 victorii în 6 etape nu pot fi doar o întâmplare. Iar un Dybala așa cum l-am văzut în meciul cu Torino e un atu pe care e bine să-l ai în orice cursă.

-După două înfrângeri în mai puțin de o săptămână în fața echipelor din Roma, Torino și-a aruncat practic la gunoi toate speranțele europene. La fel cum Lazio probabil și-a luat definitiv adio de la o nouă participare în Liga Campionilor. Sarri oricum pare resemnat: „Nu o să mergem în Champions în fiecare an”. E adevărat, nici măcar Limone nu a reușit așa ceva…

-În schimb, Fiorentina măcar mai poate face calcule, după victoria pe reveneală cu Lazio. O victorie care putea fi mai clară (și trebuia să fie), dacă ne gândim numai la faptul că viola a trimis de patru ori mingea în bară. Inclusiv din penalty. Da, tot Nico Gonzalez.

Napoli a făcut invers decât Inter. Adică în loc să facă 3-0 în finalul meciului de la Cagliari, a luat gol la ultima fază. Și s-a terminat 1-1, spre satisfacția unui Ranieri care încă se poate emoționa pentru o remiză care nici măcar nu-l scoate din zona retrogradării, după ce a trăit și a văzut atâtea.

-Până la urmă, Cagliari e singura dintre echipele aflate în lupta pentru evitarea retrogradării care nu a pierdut etapa asta. Nu, nu prea o mai bag pe Empoli acolo, pentru că toscanii își continuă seria excelentă și par să fi prins viteza care trebuie la momentul potrivit.

Îți dai seama că treaba s-a-mpuțit rău la Sassuolo atunci când e schimbat antrenorul în timpul sezonului. Alessio Dionisi a promovat în Serie A cu Empoli, performanță care l-a propulsat pe banca neroverde în locul lui De Zerbi, iar acum e dat afară după un eșec dramatic cu Empoli. Și de două assisturi ale lui Răzvan Marin, dacă vrem să ne simțim puțin patrioți.

E cam jucată și pentru Salernitana, da’ invers. Nu prea văd cum ar mai putea rămâne în Serie A. Situația ultimei clasate e atât de disperată încât doar Davide Nicola s-ar mai încumeta să încerce ceva. Doar că omu’ e deja luat, s-au mișcat mai bine ăia de la Empoli.

Parada etapei: Skorupski vs Verona

Există un motiv pentru care Bologna are a treia cea mai bună apărare din Serie A. Defensiva e bine organizată, iar poarta e solidă, indiferent cine apără. Cu Verona, ai lui Motta au avut un alt meci fără gol primit. Și asta i se datorează în primul rând lui Slorupski, care, în ultimele minute, a avut intervenția asta.

Golul etapei: Rafa Leao vs Atalanta

Dacă tot nu a mai marcat în campionat din septembrie, portughezul s-a gândit să vină cu ceva special după perioada asta. I-a ieșit, ce-i drept.

Napoli 2023/24 în 10 secunde

Nici nu mai contează că a fost offside…

Sursa foto deschidere: goal.com

Dacă vrei să susții blogul sau pur și simplu să dai o bere
Ori dacă te simți generos
O poți face aici ⤵

Become a Patron!

Lasă un răspuns