CONTROPIEDE. Scurte și rapide despre prima etapă din Serie A

osimhen di lorenzo serie a 2023/24

Trecem așa, rapid, scurt și eficient, precum un contraatac italian de pe vremuri, prin prima etapă a sezonului 2023/24 în Serie A.

Înainte de orice, rezultatele, ca să știm de unde plecăm:

 • Frosinone – Napoli 1-3
  Empoli – Verona 0-1
  Inter – Monza 2-0
  Genoa – Fiorentina 1-4
  Roma – Salernitana 2-2
  Sassuolo – Atalanta 0-2
  Lecce – Lazio 2-1
  Udinese – J******s 0-3
  Torino – Cagliari 0-0
  Bologna – Milan 0-2

Acum, ce ar fi de reținut?

-A fost etapa oaspeților. Cumva firesc: doar două din primele 8 clasate în sezonul trecut au jucat acasă. Iar una – Roma – s-a încurcat. De altfel, capitolinele au fost dezamăgirile rundei inaugurale.

Duelul Osimhen-Lautaro a început deja. Primii doi marcatori din sezonul trecut și-au luat rolurile în serios imediat după ce s-a fluierat startul în noua stagiune de Serie A. Vârful campioanei a rezolvat deplasarea de la Frosinone, iar argentinianul Interului a pus capăt tabuului Monza. Ambii cu câte o dublă. Par deciși să păstreze ierarhia de anul trecut, dar să nu-i lăsăm deoparte pe eternul Immobile și pe Vlahovic, care nu mai au probleme medicale și probabil au câte ceva de spus/demonstrat.

-La debut, Pulisic a rezolvat meciul pentru Milan în doar 20 de minute. A construit faza din care s-a deschis scorul și a marcat, cu o execuție frumoasă, golul care a securizat victoria. Dincolo de realizările astea, americanul a părut bine integrat, dornic să fie în mijlocul acțiunii și capabil să pună în dificultate în orice moment o apărare cu destule probleme totuși. Însă dacă rămâne sănătos, s-ar putea dovedi cea mai importantă achiziție a lui Pioli.

Au marcat Belotti și De Ketelaere. Practic, în același timp! Acum, lăsând răutățile deoparte, faptul că cei doi au terminat sezonul trecut fără a marca vreun gol – mai ales Gallo! – rămâne o anomalie. Însă în noua ediție de Serie A nu au pierdut timpul și au înscris încă din prima etapă. Ba chiar goluri cu greutate. Vârful Romei a dat doppietta și a salvat un punct pentru ai lui. Belgianul a deschis scorul pe Mapei, unde lucrurile se puteau complica pentru ”La Dea”.

Back to răutăți: unii ar spune că ar trebui să salvăm mai întâi copiii și femeile…

-Știu că e doar prima etapă și că Genoa e nou-promovată, însă cred că Fiorentina va fi mai bună decât în sezonul trecut. Nu știu să vă spun exact ce înseamnă asta, dar vă amintesc că, în sezonul trecut, Viola a jucat finală de Cupa Italiei, finală de Conference League și a terminat pe 8.

-O nou-promovată – Frosinone – a dat primul gol al noului sezon de Serie A, dar dintre echipele venite din B, cel mai bine a ieșit Cagliari, egala lui Torino în Piemont. Motiv pentru fanii granata să-și amintească de faptul că nu-l prea plac pe Urbano Cairo, căruia i-au cântat un sincer „compra qualcuno, bastardo compra qualcuno”. Sigur găsește Gazzetta ceva pozitiv și aici.

Coregrafia etapei

S-ar putea să fi văzut ce au pregătit fanii celor de la Genoa la revenirea în Serie A. Adică asta:

Embed from Getty Images

Dar perspectiva asta e și mai mișto. 

Parada etapei: Falcone vs. Immobile

Alegerea a fost ușoară. Atât datorită nivelului de dificultate, cât și datorită momentului. Era minutul 82 pe Via del Mare și încă 1-0 pentru Lazio. Dacă Immobile marca, meciul era gata. Piciorul lui Falcone și apoi bara au păstrat rezultatul neschimbat. Apoi l-a schimbat Lecce, în doar câteva minute.

Golul etapei: Candreva vs. Roma

Odată cu înaintarea în vârstă, parcă nu mai știe să dea goluri normale. Însă cu al doilea marcat contra Romei duminică a exagerat un pic.

Sursa foto deschidere: eurosport.com

One Reply to “CONTROPIEDE. Scurte și rapide despre prima etapă din Serie A”

 1. […] data asta, Frosinone a terminat ce a început. Adică a dat gol repede și cu Atalanta, la fel cum a făcut cu Napoli, fără a mai fi întoarsă. Acest 2-1 cu ”La Dea”, pe care nimeni nu l-a văzut venind, mi se […]

Lasă un răspuns