CONTROPIEDE. Scurte și rapide despre etapa a doua din Serie A

Cagliari-Inter Serie A

Trecem așa, rapid, scurt și eficient, precum contraatacul Veronei de la golul de 2-0 cu Roma, prin etapa a doua din Serie A.

Începem cu rezultatele, că astea-s cele mai importante:

 • Frosinone – Atalanta 2-1
  Monza – Empoli 2-0
  Verona – Roma 2-1
  Milan – Torino 4-1
  Fiorentina – Lecce 2-2
  J******s – Bologna 1-1
  Lazio – Genoa 0-1
  Napoli – Sassuolo 2-0
  Salernitana – Udinese 1-1
  Cagliari – Inter 0-2

Așadar, ce avem noi aici?

Milan, Napoli și Inter sunt deasupra tuturor. Nu e vorba despre clasament, deși ele sunt primele trei clasate. Și au și primii trei marcatori din Serie A (Giroud, Osimhen și Lautaro, toți cu câte 3 goluri). E vorba pur și simplu despre cum au arătat în etapele astea două. Solide, liniștite, sigure pe ele. Și, mai ales, au dat senzația că nici nu au forțat mai mult decât era nevoie. S-ar putea ca asta să nu însemne nimic în acest moment. Sau poate înseamnă totul. Vedem mai încolo…

Roma, città aperta. Mă folosesc de titlul unui celebru film italian ca să vă spun că cele două capitoline sunt în cap. Ca joc, dar mai ales ca rezultate. Un singur punct împreună din 4 meciuri, fără să fi jucat cu niște balauri. Ba din contră. Dar vin balaurii acum, în weekend: Milan pentru Roma și Napoli pentru Lazio.

-De data asta, Frosinone a terminat ce a început. Adică a dat gol repede și cu Atalanta, la fel cum a făcut cu Napoli, fără a mai fi întoarsă. Acest 2-1 cu ”La Dea”, pe care nimeni nu l-a văzut venind, mi se pare o surpriză mai mare decât victoriile obținute de Verona (a patra cu punctaj maxim după două etape) și Genoa contra celor două echipe din capitală.

Controversa de la Torino. Am ales exprimarea asta elegantă ca să nu bag clasica expresie din popor „iar au furat ăștia, bă!”. E ușor amuzant că au fost unii care i-au luat în serios pe ai lu’ Allegri pentru prima repriză de la Udine, când motivul pentru care ar trebui să-i ia în serios e penaltyul ăla neacordat Bolognei. Tot la capitolul ”ha-ha-ha” trecem primele pagini de luni sau declarația de ”Fotbal la Max” a lui Max.

Corvino și atacanții, poveste fără sfârșit. „Îți poți alege greșit soția. Dar nu poți să greșești când transferi un atacant”, a spus odată Pantaleo Corvino. Omul care i-a adus în Serie A, printre alții, pe Chevanton, Bojinov, Vucinic, Jovetic și Vlahovic a mai săpat el cum știe și l-a transferat la Lecce pe Nikola Krstovic. Un muntenegrean de 23 de ani. Și ce-a făcut ăsta? A intrat în minutul 72 pe Franchi și în minutul 76 a dat golul de 2-2 contra Fiorentinei, completând revenirea salentinilor de la 0-2. Pur și simplu, nu poate rata! De Corvino zic.

Parada etapei: Di Gregorio vs. Empoli

Michele Di Gregorio, acest ”scuola Inter” din poarta Monzei, a fost unul dintre cei mai buni portari în sezonul trecut de Serie A. La 26 de ani, e deja o certitudine și va fi interesant de văzut cum va evolua în continuare cariera lui. Până atunci, a scos mingea asta a lui Răzvan Marin, care se ducea frumos sub bară.

Golul etapei: Colpani vs. Empoli

Andrea Colpani, un brescian crescut de Atalanta (ce ironie!), anunță un sezon special. Cel puțin, dacă ne luăm după golul prin care a deschis scorul în victoria cu Empoli, primul marcat de Monza în actuala ediție de Serie A.

Declarația etapei

După incidentul nefericit de la Torino (wink!), Thiago Motta ne-a arătat că se poate să spui totul fără a spune ceva.

Sursa foto deschidere: eurosport.com

Lasă un răspuns