CONTROPIEDE. Scurte și rapide despre etapa a treia din Serie A

inter fiorentina serie a

Încă o săptămână în care analizăm rapid, scurt și eficient, precum contraatacul de 2-1 al lui Lazio pe Stadio Maradona, ce s-a întâmplat în etapa de Serie A.

Mai întâi, ca de obicei, rezultatele:

 • Sassuolo – Verona 3-1
  Roma – Milan 1-2
  Bologna – Cagliari 2-1
  Udinese – Frosinone 0-0
  Atalanta – Monza 3-0
  Napoli – Lazio 1-2
  Inter – Fiorentina 4-0
  Torino – Genoa 1-0
  Empoli – J******s 0-2
  Lecce – Salernitana 2-0

Bun, acum că știm cine pe cine a bătut, să vedem cu ce rămânem după weekendul ăsta de Serie A.

Mamma mia, ce Derby della Madonnina o să avem! Păcat doar că trebuie să așteptăm mai mult, din cauza pauzei pentru naționale, și să sperăm că nu se rupe careva, să nu fie absenți. Alții decât Tomori, care, oricum, ținând cont de istoricul duelurilor cu Lautaro, poate nu ar trebui trecut la pierderi de ai lui. Ce știm sigur e că și Inter, și Milan, singurele care au rămas cu punctaj maxim, arată bine de tot și că meciul dintre ele nu va decide nimic. În afară de cine va avea starea de bine pe care o dă victoria într-o astfel de partidă. Poate e o miză în plus pentru ”cugini”, bătuți peste tot de ai mei anu’ ăsta. Și de fiecare dată, la ZERO!

-Contra Fiorentinei, Thuram fiul a avut o prestație care poate fi începutul unui povești tare frumoase.

Luis Alberto a scos campioana la tablă. Și a prins-o cu lecția neînvățată! S-a găsit Lazio unde să câștige prima oară în acest sezon: chiar la Napoli. Și a făcut-o întărind toate dubiile în privința șanselor lui Rudi Garcia de a repeta ce a făcut Spalletti. Înainte de orice, a fost seara unei prestații maiestuoase din partea ”Magului” spaniol cu 10 pe spate la biancocelesti. Și nu, nu e vorba doar de golul marcat sau de modul în care i-a lăsat mingea lui Kamada la 2-1.

-În ritmul ăsta, nu știu dacă Mourinho termină sezonul de Serie A pe banca Romei. Și cred că sunt puțini cărora le-ar fi mai greu să scrie asta… Echipa arată rău și, fără Dybala, îi lipsește scânteia aia care poate schimba un meci. E prea devreme pentru butonul de panică, da’ întrebările sunt tot mai multe, iar răspunsurile pozitive, tot mai puține.

Atalanta a intrat oficial în ”era Scamacca”. A plecat Zapata, punctul de referință al atacului în ultimii ani, iar flopul de la West Ham, cum ar scrie englezii, a fost în premieră titular și a înfipt o doppietta care a rezolvat practic meciul cu Monza.

Sassuolo l-a regăsit pe Berardi și, coincidență!, a câștigat prima oară în acest sezon: dublă a căpitanului și 3-1 cu Verona. Bologna și Torino, ambele în prelungiri, și-au făcut și ele rost de prima victorie în ediția asta de Serie A.

-E frumos ce se întâmplă zilele astea la Lecce, că altfel nu mă deranjam să scriu despre, dar știm cu toții că e ceva conjunctural. Așa că cine are o slăbiciune pentru salentini pe motiv de Bojinov, Chevanton, Vugrinec și alți eroi-cult din Serie A ar face să se bucure acum și cât va mai dura.

-Empoli nu a așteptat prea mult ca să o ia tare la vale: 0 puncte, 0 goluri marcate și meciuri cu Roma și Inter în următoarele două etape.

Parada etapei: Christensen vs. Inter

Fiorentina a luat patru pe Meazza și tot poate spune că a scăpat ieftin. Asta pentru că l-a avut în poartă pe acest danez de 24 de ani, autor al unor parade excepționale. Cea mai cea, în fața lui Lautaro.

Golul etapei: Rafa Leao vs. Roma

Da, am stat mult să aleg între ăsta și călcâiul lui Luis Alberto. Însă execuția lui Leao e în egală măsură spectaculoasă și absurdă.

Sobrul etapei

Maurizio Sarri, la revenirea în Napoli. Aparent, ca răspuns pentru un fan care l-ar fi jignit.

Sursa foto deschidere: reuters.com

Dacă vrei să susții blogul sau pur și simplu să dai o bere
Ori dacă te simți generos
O poți face aici ⤵

Become a Patron!

3 Replies to “CONTROPIEDE. Scurte și rapide despre etapa a treia din Serie A”

 1. […] –Victoria de la Napoli rămâne excepția pentru Lazio, în acest start dificil de sezon. Vicecampioana a pierdut mai clar decât spune acel 3-1 final de la Torino și are 3 înfrângeri în 4 etape. Dar e mai curând despre faptul că Vlahovic și Chiesa îi dau un aer de tinerețe și de prospețime babei piemonteze atunci când sunt în formă. Și parcă nici Allegri nu mai e așa de rău… În special sârbul arată bine de tot în acest sezon (era greu să arate mai rău decât în ediția trecută de Serie A), iar faptul că a marcat de două ori cu dreptul, cu execuții dificile, e un semnal că a lucrat la aspectele negative din jocul lui (avea cu totul 7 goluri cu dreptul până acum, ca să vă faceți o idee). […]

 2. […] Derby d’Italia o să avem! A funcționat de minune la prima pauză pentru naționale a sezonului, înainte de Derby della Madonnina, așa că de ce să nu încerc și acum? Inter și ăia ai lui Allegri care țin aproape au evadat […]

 3. […] urma căreia Serie A rămâne, pentru a doua oară, fără Jose Mourinho. Un deznodământ pe care îl vedeam posibil încă din runda a treia (le mai bunghesc și eu!), dar care tot m-a luat prin surprindere și care îmi pare a fi o decizie […]

Lasă un răspuns