După 30 de ani! Amintiri de la Coppa del Mondo: ziua 17

Dragi copii, voi n-ați avut norocul să vedeți asta. Dar, la Coppa del Mondo, s-au jucat în aceeași zi Germania – Olanda şi Brazilia – Argentina. Şi nu, nu erau semifinale.

Derby della Madonnina la Coppa del Mondo

La Milano, pe Meazza, flegmaticii olandezi milanişti (momentul VEZI AICI) au jucat un mini-Derby della Madonnina cu nemţii interişti. Sau măcar au încercat. Pentru că oricât de campioni europeni erau, băieţii în portocaliu au fost, probabil, marea dezamăgire de la Coppa del Mondo. Au plecat acasă fără a reuşi vreo victorie. Şi au fost aproape să piardă şi cu Anglia.

Ah, să nu uit, golurile prin care germanii au bătut cu 2-1 au fost marcate de Klinsmann şi Brehme, mândri purtători de nerazzurro. Cel al lui Andy, o bijuterie. Milano siamo noi. #amala

Maradona es más grande que Pelé

În ziua în care un mare decar argentinian încă era un puşti şi sufla în lumânările din tortul aniversar (la mulţi ani, Juan Roman Riquelme!), Decarul fotbalului argentinian o mai punea de un moment memorabil, la Coppa del Mondo.

Eşti nedrept, bă, Diego, sunt unii care tot încearcă chestii d-astea pe la turnee mari şi nimic!

Adversarul era prietena Brazilia, care a avut proasta inspiraţie să-şi câştige grupa. S-a mers cu 0-0 până în minutul 80, când Maradona a zis că e momentul. Şi a luat mingea de la centru şi a început să dribleze. Da’ pentru că mai făcuse d-astea cu mers până în poartă, a zis că e cazul să încerce ceva nou. Şi neaşteptat, că altfel nu-mi explic cum patru tâmpiţi au sărit în jurul lui lăsându-l liber pe Caniggia. Ca să-i ia la mişto până la sfârşit, a dat assistul cu dreptul. Celălalt exaltat s-a gândit să nu fie banal, aşa că a marcat abia după ce a driblat portarul.

A fost mai mult decât o simplă victorie contra celei mai mari rivale. Barzii argentinieni au cântat cu patos faptele mărețe ale tandemului Diego-Claudio și așa a apărut marele hit de la Cupa Mondială din 2014, care s-a jucat în Brazilia:

Te juro que aunque pasen los años
Nunca nos vamos a olvidar
Que el Diego te gambeteó
Que Cani te vacunó
Que estás llorando desde Italia hasta hoy”.

Iar finalul a fost lovitura de grație: „Maradona es más grande que Pelé”. Este, este!

Să pregătiți batistele pentru mâine!

Sursa foto deschidere: tycsports.com

Facebook Comments

Lasă un răspuns