După 30 de ani! Amintiri de la Coppa del Mondo: ziua 9

Nu știu dacă v-ați dat seama deja, dar mie nu-mi place naționala Angliei. Deși Coppa del Mondo e turneul meu favorit, iar acolo s-au prezentat cu un băiat de toată isprava.

Hello, Gazza!

He ate ice cream for breakfast, drank beer for lunch and when injured he blew up like a whale. But as a player? Oh, beautiful, beautiful. I loved that boy. He was a genius, an artist„. În perioada în care a jucat la Lazio, Gascoigne l-a făcut pe Zoff să-şi smulgă nişte păr din cap. Cam aceeaşi atitudine o aveau şi adversarii, dacă aveau ghinionul să-l prindă într-o zi bună. În principiu, nu prea aveai ce să-i faci. E un lucru pe care l-am descoperit când Anglia a jucat cu Olanda, la Cagliari.

Nu văzusem eu prea mult fotbal până atunci, da’ nici nu era nevoie să o fac pentru a înţelege că băiatu’ ăla capricios era făcut din alt material decât colegii săi. Şi chiar decât mult lăudaţii olandezi, câştigători de Euro, Baloane și Ghete de Aur şi Cupe ale Campionilor. Fantastic fotbalist! Bucuria de a-l vedea „on fire” era bătută doar de bucuria din jocul lui. Și de pofta lui de viață. Cu asta a exagerat, că d-aia nu și-a atins tot potențialul.

Dar concluzia e simplă. Gazza a fost mişto tare în meciul ăla. Englezii au fost mişto tare în meciul ăla. Și s-a terminat 0-0. Cam atât despre succesul naționalei Angliei.

Un altfel de Derby della Mole la Coppa del Mondo

La Torino, suprinzătorii costaricani au vrut să-şi facă prieteni printre localnici şi s-au prezentat la meciul cu Brazilia îmbrăcaţi rău absolut. Ghinionul lor a fost că la băieţii fani samba şi carnaval juca unu’ Muller, care lua banii de la ceilalţi din oraş. Aşa că a văzut alb-negru în faţa ochilor şi a acţionat în consecinţă. A dat singurul gol, iar Selecao era deja cu gândul la optimi.

Nu ştiu dacă vă încălzeşte cu ceva, da’ să ştiţi că Scoția aşteaptă o victorie la Cupa Mondială de mai mult timp decât noi. Iar cea pe care a obținut-o la Coppa del Mondo, 2-1 cu Suedia, oricum nu i-a folosit la nimic. Nu vă lăsați păcăliți de faptul că scoțienii au sărbătorit-o ușor excesiv. N-au fost zgârciți cu bucuria, cum ar veni.

Presimt că mâine se dau multe goluri.

Sursa foto deschidere: dailystar.co.uk

Faci un comentariu sau dai un răspuns?