După 30 de ani! Amintiri de la Coppa del Mondo: ziua 4

După Argentina, Italia sau Germania, a venit vremea să ne amintim de o altă forță de la Coppa del Mondo. Dar despre Costa Rica, puțin mai târziu. Mai întâi, Anglia.

Shitty England

Pentru că aveau mare încredere în fanii englezi, italienii au pus Anglia cap de serie în grupa F. Dar nu pentru că ar fi fost vreo naţională care să merite statutul ăsta, ci pentru a se asigura că celebrii hooligans nu distrug frumuseţe de Cizmă. Aşa că i-au exilat pe insulă, în Sardinia. Oricum, mai bine decât Elba sau Sf. Elena, jegoşilor!

Chiar şi aşa, băieţii lui nea Bobby Robson s-au simţit datori să-şi marcheze teritoriul. Şi astfel, după ce a deschis scorul în meciul inaugural cu Irlanda, Lineker a băgat nişte îngrăşământ pe gazonul de pe Sant’Elia. Momentul VEZI AICI:

It was the most horrendous experience of my life, but I tell you I never found so much space in a game than I did that night after that happened„, povestea cel mai căcăcios dintre golgheterii Cupei Mondiale, într-un interviu pentru BBC, acordat când a împlinit 50 de ani.

Cam maro a fost şi jocul irlandezilor, debutanţi la o Cupă Mondială. A recunoscut-o şi antrenorul lor, Jack Charlton, fratele mai mare şi mai nereuşit al lui Bobby (să mă ierte fanii Leeds): „It was a typical English game. We always play that way. We bomb on, play the ball in and always make you work hard”. Vedeţi? A zis „typical English game”. Dacă nici asta nu pute…

Chiar şi aşa, cei mai mari fani Guinness (bleah!) au găsit o soluţie să se scoată cumva. Cum au tot făcut la Coppa del Mondo, deşi nu au câştigat vreun meci (fmm Timofte!). Cu vreun sfert de oră înainte de final, Kevin Sheedy a marcat golul pe care îl consideră „cel mai important pe care l-am reuşit în cariera mea”. A murit 1-1, iar restul meciurilor din grupă au urmat, practic, acelaşi tipar. Cum ar spune un celebru personaj de serial de succes, shiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiieeeeeeeeeet!

Florile ofilite ale Scoţiei. Și cele mai urâte tricouri de la Coppa del Mondo

Pe când lumea nu ştia despre ea că poate deveni loc de fugă pentru blonde refugiate politic, Costa Rica ridica sprâncene pe cel mai britanic stadion al Italiei, Marassi din Genova. Chiar contra unor britanici.

Îmbrăcaţi cu nişte tricouri absolut oribile, scoţienii au cântat fioros „Flower of Scotland”, apoi au fost luaţi la mişto de nişte debutanţi la Mondiale, până s-au ofilit. Golul lui Juan Cayasso, singurul al partidei, a încheiat o fază din care scoţienii încă se chinuie să înţeleagă ceva.

Bora Milutinovic confirma că știa cum să facă treaba să meargă. Poate că ar fi fost bun și la meciurile de mâine, când va fi tare greu…

Sursa foto deschidere: fr24news.com

Lasă un răspuns