După 30 de ani! Amintiri de la Coppa del Mondo: ziua 10

În perioada în care s-a jucat și Coppa del Mondo, Spania era un fel de Anglia. Adică mai auzeai, pe ici, pe colo, câte un curajos care îţi vorbea despre calitatea echipei şi cum are potenţialul de a câştiga ceva important. Ba chiar se mai folosea şi cuvântul favorită. Probabil pentru a face discuţia mai amuzantă. Dar deznodământul era mereu același.

Primul hat-trick de la Coppa del Mondo

La fel de adevărat e că existau și momente în care băieții în roșu, nu foarte furioși, dădeau senzația că vor merge până la capăt. Exact cum vă spuneam, Anglia. În 1986, de exemplu, au mătrășit Danemarca, marea favorită a neutrilor. Un 5-1 cu Butragueno marcator de patru ori. La Coppa del Mondo, muniția pentru naivi a fost oferită de Michel.

Băiatu’ coleg cu Emilio la Real Madrid a dat primul hat-trick de la Italia novanta. Victima a fost Coreea de Sud. Michel a marcat doar cu execuții una și una. Un voleu, o lovitură liberă de la marginea careului și o acțiune personală, pentru una dintre cele mai spectaculoase triple din istoria Mondialelor.

S-a terminat 3-1, iar golul asiaticilor nu a fost nici el banal. O ştachie sol-aer, care l-ar fi putut răni pe Zubizarreta. Mai bine că nici n-a mirosit-o.

Alte goluri mișto. Și alt 3-1. În aceeași grupă

În aceeaşi grupă, belgienii şi uruguayenii au zis că pot şi ei cu goluri mişto. Şi tot 4. Culmea, tot 3-1 s-a terminat. Şi tot pentru europeni. Dar fără hat-trick. Însă a marcat Lei Clijsters, tatăl lui Kim. Fost la Malines (acum Mechelen), care a scos-o pe Dinamo din Cupa Cupelor, în ’87. Să nu uităm de micile bucurii ale vieţii.

S-a mai jucat şi Irlanda-Egipt. Nimic interesant. Pentru că atunci încă nu-l descoperiseră pe Cuper, egiptenii au rezistat cu 0-0 până la final. Dar nici măcar comentariul în espanol nu a făcut meciul mai bun.

Mâine ne calificăm.

Sursa foto deschidere: soccernostalgia.blogspot.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?