După 30 de ani! Amintiri de la Coppa del Mondo: ziua 16

Prima zi a optimilor de finală de la Coppa del Mondo ne-a arătat că, într-adevăr, portarii sunt puțin nebuni. Iar ăsta nu e neapărat un lucru bun.

Dacă joci în Napoli și vii din America de Sud, nu înseamnă că eşti Maradona

Intră unul într-un bar aflat al ultimul etaj al unui zgârie-nori. Comandă un whiskey, îl dă peste cap, apoi deschide fereastra şi-şi ia zborul. Revine şi repetă. Uimit, un alt tip de la bar cere aceeaşi băutură. Deschide geamul, îşi ia elan şi cade ca prostu’. La care barmanu’, nervos: „Ţi-am spus, bă, Superman, să nu mai vii să faci mişto de oameni?”.

Aşa şi Higuita. O fi spus omu’ că dacă venea din America de Sud, a consumat marfă de la tovarăşii lui Diego şi juca pe San Paolo, poate şi el să dribleze ca Maradona. Ei bine, nu. Milla i-a scos mingea din picioare şi şi-a completat doppietta care a dus Camerun printre cele mai bune opt echipe ale lumii.

Atât de neîmblânziţi au fost leii acum 30 de ani, încât au ajuns mai departe decât orice echipă africană până atunci. Iar Higuita a avut norocul că era prieten cu Escobarul care trebuie, că altfel putea avea soarta celuilalt Escobar. Ştiţi voi, cu vedi Napoli…

Morala: #numaivădrogaţ. Sau #numaibeţ la înălţime.

Momentul de glorie al lui Skuhravy la Coppa del Mondo

Pe stadionul pe care a început atât de frumos povestea României la Coppa del Mondo s-a încheiat brutal aventura frumoasă a băieţilor din Costa Rica. Tomas Skuhravy a zis că el vrea să se transfere la Genoa, ca să-şi ia revanşa cu Steaua, care îi dăduse cu terenu’ în cap pe când juca la Sparta Praga, şi a reuşit un hat-trick. Toate golurile le-a dat cu capu’, că trebuia să-şi justifice şi el înălţimea aia, şi a devenit pe moment golgheterul Cupei Mondiale, cu 5 bucăţi băgate în aţe. Kubik a pus una cu mâna din lovitură liberă, iar Cehoslovacia s-a dus în sferturi cu 4-1.

Mâine ne arată Maradona cum se driblează.

Sursa foto deschidere: fifa.com

Lasă un răspuns