După 30 de ani! Amintiri de la Coppa del Mondo: ziua 7

Am început Coppa del Mondo bătându-i bine pe ruși și aveam impresia că lumea e a noastră, deși au mai trecut câțiva ani până când B.U.G i-a relansat cariera Loredanei. Iar camerunezii îi mai aduseseră pe unii cu picioarele pe pământ. Și ăia chiar puteau spune că lumea e a lor, că erau campioni mondiali.

Dumnezeu cu Milla

Puţin mă interesează că intertitlul vi se pare previzibil. Măcar sărăcia aia de meci împotriva Camerunului a fost imprevizibilă.

S-a întors Hagi, da’ erou’ Buffonului i-a transmis printr-un plonjon „ia mai aşteaptă tu 4 ani până să dai un gol memorabil la Mondiale”. Rotariu a zis că poate îl păcăleşte el pe N’Kono, da’ omu’ era ocupat să devină idol pentru un etern necâştigător de Liga Campionilor (#insensibile, #gigialzala etc).

Până la urmă, singurul păcălit a fost nea Ando, care nu se aştepta ca un tătăiţă de 38 de ani să devină cel mai bătrân marcator din istoria Mondialelor chiar on his watch. Milla nu a avut milă (moa’, da’ debordez de imaginaţie!) şi a mai dat una bucată gol, apoi a oferit una dintre imaginile turneului final: dansul la fanionul de la colţ.

Am fost atât de fericit pentru echipă încât m-am purtat pur şi simplu ca şi cum aş fi fost acasă. A fost ceva spontan„, a povestit peste ani nenea practic retras, da’ băgat cu japca în lotul pentru Coppa del Mondo de preşedintele ţării. S-a simţit liber, cu alte cuvinte. Nu, nea Ando, nu cred că voia să deie în tine cu remarca asta!

Cum-necum, mai dintr-un uşor offside, a dat şi Balint, da’ era târziu. Oricum, repetiţie bună pentru decisivul cu Argentina. Și un gol de a cărui greutate ne-am dat seama peste câteva zile.

Squadra azzurra descoperă America la Coppa del Mondo

Italia a descoperit America”, a scris Gazzetta, după ce squadra a bătut cu emoţii SUA. Iar Zenga a descoperit că poţi transpira la un meci cu americanii pe Olimpico. Eroul local Giannini a dat o frumuseţe de gol în startul meciului, da’ Vialli, care trebuia să fie starul gazdelor la Coppa del Mondo, a dat-o în bară de la 11 metri şi de acolo s-a rupt filmu’. Băieţii cu socceru’ l-au anticipat pe Obama şi şi-au spus „yes we can”, apoi i-au luat la cenţi mărunţi pe italieni, care în multe momente nu au înţeles mare lucru. Practic, parcă jucau fotbal american.

Să nu ne imaginăm, însă, că au fost foarte afectaţi când s-a terminat. Pentru că 1-0 e scorul lor preferat, iar dacă asta înseamnă şi calificarea mai departe, cu atât mai bine. Tutto a posto, andiamo, la dolce vita.

Bătuţi măr de nemţi în primul meci de la Coppa del Mondo, iugoslavii s-au răzbunat pe columbieni. Mă rog, e mult spus. I-au bătut italieneşte, adică 1-0, cu un gol sud-american. L-a dat Jozic, cu un sfert de oră înainte de final. Dar diferența a fost mai mare. Mia o bară, mai un penalty ratat…

Mâine e din nou cu Lothar.

Sursa foto deschidere: cnn.com

Lasă un răspuns