După 30 de ani! Amintiri de la Coppa del Mondo: ziua 6

Poate că episodul ăsta ar trebui băgat la seria de succes „Fotbal și politică”. Distracția de la Coppa del Mondo a fost stricată de apucăturile dictatoriale ale noului PCR, FSN. Acum, PSD. Aceeași mizerie, știți voi.

Primul meci fără goluri de la Coppa del Mondo

Mai ştiţi când ne bucuram pe aici că am scăpat de ruşi, acum câteva zile? Oh, well… Nu era chiar aşa. FSN şi poporul rus libertate ne-au adus. Da’ cu ceva limite. Decise de mineri. Care au venit la Bucureşti şi au hotărât că prea mult fotbal de la Cupa Mondială strică. Şi au dat buzna la TVR fix în timpul meciului Spania – Uruguay.

Un meci care se anunţa interesant. Că era cu Butragueno, Chendo, Sanchis, Martin Vazquez, Francescoli, Ruben Sosa, Alzamendi (arză-l-ar pe intestine!). Doar că fotbalul jucat în prima repriză la Udine a dat naştere la d-alea ca huiduielile. Probabil tocmai de aia simpaticii ortaci au zis că oricum nu are rost şi au întrerupt transmisiunea.

Suflet mare, Ruben Sosa a ratat un penalty după pauză (doar nu-i putea priva pe români de un gol) şi prima etapă a grupelor de la Coppa del Mondo s-a terminat cu primul 0-0 al turneului. Uşor ironic, dacă stai să te gândeşti.

Cealaltă mână a lui Dumnezeu

Acum, să nu credeți cumva că băieţii din Valea Jiului erau chiar de capul lor. Nu, asta nu. Când li s-a transmis „tovarăşi, diseară joacă prietenii sovietici cu prietenul comuniştilor de pretutindeni, adică Maradona”, s-a rezolvat ca meciul să se vadă la TV.

Embed from Getty Images

A fost partida în care Pumpido şi-a rupt piciorul în primele minute, iar în locul lui a intrat Sergio Goycochea, un celebru anonim de 25 de ani, legitimat la Millionarios, în Columbia. Nu mai jucase de aproape un an, pentru că s-a ales cu o suspendare, după ce a avut să-i spună câte ceva unui arbitru. Din câte se pare, i-a spus destul de multe. Fiindcă era neîncălzit, la prima fază a primit o mână de ajutor de la D10S. Nu e o figură de stil. Maradona a respins cu mâna la un corner, un moment rămas cunoscut drept „cealaltă mână a lui Dumnezeu”. Momentu’ VEZI AICI:

Da’ în condiţiile în care se juca la Napoli, ce dracu’ să mai zici? Doar nu erai nebun. Era 0-0 în momentul ăla. S-a terminat 2-0 pentru Argentina, iar sovieticii era practic pa. Sau, cine ştie?, poate le dau 4 camerunezilor în ultima etapă.

În orice caz, pentru a trece în plan secund eşecul luminii călăuzitoare de la Est, vajnicii apărători ai Revoluţiei au descoperit tot felul de chestii pe la alte partide care nu erau FSN. Uraaaa, uraaaaaa, uraaaaaa! #muiebă

Mâine aflăm cum e să-ţi deie goluri unul bătrân rău.

Sursa foto deschidere: sports.ru

Lasă un răspuns