Serie A, etapa a 21-a. Un giorno all’improvviso…

…a „erupt” Vezuviul. O glumiță lame și poate previzibilă pentru a anunța revirimentul lui Napoli, care, în doar câteva zile, a eliminat din Cupa Italiei deținătoarea trofeului și apoi a învins liderul din Serie A. Dacă ar trebui să aleg surpriza mai mare de aici, evident că aceasta este victoria de duminică. Dar nu știu dacă e cineva care să fi văzut venind săptămâna asta excelentă a ragazzilor de lângă vulcan.

Napoli pierduse 3 meciuri la rând în Serie A. Între a doua și a treia înfrângere s-a strecurat victoria cu Perugia, din optimile Cupei. Unul dintre puținele lucruri firești dintr-un sezon dement pe San Paolo. Tot în campionat, ai lu’ Rino luaseră 4 bătăi consecutive acasă. Gattuso moștenise una de la Ancelotti, la celelalte s-a descurcat singur. Adăugăm la asta niște absențe importante, precum cele ale lui Koulibaly și Mertens, precum și forma pe care au arătat-o recent Immobile și Cristinel și avem contextul în care i figli del Vesuvio așteptau probabil resemnați duelurile cu Lazio și cu ăia de nu-i suportă nimeni în afară de fanii lor.

Poate că era nevoie chiar de un fiu al Vezuviului pentru a schimba trendul. Unul cam luat în colimator de ultrașii nervoși, unii dintre ei probabil foști tovarăși de ghetouri camorriste. Lorenzo Insigne, un pas în față. A dat piticul golul care i-a scos Cupa din cap lui Lazio și pe cel care a închis meciul cu eternul dușman de la Torino. A vrut și CR-u’ să se bage în seamă pe San Paolo și a înfipt-o pentru al optulea meci la rând în Serie A, așa că s-a săvârșit cu 2-1 împotriva lu’ la capolista, un rezultat care i-a bucurat și i-a mâhnit în același timp pe inapții urmăritori ai Babei care nu se mai dă dusă din frunte.

De o bucurie sinceră – în afară de napoletani, evident – a avut parte și Maurizio Sarri. A spus-o chiar el, la final. A fost fericit pentru foștii lui băieți. Ceea ce, normal, i-a cam supi pe fanii care văd totul în alb și negru. Eh, măcar se pot consola că avansul față de locul 2 nu s-a redus decât cu un punct.

Inter a reușit cumva să nu câștige nici în etapa asta. 1-1 acasă cu Cagliari, a treia remiză consecutivă în Serie A (toate cu gol primit pe final, în situație de avantaj), a cincea în 7 runde. Au cedat și nervii, cu Lautaro și Berni (da, frate!) primind roșu. Conte a început să înțeleagă ce înseamnă să fii de cealaltă parte a arbitrajului, dar de data asta nu s-a mai plâns. A plecat de la stadion direct, fără a da declarații. Pare să fie ceva putred în tabăra nerazzurro. Mai ales în ianuarie. Așa că a fost adus Eriksen.

Tot 1-1 a fost și în Derby della Capitale, un meci cu Roma parcă mai bună (ok, fără parcă), dar decis de tâmpeniile celor doi portari. Totuși, senzația e că Pau Lopez e un prost al etapei mai meritoriu decât Strakosha.

Așadar, după eșecul din Coppa, s-a terminat seria victoriilor biancoceleste și în Serie A, exact împotriva cui nu și-ar fi dorit asta, iar în Top 3 avem, mai mult sau mai puțin, un status-quo de toată frumusețea.

Le altre

Brescia – Milan 0-1. S-au chinuit „rândunicile” să o bage în poartă, până au luat gol. Din nou Ante Rebic a fost omul decisiv pentru rossoneri, care și-au dus revirimentul din Serie A și în Cupa Italiei, unde au bătut-o pe Torino în prelungiri (4-2), după ce, în minutul 90, erau eliminați. Ia Mazzarri din toate părțile. Vezi mai jos.

SPAL – Bologna 1-3. Ciudată echipă e asta a lui Semplici. Deloc simplu de citit, cu siguranță. A bătut la Bergamo, a avut 1-0 acasă cu ai lui Sinisa, apoi și-a dat autogol și s-a prăbușit. A dat Barrow primul gol bolognez, iar rossoblu a câștigat în Serie A după 3 meciuri.

Fiorentina – Genoa 0-0. Nimic netradițional aici. Al patrulea meci direct fără gol marcat, în ultimele 6.

Torino – Atalanta 0-7. Când totul merge ca pe roate, iar Ilicic e cu chef și dă hat-trick (inclusiv golul etapei), se mai întâmplă și chestii d-astea. Și s-au tot întâmplat, după cum bine știți.

Bine, acum a fost ușor exagerat. În sensul că putea fi și mai rău, dacă nu era Sirigu. Care Sirigu, săracu’, e la al doilea 0-7 din carieră în Serie A, după cel dintre Palermo și Udinese de acum câțiva ani, când încă era sicilian. Și ca să fie ironia completă, el a reușit parada etapei.

Verona – Lecce 3-0. Hellas i-a arătat lui Conte cum se face cu salentinii ăștia tupeiști, dar nimic mai mult. A marcat din nou Pazzo, pentru nostalgici.

Sampdoria – Sassuolo 0-0. Genovezii au avut om în plus mai mult de o oră, adversarii au avut parcă ocaziile mai mari. Bine, niciuna dintre chestii nu a putut schimba rezultatul.

Parma – Udinese 2-0. Pare că lui Kulusevski i-a trecut mahmureala post-transfer la Torino. Suedezul a marcat din nou în Serie A, după 5 meciuri, iar urmașii Parmalatului rămân în zona cupelor europene, la bătaie cu Cagliari și Milan.

Classifica Serie A

Alla prossima, raga. Ciao, pa!

Sursa foto deschidere: bleacherreport.com

One Reply to “Serie A, etapa a 21-a. Un giorno all’improvviso…”

  1. Antonio dupa meci a luat o valeriana,si eu as fi avut nevoie dar am optat pentru bere.
    Faza cu portari intr-un derby capitolin e de fara cuvinte.
    Eu cred ca Napoli si-a terminat ciclul pozitiv ce dureaza de cativa ani,urmeaza altceva,mai mediocru.

Lasă un răspuns