10 lucruri pe care le aştept în noul sezon NBA

Încep treburile serioase. Adică noul sezon NBA. Probabil cel mai interesant din ultimii ani, pentru că a fost o vară agitată. LeBron a schimbat echipa şi conferinţa. La fel cum a făcut şi Kawhi. În principiu, cei mai buni doi jucători din lume. Kevin Durant ar avea probabil ceva de comentat aici, dar nu nici măcar el nu se poate pune împotriva preferinţelor personale.

Însă anul ăsta sunt mai multe chestii care merită urmărite. Cu siguranţă vom avea o nouă campioană în Est. Dacă nu se întâmplă ceva cu adevărat neprevăzut, va fi prima finală NBA fără LeBron după aproape un deceniu. Sunt doi băieţi, Giannis şi Anthony Davis, care au tras de fiare şi s-au antrenat nervoşi vara asta cu gândul de a da restul ligii la o parte. După ce a făcut tot ce se putea în Europa, Doncic s-a dus în America şi vrea să arunce definitiv la coş (hehe!) prejudecăţile legate de jucătorii europeni, preluând în acelaşi timp moştenirea lui Dirk pentru a o duce mai departe. Şi aş putea continua destul, dar oricum o să ne întindem, aşa că nu are rost.

Ideea e că League Pass-ul e deja activat şi acum stau cuminte să văd ce şi cum. Până atunci, mă aştept ca următoarele 10 chestii să se întâmple.

LeBron să o readucă pe Lakers în play-off

Sunt deja cinci sezoane de când Lakers nu a mai fost în play-off. Ăsta e record negativ în istoria francizei. Mai adăugăm aici şi că ultima victorie într-un meci de play-off datează din 2012. Practic, dinainte ca LeBron să ia în sfârşit un inel. Tranziţia de la era Kobe la următoarea epocă a fost mai dificilă decât şi-ar fi imaginat cineva. Dar acum, odată cu revenirea lui Magic, câteva pick-uri interesante şi, mai ales, aducerea lui James, o clasare în primele 8 locuri este inevitabilă. Chiar şi în Wild Wild West.

O prezenţă în turul al doilea din play-off ar fi chiar un succes. Orice altceva în plus, o performanţă cu adevărat remarcabilă. Nu, nebunilor! Tot n-ar fi suficient ca LeBron să fie considerat mai bun decât cel mai bun.

Giannis şi Davis să lupte pentru titlul de MVP

În principiu, între ei. Grecul cel ciudat s-a transformat într-un monstru în vara asta. Şi s-a antrenat cu nebunu’ de Kobe, care sigur i-a băgat în cap mentalitate de tip Black Mamba. Giannis s-a întors din vară mai mare din punct de vedere fizic, dar fără a-şi pierde din agilitate, şi a început să dea şi de la 3. O nouă armă într-un arsenal care oricum îl făcea unul dintre jucătorii aproape imposibil de oprit. O mostră din ce ar putea face a fost meciul cu Wolves, pe care l-a terminat cu triple-double şi în care i-a demantelat pe ai lu’ Thibs. Brrrrr!

Davis, în schimb, a ajuns la maturitate şi la un nivel de încredere care îi permite să spună fără teamă că e deja cel mai bun jucător din NBA. Acum, rămas şi fără Boogie, plecat să-i ajute pe ăia de la Warriors, care nu erau suficient de buni, şi Rondo, care s-a dus să-i dea assituri lu’ LeBron, va avea ocazia să o dovedească. Toţi Pelicanii pe umerii lui AD şi să vedem ce iese.

Bine, să nu scoatem din discursul ăsta alţi băieţi care au de demonstrat una-alta. Mă gândesc, în primul rând, la Kawhi. Apoi la Kyrie, LeBron, Durant şi, evident, deţinătorul titlului, Harden. Ca să fac trecerea la următorul punct, o să introduc şi un candidat surpriză. Fiţi atenţi la Donovan Mitchell. Pentru că mă aştept ca…

Donovan Mitchell să fie Most Improved Player

Bine, eu mă aşteptam ca el să fie debutantul anului în sezonul trecut. Cred în continuare că merita premiul. Acum, în condiţiile în care a terminat primul an în NBA cu 20,5 puncte, 3,7 assisturi şi 3,7 recuperări, firesc că vine întrebarea: cât poate creşte pentru a deveni MIP? Păi, suficient încât să fie şi un posibil MVP. Poate e uşor exagerat, dar copilul a dovedit că-şi poate lua echipa în spate ca rookie, iar Jazz a terminat pe 5 în teribilul Vest. Mai mult decât atât, a trecut şi de primul tur din play-off. Cum sunt destui care spun că Utah are potenţial să ajungă chiar în finala Vestului, scenariul cu Mitchell în cursa pentru MVP nu mai pare aşa deplasat, nu-i aşa?

Doncic să câştige Rookie of The Year

Slovenul are concurenţă puternică, dar a arătat deja că trecerea de la baschetul european la cel din NBA s-a făcut fluid şi a impresionat în pre-sezon. Şi deja se înţelege de minune cu Dennis Smith jr. Un backcourt care o să creeze multe highlights-uri.

Să fie ultimul sezon pentru Dirk şi Vince

Vorba aia: vine o vreme… Ambii au schimbat câte puţin modul în care privim baschetul. Dirk este probabil cel mai bun european din istoria NBA. Cifrele le are cu siguranţă de partea sa. Vince e în primii trei dunkeri all-time. Mulţi spun că-i primul. Oricum, mereu a fost mai mult amazing decât man. Thanks for the memories!

Embed from Getty Images

Spurs să fie din nou în play-off-ul NBA

Ştiu. L-a trade-uit pe Kawhi. A plecat Parker. S-a retras Manu. Accidentări multe. Vestul e o conferinţă incredibil de dificilă. Şi totuşi, DeRozan şi Aldridge ar trebui să fie suficient, cât timp antrenor e Pop. Warriors, Rockets, Jazz, Lakers şi Pelicans sunt clar mai bune. Pentru unul din celelalte trei locuri, Spurs se va bate cu Blazers, Thunder şi Nuggets. Poate Mavericks, dacă lucrurile merg foarte bine în Dallas, sau Wolves, dacă, printr-o minune, rămâne Jimmy. Eu zic locul 7 pentru San Antonio, în cel mai rău scenariu.

Bulls să aibă cel puţin 35 de victorii

Play-off-ul ar fi prea mult, chiar şi în slabul Est. Mai ales că Lauri Markkanen va rata începutul de sezon. Şi oricum, cele 27 de victorii de anul trecut au fost mai mult decât s-ar fi aşteptat cineva. Deci cred că 35 de victorii e un obiectiv realist.

Un All-Star competitiv

Îmi cer scuze, încă mai am momente în care sunt naiv.

O finală Warriors – Celtics

Discutăm discuţii dacă avem impresia că cineva din Vest chiar poate să-i dea la o parte pe Curry, Durant şi ceilalţi băieţi de la Warriors, mai ales că li s-a alăturat şi Boogie Cousins. E o echipă de o calitate înfricoşătoare, iar Houston, care a întins-o serios în sezonul trecut, a slăbit din punct de vedere defensiv, deşi Melo e o armă în plus în ofensivă.

În cealaltă parte, lupta pare mai deschisă. Sixers şi Raptors au suficiente argumente să le ia faţa lui Kyrie şi celorlalţi celţi, dar tot ar fi o surpriză să se întâmple asta. Dacă nu vor fi probeleme de sănătate, cum a fost cazul anul trecut, Boston e marea favorită a Estului. Mai ales că are cel mai bun antrenor. Poate chiar din NBA.

Primul three-peat din 2002 încoace

Da, nici Boston Celtics nu o poate bate într-o serie de şapte meciuri pe Golden State Warriors. Nu în acest sezon, cel puţin.

Previziunile sezonului

MVP: Giannis
Debutantul anului: Doncic
Antrenorul anului: Brad Stevens
Jucătorul defensiv al anului: Kawhi
Most Improved: Mitchell
Finala Estului: Celtics – Raptors
Finala Vestului: Warriors – Rockets
Finala NBA: Celtics – Warriors
Campioană: Warriors

Sursa foto: rp-online.de

One Reply to “10 lucruri pe care le aştept în noul sezon NBA”

  1. […] aproape sigur, ultimul sezon din cariera lui Vince Carter, în ciuda declaraţiilor sale. O să sper până la sfârşit că îl vom vedea la concursul de […]

Lasă un răspuns