Vince Carter a ajuns la 25.000 de puncte în NBA. Printr-un dunk. Contra lui Raptors

Vince Carter avea deja locul lui bine stabilit în istoria NBA. Azi-noapte doar l-a consolidat.

E ceva poetic în faptul că Vince Carter a devenit doar al 22-lea jucător care atinge borna celor 25.000 de puncte în NBA printr-un dunk reuşit contra lui Raptors. Adică echipa la care a debutat şi pentru care a jucat în primele 6 sezoane ale carierei. Nu mă pricep suficient la poezie ca să spun exact ce, dar sigur e ceva poetic în treaba asta.

„Vinsanity” are 41 de ani. 21 dintre ei i-a petrecut în NBA. Fanii încă se referă la el numindu-l „Half man, half amazing„. Şi nu ai cum să nu accepţi că e uimitor ce continuă să facă. Şi pasiunea cu care o face.

Încă iubesc baschetul. Încă iubesc să joc. Am fost dispus să fac orice pentru a rămâne în ligă. Sunt dispus să fac orice lucru necesar pentru a juca un meci, pentru a fi pregătit în acest sezon. Sunt întrebat constant care e secretul meu. Ei bine, ăsta e secretul. Sunt dispus să fac orice e nevoie„, a spus Vince.

În vara asta, Vince Carter a ajuns la Atlanta Hawks. A opta echipă din carieră, după Raptors, Nets, Magic, Suns, Mavericks, Grizzlies şi Kings. La fel ca în ultimii ani, rolul lui nu e unul de protagonist, ci de a-i ajuta pe puşti să crească. Trae Young are de la cine învăţa.

Vince a început meciul de azi-noapte cu Raptors ştiind că mai are nevoie de 13 puncte pentru a atinge o bornă istorică. Pe final, când devenise clar că Toronto va câştiga (s-a terminat 124-108), antrenorul l-a trimis pe teren. Iar colegii săi au înţeles mesajul şi i-au dat mingea cu fiecare ocazie. Coşul cu pricina s-a întâmplat chiar la limită.

Un dunk. Normal, până la urmă. Vorbim de, probabil, cel mai mare dunker al generaţiei sale. Omu’ care a câştigat un concurs de slam legendar.

Şi omu’ cu cel mai spectaculos dunk din istoria Jocurilor Olimpice. Şi poate nu doar din istoria Jocurilor Olimpice. Hei, doar spun, nu dau cu parul!

A fost un moment extraordinar pentru mine. Când eşti aici de mult timp, îţi doreşti să joci şi să realizezi cât mai multe lucruri posibil. Iar 25.000 de puncte sunt 25.000 de puncte„, a fost reacţia celui care e juma’ om, juma’ uimitor.

Este, aproape sigur, ultimul sezon din cariera lui Vince Carter, în ciuda declaraţiilor sale. O să sper până la sfârşit că îl vom vedea la concursul de slam de la All-Star. Ar fi finalul firesc.

Sursa foto: espn.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?