CONTROPIEDE. Scurte și rapide despre etapa a 17-a din Serie A

pioli salernitana milan serie a

Ho-ho-ho și Crăciun bun, ragazzi! Pentru că ați fost fani adevărați Serie A și aparent ați fost și cuminți, primiți Contropiede și de Crăciun. Cu plăcere!

Și chiar dacă e sărbătoare, nu ne abatem de la regulă. În primul rând, rezultatele:

 • Empoli – Lazio 0-2
  Sassuolo – Genoa 1-2
  Monza – Fiorentina 0-1
  Salernitana – Milan 2-2
  Frosinone – J******s 1-2
  Bologna – Atalanta 1-0
  Torino – Udinese 1-1
  Verona – Cagliari 2-0
  Inter – Lecce 2-0
  Roma – Napoli 2-0

Nu tre’ să fii expert ca Zazzaroni (wink!) ca să știi că avem câte ceva de discutat, după ce citești scorurile astea.

Milan continuă să piardă puncte și jucători. Iar lucrurile devin serioase, pentru că s-a ajuns să se discute, pe bune de data asta, despre schimbarea lui Padre Pioli. Nu o fi el chiar primul vinovat, dar e evident că e în confuzie, lucru tot mai evident după declarațiile aiuritoare date la finalul egalului cu Salernitana, ultima în Serie A. În plus, accidentările cărora li s-a pierdut deja numărul – tura asta s-a rupt și Tomori – reprezintă un cap de acuzare solid. Pentru moment, pare că supraviețuitorul de pe banca ”verișorilor” a mai scăpat o dată. Îl va mânca pe panettone, da’ o să-i cam intre cu noduri.

-Dacă Pioli și ai lui vor neapărat să vadă o parte bună – da’ trebuie să își dorească foarte, foarte mult să vadă o parte bună -, aceea e că Milan încă se află pe podium. Dar – desigur că există un dar – Inter și zebrele lui Allegri, care au obținut victorii previzibile, au mai pus ceva distanță. Diferențele sunt acum de 11, respectiv 7 puncte. De fapt, ochii rossonerilor nu ar trebui să fie la ce se întâmplă în față, ci la ceea ce vine din spate. Adică Bologna, care a terminat o săptămână în care a bătut nerazzurri pe unde a prins. În Cupă, și în Serie A.

Thiagone-boys au mai câștigat un duel direct și și-au întărit candidatura măcar la un loc european. Occhio și la Fiorentina, care pare să-și fi regăsit ritmul și e acolo, după ce a luat 10 puncte în ultimele 4 etape. Sau la Roma, învingătoare într-un Derby del Sole cu mulți nervi și două roșii, ambele pentru Napoli.

-Și dacă tot am ajuns la încă deținătoarea titlului din Serie A, am putea să mai zăbovim puțin. Pentru că odată irosit alibiul Rudi ”Violina” Garcia, devine tot mai evident că problemele de la Napoli sunt mai profunde decât antrenorul. Și dacă ADL chiar a crezut că Mazzarri poate fi cel care să ascundă mizeria… Oh, well! Cu fiecare etapă care trece, ceea ce a făcut Spalletti în sezonul trecut seamănă tot mai mult cu un miracol în adevăratul sens al cuvântului.

A mai bătut și Lazio în deplasare, după două luni. Da’ omu’ meciului de la Empoli a fost Provedel, care a fost în moodul din sezonul trecut și a închis poarta. S-a plătit și tribut pentru victoria asta de care era mare nevoie: Ciro și Luis Alberto au ieșit accidentați.

Frosinone nu mai este nou-promovata cel mai bine clasată în Serie A. Bătută acasă de ”fotbalul” lui Allegri, a fost depășită de Genoa, care a luat toate punctele pe Mapei, după ce era condusă la pauză. Sassuolo o are tot mai grea, iar atunci când lipsește Berardi, speranța moare prima. Eh, dar urmează Milan, pe San Siro, acolo unde ai lui Dionisi s-au tot obișnuit să facă lucruri

La retrogradare, marea câștigătoare a etapei este Verona. Nu mai bătuse din etapa a doua, însă a luat ”directul” cu Cagliari și a sărit peste linie. Practic, un schimb de locuri cu sarzii, depășiți și de Udinese, care au fost aproape să plece cu toate punctele de la Torino.

”Pușcașul” etapei: Ikone vs Monza

Înțelegeți voi! Intervenția lui D’Ambrosio este remarcabilă, dar un jucător serios o băga în ațe cu ochii închiși.

Parada etapei: Provedel vs Empoli

V-am zis mai sus de contribuția lui Provedel în victoria lui Lazio de pe Castellani. Asta e una dintre intervențiile pe care le-a avut.

Golul etapei: Barella vs Lecce

Nu e despre golul propriu-zis. E despre fază cu totul și, mai ales, despre assistul lui Arnautovic. Un capolavoro!

Sursa foto deschidere: eurosport.it

Dacă vrei să susții blogul sau pur și simplu să dai o bere
Ori dacă te simți generos
O poți face aici ⤵

Become a Patron!

Lasă un răspuns