CONTROPIEDE. Scurte și rapide despre etapa a șasea din Serie A

inter sassuolo serie a

Ne-am strâns iar aici pentru a analiza rapid, scurt și eficient – precum revenirea lui Sassuolo pe Meazza – ce s-a întâmplat în prima etapă intermediară din acest sezon de Serie A.

Plecăm la drum, cum v-ați obișnuit deja, cu rezultatele:

 • J******s – Lecce 1-0
  Cagliari – Milan 1-3
  Empoli – Salernitana 1-0
  Verona – Atalanta 0-1
  Inter – Sassuolo 1-2
  Lazio – Torino 2-0
  Napoli – Udinese 4-1
  Frosinone – Fiorentina 1-1
  Monza – Bologna 0-0
  Genoa – Roma 4-1

Și acum, să vorbim!

Reality check cu Sassuolo! După ce în weekend a făcut bine cu Răul, bestia nera-verde a adus-o cu picioarele pe pământ și pe Inter. O înfrângere care, vorba clișeului, plutea în aer. Limone și ai lui au evitat-o nici ei nu știu exact cum la San Sebastian, au bătut cumva din inerție la Empoli, dar de data asta nu a mai mers. Plus că deja trecuse ceva timp de când Inter nu mai făcuse un Inter. Sau de când Simonel nu mai făcuse prostii de pe margine. Și cum pe Meazza au venit Berardi și trupa lui, obișnuiți să strice mood-ul la Milano, liderul nu a avut practic nicio șansă.

Retegui știe unde e poarta. Cumva, rezultatul Romei pe Marassi nu e chiar o surpriză. Exceptând victoria cu Empoli, capitolinii au arătat rău în acest start de sezon. Poate neașteptată e diferența de scor, mai ales că Genoa e totuși o nou-promovată. Dar cum despre problemele giallorossilor am mai vorbit (și ceva-mi spune că vom mai vorbi), vreau să remarc că ironiile la adresa lui Retegui, a cărui slecționare în naționala Italiei nu a fost chiar bine primită, încep să dispară. Argentinianul devenit italian are deja 3 goluri în Serie A, toate contra unor adversari importanți: Napoli, Lazio și, acum, Roma. Iar reușita de joi seară e lejer în Top 3 din etapa asta.

Nu mai e nicio echipă neînvinsă în Serie A. Înainte de a pierde Inter, a făcut-o și Lecce, în deschiderea etapei. La Torino, ai lu’ D’Aversa nu au mai arătat fotbalul din primele etape. Nici poarta nu au ochit-o. Chiar și așa, au luat bătaie cu un gol primit în urma unui corner care nu a fost. Un clasic!

Nu mai avem nici echipă fără gol marcat. După aproape 500 de minute, Empoli a reușit în sfârșit să bage mingea în poartă. O dată a fost suficient pentru prima victorie stagională și părăsirea ultimului loc în Serie A.

În sfârșit, Kvara! După câteva zile de un cretinism absurd, ca un video de pe tiktok, Napoli a arătat în sfârșit ca o campioană și a obținut cea mai convingătoare victorie din acest sezon. S-a marcat și din penalty, a dat gol și Osimhen și, mai ales, a băgat-o în ațe și Kvaratskhelia, după mai mult de jumătate de an. Georgianul a scos și lovitura de la 11 metri, a dat și un assist, iar eu am fost în sfârșit inspirat la Fantasy, că mă gândeam să-l scot din echipă. „Osimhen și Kvaratskhelia ne-au pus din nou ceasul la ora corectă”, a spus Rudi ”Violina”. Și îmi alimentează speranțele că poate e anul în care Udinese…

-A pierdut și Inter, a pierdut și Lecce, a dat și Empoli gol, doar seria lui Frosinone merge mai departe! Al cincilea meci la rând fără înfrângere pentru Di Francesco și ai lui, cele mai multe în foarte scurta istorie a clubului în Serie A. Urmează Roma și zău că e tare interesant, din atât de multe puncte de vedere!

Lazio a bătut-o pe Torino după aproape 3 ani și a trecut peste Roma în clasament. Nu e mult, dar sigur lazialii s-au mai liniștit puțin. Nu mult, că în weekend îi așteaptă Milan.

-Milan, care a câștigat pe revenire la Cagliari, noua ultimă clasată din Serie A. Nici n-a fost nevoie ca Leao să intre înainte de minutul 70, Giroud a putut să-și odihnească oasele bătrâne, iar Okafor și Loftus-Cheek au dat și ei primele goluri în rossonero. Sarzii au în Luvumbo, singurul lor marcator stagional, o certitudine, dar pare prea puțin într-o luptă pentru evitarea retrogradării în care celelalte nou-promovate deja au accelerat.

Atalanta a luat toate punctele la Verona (prima oară când leagă victoriile în acest sezon de Serie A), a intrat în Top 4, însă De Ketelaere a avut un moment în care ne-a amintit de cel care era la Milan.

Parada etapei: Skorupski vs. Monza

Unul dintre motivele pentru care am avut un 0-0 și în etapa intermediară: intervenția asta. Altele au fost un offside milimetric, care a anulat un assist delicios al lui Colpani, și o decizie amuzantă a arbitrului, la un gol marcat de Bologna în repriza a doua.

Golul etapei: Samardzic vs. Napoli

Vă spun, mai lipsea să dea o tură de Vezuviu înainte de a băga mingea în poartă…

Delirul etapei: Paulo Sousa

Înțeleg că portughezului i se cam clatină scaunul și poate l-a luat cu amețeli, că altfel nu-mi explic. Iartă-i, Zizou, că nu știu ce vorbesc!

Sursa foto deschidere: getfootballnewsitaly.com

Dacă vrei să susții blogul sau pur și simplu să dai o bere
Ori dacă te simți generos
O poți face aici ⤵

Become a Patron!

3 Replies to “CONTROPIEDE. Scurte și rapide despre etapa a șasea din Serie A”

 1. Scudetto se va decide intre Inter,Milan,Napoli.

 2. […] -Bine ați venit în minunata lume a lui Sassuolo, care a făcut un sandwich frumos: a luat 4 de la Frosinone, a pierdut acasă cu Monza, iar între ele a pus victoriile ALEA două. […]

 3. […] –Frosinone nu mai este nou-promovata cel mai bine clasată în Serie A. Bătută acasă de ”fotbalul” lui Allegri, a fost depășită de Genoa, care a luat toate punctele pe Mapei, după ce era condusă la pauză. Sassuolo o are tot mai grea, iar atunci când lipsește Berardi, speranța moare prima. Eh, dar urmează Milan, pe San Siro, acolo unde ai lui Dionisi s-au tot obișnuit să facă lucruri… […]

Lasă un răspuns