CONTROPIEDE. Scurte și rapide despre etapa a șaptea din Serie A

lautaro martinez salernitana inter serie a

O altă zi de marți în care analizăm rapid, scurt și eficient – precum a rezolvat Lautaro meciul de la Salerno – ce s-a întâmplat în cea mai recentă etapă de Serie A.

Înainte de orice, desigur, rezultatele:

 • Lecce – Napoli 0-4
  Milan – Lazio 2-0
  Salernitana – Inter 0-4
  Bologna – Empoli 3-0
  Udinese – Genoa 2-2
  Atalanta – J******s 0-0
  Roma – Frosinone 2-0
  Sassuolo – Monza 0-1
  Torino – Verona 0-0
  Fiorentina – Cagliari 3-0

Acum, ca la școală, cu liniuțe, hai să vedem ce și cum!

Milano nu vrea să cedeze prim-planul pe care l-a recâștigat în ultimii ani. În două din precedentele 3 sezoane, rivalele din oraș și-au dat-o parte-n parte pentru Scudetto. În stagiunea trecută, s-au bătut pentru a reprezenta Italia în finala Ligii Campionilor. În ediția asta de Serie A, după 7 etape, au deja 4 puncte peste urmăritoarele din clasament și par să aibă cele mai multe argumente pentru o nouă cursă umăr la umăr pentru titlu. Nu orice titlu, ci cel cu numărul 20, așa că e de așteptat să se arunce în joc multă ambiție și energie.

-Atenție, însă, pentru că Napoli dă semne că e back in business. După ce părea că situația la club va erupe (vedeți ce am făcut aici?), campioana a câștigat două meciuri la rând în Serie A și a marcat de fiecare dată 4 goluri. Iar la Lecce am revăzut și legătura aia specială Kvara-Osimhen, determinantă pentru istoricul Scudetto din sezonul trecut.

-Nu am văzut meciul de la Bergamo, dar din ce mi-au spus sursele mele de încredere, înțeleg că mă număr printre marii câștigători, pentru că Allegri a venit din nou cu fotbalul ăla bun al lui. Și cu toate astea, deloc simpatica babă din Piemont e la doar 4 puncte de milaneze. Ceea ce, trebuie să recunosc, e destul de îngrijorător!

-Una a câștigat, cealaltă a pierdut și iar s-au depășit între ele în clasament. Sau, cum spunem noi, o etapă de Serie A obișnuită la Roma. Și e și circ, asigurat de Lotito și Sarri, care nu par cei mai buni prieteni în perioada asta.

-Fiorentina a ajuns la 4 meciuri la rând fără înfrângere în Serie A și dă târcoale la Top 4. Bologna nu pierde din prima etapă și are cea mai lungă serie activă fără înfrângere din Italia. Dar ambele au greu în weekend: toscanii merg la Napoli, băieții lui Thiagone Motta joacă pe Meazza, cu Inter.

-Bine ați venit în minunata lume a lui Sassuolo, care a făcut un sandwich frumos: a luat 4 de la Frosinone, a pierdut acasă cu Monza, iar între ele a pus victoriile ALEA două.

-A mai trecut o etapă, iar Udinese tot nu a câștigat. Una dintre cele 3 echipe din Serie A în situația asta, alături de Salernitana și Cagliari.

-Singurul lucru cu adevărat interesant la Torino – Verona a fost faptul că, la oaspeți, a debutat băiatul lui ”El Jardinero” Cruz, după 13 ani de la momentul în care taică-său a jucat ultimul meci în Serie A.

-Nu, nu las deoparte faptul că etapa asta, parcă mai mult decât oricând în ultima vreme, a fost mai curând despre individualități. Lautaro și-a consolidat locul 1 în topul marcatorilor devenind prima rezervă din istoria Serie A care dă 4 goluri într-un meci. Orsolini a înfipt un hat-trick, primul din carieră. Gudmundsson a reușit o doppietta la Udine și, ușor-ușor, devine un erou-cult pe Marassi. Rafa Leao, sau „problema lui Milan”, cum ar zice Sacchi, a făcut ambele goluri ale ”verișorilor” în victoria cu Lazio. Dybala a oferit și el două assisturi ca să-l mai liniștească pe Jose. Gaetano, băiat crescut la umbra Vezuviului, a intrat în ultimele 10 minute și a contribuit la rotunjirea victoriei lui Napoli la Lecce cu un gol și un penalty obținut. E frumos discursul cu „echipa, jocul colectiv…”, dar zău că nu e rău să ai măcar un băiat d-ăsta care te scoate din belea de unul singur!

Parada etapei: Szczesny vs. Atalanta

Nu știu cum am reușit-o”, a recunoscut polonezul la final, când a fost întrebat despre intervenția la șutul lui Muriel din lovitură liberă. Aș fi preferat să nu aibă această dilemă…

Golul etapei: Orsolini vs. Empoli

În ceea ce probabil e meciul carierei sale până în acest moment în Serie A, Orsolini și-a început reprezentația cu această acțiune, în care niciun gest tehnic nu e banal.

Trollul etapei: Jose Mourinho

Mi se pare destul de greu să fii supărat pe Mourinho, sincer!

Coregrafia etapei

Salernitana a dat-o-n în Pink Floyd.

Sursa foto deschidere: football-italia.net

Dacă vrei să susții blogul sau pur și simplu să dai o bere
Ori dacă te simți generos
O poți face aici ⤵

Become a Patron!

Lasă un răspuns