CONTROPIEDE. Scurte și rapide despre etapa a opta din Serie A

giroud genoa milan serie a

Dacă e marți, analizăm rapid, scurt și eficient – precum un contraatac al Fiorentinei la Napoli – ce s-a întâmplat în ultima etapă de Serie A jucată înaintea unei alte pauze pentru naționale.

Pentru început, rezultatele:

 • Empoli – Udinese 0-0
  Lecce – Sassuolo 1-1
  Inter – Bologna 2-2
  J******s – Torino 2-0
  Genoa – Milan 0-1
  Monza – Salernitana 3-0
  Frosinone – Verona 2-1
  Lazio – Atalanta 3-2
  Cagliari – Roma 1-4
  Napoli – Fiorentina 1-3

Milan e noul lider din Serie A. Cu niște mânuțe de ajutor: a lui Pulisic, a norocului (la bara din prelungiri) și, mai ales, a lui Giroud (nimic în neregulă de data asta). Însă dincolo de controverse și glumițe, faza aia din final cu Giroud protagonist e un moment pe care merită insistat. Și nu doar din considerente de marketing (nice one, btw!). Când un jucător de câmp intrat în poartă e dispus să se arunce în gheata unui adversar, chiar și haotic și fără să-i pese de estetică, înțelegi că echipa aia e hotărâtă să facă orice pentru a-și atinge scopul. Iar echipa în cauză acum a dovedit deja că știe să se agațe de orice primește pentru a ajunge unde-și dorește. Ar fi bine ca adversarii să priceapă chestia asta până nu va fi, din nou, prea târziu.

-Da, Inter, despre tine e vorba, în primul rând! Dacă la ”verișori” se simte așa un vibe de sezon 2021/22, Simonel și ai lui încă nu au scăpat de prostul obicei de a pierde aiurea puncte în meciuri pe care le au sub control. Sunt deja 5 în acest sezon și toate din situație de avantaj. Nu e nimic dramatic, deocamdată, dar nici nu sunt semne concrete că vechile probleme și-au găsit rezolvarea. Ediția asta de Serie A ar trebui să ne spună dacă antrenorul ”Șarpelui” e doar un om de clasice sau poate să câștige și ”mari tururi”, permisă-mi fie această paralelă.

-Bine, nu întâmplător m-am dus spre ciclism, ci ca să fac mai ușor trecerea spre următorul subiect. Adică nea Cairo, căruia îi mai rămâne de vorbit doar despre Il Giro, că la fotbal ne-a lămurit. 29 de Derby della Mole ca președinte, o singură victorie. Bine că are ziar care vopsește aproape orice în roz (vedeți ce-am făcut aici?). Oricum, ideea principală a meciului rămâne că atunci când îl ai în față pe fratele Milinkovic-Savic mai puțin reușit, o poți scoate la capăt și fără Vlahovic și Chiesa.

-Napoli și-a tras tricouri speciale de Halloween și a jucat ceva de speriat contra Fiorentinei. Nu, nu în sensul bun! Viola a bătut convingător și a dat buzna în Top 4, unde probabil râvnește să rămână. Cu un așa Nico Gonzalez și un Bonaventura în forma actuală, Italiano are motive să spere. Dacă ar rezolva cumva și apărarea aia… Altfel, nu ar fi chiar o surpriză ca, în curând, ”Violina” să cânte la altă masă.

-Iată ceva ce nu am mai experimentat în acest sezon: au bătut ambele capitoline! Lazio a scos-o la capăt deși a fost egalată de la 2-0 – „La prende Vecino!” încă e un slogan care prinde (wink!) -, în timp ce Roma nu a avut emoții în Sardinia. Mourinho l-a pierdut, din nou, pe Dybala pentru o perioadă, dar pare că l-a recâștigat definitiv pe Belotti. Cât despre Lukaku, omu’ rămâne un ”game changer” în Serie A.

Bologna e bună la fotbal. Mai ales la jocul fără minge. Să nu trecem ușor peste chestia asta doar pentru că Inter e expertă în a-și pune singură piedici. Nu e o întâmplare că, în acest moment, Thiago Motta și ai lui au cele mai multe meciuri consecutive fără înfrângere în Serie A. Nu au mai pierdut din prima etapă. 

Monza, Frosinone și Lecce sunt, în această ordine, pe locurile 7-9, un lucru care era greu de prevăzut la startul sezonului în Serie A. Și atenție la acțiunile în creștere ale lui Matias Soule, argentinianul de 20 de ani ajuns pe mâna lui Di Francesco pe Benito Stirpe. Plus Reinier, brazilianul trimis de Real Madrid să se călească în sălbăticie, lupta pentru supraviețuire în Serie A adică. Gol la debutul absolut în Italia.

Ultimele 4 clasate – Udinese, Empoli, Salernitana și Cagliari – par în momentul ăsta sigure de faptul că vor avea emoții până la sfârșit. Empoli a schimbat deja antrenorul și și-a făcut rost de 4 puncte în 3 etape. Sunt curios care pică următorul…

Parada etapei: Giroud vs. Genoa

Sigur că nu e chiar o paradă. Sigur că nu a fost nici cea mai spectaculoasă intervenție. Dar nu poți ignora așa ceva, ținând cont de context și de moment.

Golul etapei: Lautaro Martinez vs. Bologna

Penaltyul ăla cretin pe care l-a provocat, și care a băgat-o pe Bologna înapoi în meci, nu anulează execuția asta spectaculoasă. Un șut de o ferocitate specifică unui barrio din Buenos Aires, cu o precizie demnă de Simo Hayha.

Sursa foto deschidere: timesofindia.indiatimes.com

Dacă vrei să susții blogul sau pur și simplu să dai o bere
Ori dacă te simți generos
O poți face aici ⤵

Become a Patron!

2 Replies to “CONTROPIEDE. Scurte și rapide despre etapa a opta din Serie A”

 1. Problema la cei care stau mai mult la coafor ( si care cheltuie banii pe masini,frizuri,femei,) decat la antrenament. Forlan a cerut un Jabulani cu 3 luni inainte de cupa mondiala si a ramas dupa antrenamentele de la Atletico sa mai exerseze si a iesit golgheter. Puscas de Salonta un Daminuta mai inteligent atat a putut in fata lui Giroud.,daca era Harald Schumacher se caca pe el.

 2. […] ce l-a făcut mare pe Giroud, Pușcaș al nostru a ratat una mare și în prelungirile meciului cu Atalanta, la Bergamo. Și în […]

Lasă un răspuns