CONTROPIEDE. Scurte și rapide despre etapa a noua din Serie A

locatelli milan serie a

După două săptămâni de tot mai puțin dorită pauză pentru naționale, ne întoarcem să analizăm rapid, scurt și eficient – precum contraatacul care s-a terminat cu al doilea gol al lui Kvara la Verona – ce s-a întâmplat în etapa de Serie A.

Cu rezultatele înainte:

 • Verona – Napoli 1-3
  Torino – Inter 0-3
  Sassuolo – Lazio 0-2
  Roma – Monza 1-0
  Bologna – Frosinone 2-1
  Salernitana – Cagliari 2-2
  Atalanta – Genoa 2-0
  Milan – J******s 0-1
  Udinese – Lecce 1-1
  Fiorentina – Empoli 0-2

Așadar, de unde să începem?

-Începem de la locul 1, normal. Pentru că s-a schimbat din nou liderul în Serie A. Inter a jucat doar o repriză, suficient pentru un 3-0 în urma căruia și-a recâștigat poziția pierdută în etapa trecută. Restul l-au făcut zebrele lui Allegri, care au bătut un Milan în 10 cu un gol al fostului Locatelli. Un gol marcat la fix 7 ani după ce același jucător, pe atunci rossonero, i-o punea lui Buffon în vinclu pe același stadion. Însă nu vă lăsați păcăliți. Punctul culminant al meciului a fost cel în care Diletta Leotta s-a apucat să țină pe picior pe marginea terenului. Și a ieșit un număr mai mare decât cel al șuturilor pe poartă trase de cele două echipe.

Ok, exagerez. A mai fost criza de isterie a lui Allegri. Și au mai fost, desigur, declarațiile ridicole ale lui Pioli, care, după minute la început de meci (wink!), s-a apucat să numere faulturi. Prime Mazzarri vibes. Unde fotbal nu e, e bun și circul.

-Avem, deci, trei echipe în două puncte în fruntea clasamentului. Nu orice echipe, ci ECHIPELE din Serie A. Ar trebui să fie distractiv…

-Napoli a câștigat la Verona (asta nu mai e neapărat o știre) și, mai important, are confirmarea revirimentului lui Kvaratskhelia. Mare lucru, mai ales în contextul absenței lui Osimhen.

-Dacă s-a zis reviriment, să spunem că e a doua etapă la rând în care echipele din Caput Mundi câștigă. Roma a făcut-o greu, în minutul 90, deși a jucat mai mult de o repriză cu om în plus. Însă e a treia victorie consecutivă în Serie A (a patra în toate competițiile). Și nici n-a mai fost nevoie de Lukaku sau Dybala. În schimb, Lazio a rezolvat repede pe Mapei. Iar Taty Castellanos pare să-i mai fi dat un brânci spre Arabia lui Ciro. O altă prestație solidă și un assist la deschiderea scorului.

Empoli a făcut surpriza etapei și a ieșit din zona retrogradării. A bătut-o pe Fiorentina chiar pe Franchi, iar Viola a ratat șansa de a fi pe podium, între alea trei de ziceam de ele mai sus. Inconstanța asta și problemele defensive formează un mix ce pare să ucidă orice ambiție a lui Italiano. 

-După ce l-a făcut mare pe Giroud, Pușcaș al nostru a ratat una mare și în prelungirile meciului cu Atalanta, la Bergamo. Și în loc de 1-1, la faza următoare s-a făcut 2-0 pentru ”La Dea”. Iar Genoa se duce spre zona clasamentului din Serie A care îi este familiară. Chiar dacă celălalt român, Drăgușin, continuă să convingă.

Bologna rămâne neînvinsă din prima etapă, are a treia defensivă a campionatului și dă târcoale locurilor europene. Însă Frosinone a fost ok și de data asta. Nu a lipsit mult să întoarcă de la 0-2 și să plece cu un punct.

Aveam 3 fără victorie înaintea etapei, au rămas tot alea. Salernitana și Cagliari s-au anulat reciproc într-un final dement, în care Boulaye Dia a dat prima doppietta stagională și a evitat o înfrângere pentru Pippo Inzaghi la revenirea în Serie A. Cealaltă, Udinese adică, a condus-o pe Lecce, dar s-a ales doar cu un punct și e sub linie. Hai cu tata! 

Parada etapei: Szczesny vs. Milan

De data asta, Giroud a fost de partea greșită a paradei etapei. Singurul moment cu adevărat periculos la poarta lui Szczesny, iar polonezul a răspuns big time. You had one job! Job done!

Golul etapei: De Silvestri vs. Frosinone

Am văzut și etape mai ofertante din punct de vedere al golurilor marcate. Runda asta, majoritatea au fost normale. Mai puțin ăsta al lui Di Silvestri. Să dai cu capul din afara careului nu e ceva chiar banal.

Stopul etapei

În continuare, cel mai bun atacant pe care Inter îl are pe bancă. Avem și video, să fie bine.

Embed from Getty Images

Jose-ul etapei

Dacă te mănâncă să te dai rotund în fața lui Mourinho, încearcă să nu o faci într-o perioadă în care ești vulnerabil. Nu fi Papu Gomez, cum ar veni. Legenda spune că Jose a pierdut cândva un război al declarațiilor, dar nimeni nu-și amintește când s-a întâmplat exact asta.

Sursa foto deschidere: reuters.com

Dacă vrei să susții blogul sau pur și simplu să dai o bere
Ori dacă te simți generos
O poți face aici ⤵

Become a Patron!

Lasă un răspuns