CONTROPIEDE. Scurte și rapide despre etapa a zecea din Serie A

thuram inter roma serie a

Ben ritrovati într-o nouă zi de marți în care analizăm rapid, scurt și eficient – precum un contraatac vintage italian – ce s-a mai întâmplat în frumosul campionat Serie A.

Înainte de orice, rezultatele:

 • Genoa – Salernitana 1-0
  Sassuolo – Bologna 1-1
  Lecce – Torino 0-1
  J******s – Verona 1-0
  Cagliari – Frosinone 4-3
  Monza – Udinese 1-1
  Inter – Roma 1-0
  Napoli – Milan 2-2
  Empoli – Atalanta 0-3
  Lazio – Fiorentina 1-0

Prima observație: a fost etapa italianului 1-0. Jumătate dintre meciuri s-au terminat cu scorul ăsta. Acum, după momentul #OptaCalcio, lucrurile care contează cu adevărat.

Lukaku s-a întors pe Meazza doar ca să vadă cum Inter și-a consolidat primul loc, pentru că nici fluierat nu prea a fost. Ca să se întâmple asta, trebuia să și atingă mingea, lucru care s-a întâmplat rar spre deloc. Noul nouar interist, Thuram (despre care, la un moment dat, ar trebui să vorbim mai mult), a marcat târziu, așa că acest 1-0 ar putea fi înșelător pentru cine nu a văzut meciul. Însă adevărul e că, în ciuda a ceea ce a încercat să spună unul sau altul, a fost un monolog și doar încapacitatea cronică a oamenilor lui Simonel de a rezolva repede astfel de partide a păstrat suspansul acolo unde nu trebuia să existe așa ceva.

Altfel, m-aș uita la pasa lui Asslani către Dimarco, de la faza golului, pe repeat. 

Milan nu a pierdut la Napoli, dar a pierdut locul 2 în Serie A. Și un avantaj de două goluri la pauză. Pe deciziile antrenorului – care a reușit să și-i pună în cap tocmai pe Rafa Leao și Giroud – și pe reacția de orgoliu a campioanei. Campioană care a fost chiar aproape de a câștiga la ultima fază, în 10 oameni, la doar câteva secunde după ce putea să piardă. Și cred că asta spune totul despre meciul de pe Stadio Maradona. Un meci, într-adevăr, spectaculos, dar care, în aceeași măsură, a developat toate limitele și problemele celor două echipe.

-Și așa, pe 2, la două puncte de Inter, au venit ai lui Allegri, care iar au câștigat tras de păr. „În ciuda arbitrului”, cum a titrat fițuica propagandistică din Torino, care i-ar face pe băieții de la Phenian să roșească. Așa e când nu ești obișnuit cu regulile, ți se pare deplasat să fie aplicate. Rămâne faptul că baba piemonteză e singura echipă din lume căreia i-au fost anulate două goluri și tot a fost avantajată de arbitri: Gatti, acest Chiellini fără succes în carieră, a scăpat, din nou, de eliminare. Și apoi a dat centrarea de la gol, în caz că vă întrebați cât a contat asta…

-Faptul că a evitat înfrângerea nu a fost suficient pentru Napoli, care a ieșit din Top 4. Locul i-a fost luat de Atalanta, care, condusă de Scamacca, autorul unei duble spectaculoase, a bătut-o clar pe Empoli și acum o așteaptă pe Inter, ca să-și confirme ambițiile stagionale.

-Trecem la cealaltă extremă a clasamentului, pentru că s-au întâmplat chestii în Sardinia. Cagliari a scăpat de ultimul loc, după ce a obținut prima victorie stagională. Nu orice victorie, ci una istorică. Pentru că niciodată nu s-a mai întâmplat în Serie A ca o echipă să întoarcă de la 0-3 în ultimele 20 de minute. Până duminică la prânz.

-După nebunia din Sardinia, au rămas doar două echipe fără victorie în Serie A: Salernitana, care e noua ”lanternă”, și Udinese, pe care nu a ajutat-o nici schimbarea antrenorului.

Lazio vs. Fiorentina ar fi trebuit să fie unul dintre meciurile etapei în Serie A. Dar, până la prostia făcută de Milenkovic în prelungiri, care i-a permis lui Ciro să mai fie o dată decisiv, cel mai interesant lucru pe Olimpico a fost momentul de rătăcire al Olimpiei, mascota lazialilor.

Colpani (Monza), Soule (Frosinone) și Gudmundsson (Genoa) sunt băieți despre care o să tot vorbim sezonul ăsta. Pentru că devine destul de clar că de ei depinde mult cum se vor descurca echipele lor. Toți au marcat în etapa asta și au 14 goluri în total până acum.

Bologna are în continuare doar o înfrângere. Și aia, în prima etapă. Iar Zirkzee crește frumos. Golul pe care i l-a dat lui Sassuolo a fost o poezie: preluare care a amintit de asta reușită de Cassano, un dribling dintr-o mișcare discretă, însă de o naturalețe de care puțini sunt capabili, și mingea trimisă simplu în poarta goală. Știu că pare simplu ce a făcut, dar nu e. Și oricum, știți ce zicea Cruyff…

-Știam eu de ce vă spuneam la începutul sezonului să vă bucurați de rezultatele lui Lecce. Încă un eșec, magia s-a rupt de tot și acum începe munca aia grea. Munca de jos, cum ar veni.

Parada etapei: Ochoa vs. Genoa

Mi-a scos mexicanul niște puncte din buzunar la fantasy cu intervenția asta la căpățâna lui Drăgușin. Mi se pare o paradă mai dificilă decât cea reușită de Sommer în fața lui Cristante, deși aia a elvețianului a fost decisivă pentru rezultatul meciului.

Așadar, facem un sondaj, că nu am mai făcut de ceva vreme.

Cine a reușit parada etapei?

View Results

Loading ... Loading ...

Golul etapei: Scamacca vs. Empoli

Până luni seară, aproximativ ora 19:05, eram convins că voi folosi textul scris pentru Zirkzee mai sus. Apoi Scamacca a deschis scorul pe Castellani așa.

Pijamalele etapei

Serios, măcar pentru echipamentul ăsta Udinese ar trebui să retrogradeze!

Sursa foto deschidere: romatoday.it

Dacă vrei să susții blogul sau pur și simplu să dai o bere
Ori dacă te simți generos
O poți face aici ⤵

Become a Patron!

Lasă un răspuns