CONTROPIEDE. Scurte și rapide despre etapa a cincea din Serie A

Din nou la datorie, pentru a analiza rapid, scurt și eficient – precum execuția lui Dimarco la Empoli – ce s-a întâmplat în ultimul weekend din Serie A.

Înainte de orice, rezultatele:

 • Salernitana – Frosinone 1-1
  Lecce – Genoa 1-0
  Milan – Verona 1-0
  Sassuolo – J******s 4-2
  Lazio – Monza 1-1
  Empoli – Inter 0-1
  Atalanta – Cagliari 2-0
  Udinese – Fiorentina 0-2
  Bologna – Napoli 0-0
  Torino – Roma 1-1

Cam sărăcie la goluri, doar 19. O etapă de Serie A old-school, cu câte 3 rezultate de 1-0 și 1-1. Dar și un 0-0, de la care vom și începe.

Rudi Garcia își face ”prietenii” greșiți. E deja al treilea meci la rând în care campioana nu bate în Serie A. Fără un autogol pe final, probabil nu o făcea nici în UCL. Poate criză e mult spus, dar în mod sigur lucrurile nu sunt ok la Napoli. Și la asta contribuie relația evident încordată între antrenor și starurile echipei. Etapa trecută a fost Kvara, acum ”Violina” l-a supărat pe Osimhen (e valabilă și reciproca, pentru că nigerianul a executat lamentabil un penalty oricum primit parcă din compasiune). Ideea e că magia din sezonul trecut s-a risipit neașteptat de rapid, iar dubiile inițiale în privința înlocuitorului lui Spalletti devin certitudini cu fiecare zi care trece.

Și-au rămas doar două neînvinse… Torinezii în dungi au început meciul de pe Mapei cu gândul la locul 1, pe care ar fi urcat măcar câteva ore în cazul unei victorii, și l-au terminat bătuți, căzuți pe 4 și acoperiți de ridicol, din cauza prestației lui Szczesny și, mai ales, a autogolului lui Gatti. În entuziasmul de a vedea răul răpus, ar fi totuși nedrept să nu ne ridicăm în picioare și să aplaudăm prestația lui Berardi, autorul unui gol frumos tare și al unei pase care avea toate șansele de a deveni assistul sezonului, dacă Laurienté nu trăgea în afara stadionului.

-Empoli a schimbat antrenorul (prima care a făcut-o în acest sezon), a schimbat mood-ul și a schimbat prestația. Nu a schimbat însă cel mai important lucru: rezultatul. E adevărat, a jucat chiar contra liderului, care avea punctaj maxim, cel mai bun atac și cea mai bună apărare. Inter își continuă parcursul perfect datorită unui gol al lui Dimarco, pe care o să-l vedeți mai jos, și, pentru a patra oară în istorie, începe Serie A cu 5 victorii în 5 etape. Asta e vestea bună. Vestea proastă e că nu a luat niciodată titlul. Ah, Limone, în cel fel trebuie să rescrii istoria!

-Încă o etapă în care Lecce le-a transmis „Luați Puglia!” celor care așteaptă să înceapă coborârea. Cel mai bun start al echipei în Serie A. Urmează Torino, partea în alb și negru.

Milan a terminat cu bine o săptămână dificilă și a revenit pe locul 2, cu un gol al lui Rafa Leao. Adică băiatul care tot dă goluri, dar care, zice Sacchi, e problema echipei. Păi, să-l vândă!

Altfel, nu uitați că tot Sacchi spunea pe vremuri că van Basten e problema la Milan.

Roma e mai mult kaput decât Caput Mundi, în startul ăsta de sezon. Doar câte o victorie pentru cele două echipe din Capitală și 9 puncte în total. Ambele au condus etapa asta, niciuna nu a putut ține de rezultat. Lazio a luat gol de la Gagliardini, iar Roma, care a deschis scorul prin Lukaku, a fost egalată de Duvan ”Lukaku al săracilor” Zapata. Ah, și o chestie funny!

-Nu aș vrea să-mi fac mari speranțe, că în fiecare sezon sfârșesc prin a fi dezamăgit, doar oare poate fi anul în care Udinese…? Oricum, Fiorentina i-a bătut pe friulani după un meci în care portarul ei a fost omul meciului. Iar Lorenzo Lucca nu a dat gol de aici.

udinese fiorentina serie a

Parada etapei: Turati vs. Sassuolo

Nu știu dacă Frosinone, ajunsă la al patrulea meci la rând fără înfrângere, rămâne în Serie A. Dar aș fi destul de sigur că Turati o va face. A doua etapă consecutivă în care salvează rezultatul pentru ai lui cu o intervenție excepțională, iar Salernitana (la fel ca Empoli, Cagliari și Udinese) rămâne fără victorie.

Golul etapei: Dimarco vs. Empoli

Dacă tot a devenit coleg cu Pavard, al cărui nume te duce, inevitabil, cu gândul la ACEL gol cu Argentina, Dima a zis să-i arate că poate și el. Adevărul e că interiștilor le cam intră cam toate ciudățeniile până acum…

O să avem prima intermediară a sezonului în Serie A. Deci ne vom revedea mai curând decât și-ar dori unii.

Sursa foto deschidere: sport.sky.it

Dacă vrei să susții blogul sau pur și simplu să dai o bere
Ori dacă te simți generos
O poți face aici ⤵

Become a Patron!

One Reply to “CONTROPIEDE. Scurte și rapide despre etapa a cincea din Serie A”

 1. […] check cu Sassuolo! După ce în weekend a făcut bine cu Răul, bestia nera-verde a adus-o cu picioarele pe pământ și pe Inter. O înfrângere care, vorba […]

Lasă un răspuns