CONTROPIEDE. Scurte și rapide despre etapa a 16-a din Serie A

lautaro lazio inter serie a

S-a mai terminat o etapă de Serie A, e marți, așa că avem de vorbit despre ce au mai făcut ragazzi prin Il Calcio.

Pentru cei care sunt prima oară aici, noi începem cu rezultatele:

 • Genoa – J******s 1-1
  Lecce – Frosinone 2-1
  Napoli – Cagliari 2-1
  Torino – Empoli 1-0
  Milan – Monza 3-0
  Fiorentina – Verona 1-0
  Udinese – Sassuolo 2-2
  Bologna – Roma 2-0
  Lazio – Inter 0-2
  Atalanta – Salernitana 4-1

Și acum, concluziile!

La capolista vince e se ne va! Tandemul Lautaro-Thuram, căruia unii încă insistă să-i dea un nume năstrușnic, a rezolvat ceea ce părea să fie un meci dificil și a dus-o pe Inter la 4 puncte de locul 2. Lazio nu a jucat rău, mai ales primele 40 de minute, dar asta a fost problema multora în acest sezon. Au arătat bine o perioadă, chiar au dominat fragmente mari de partidă, apoi ai lu’ Limone s-au încordat puțin și au stins lumina. Liderul arată ca o echipă matură, capabilă să ia campionatul pe cont propriu și cu mijloacele necesare să o facă. La fel de adevărat e că vorbim totuși de aceeași echipă care și-a făcut un renume din modul în care obișnuiește să-și țină adversarii în joc și să-și pună piedică singură. Da, Inter e principala favorită la titlu în Serie A. Și marea ei rivală, în același timp.

Era să meargă din nou pentru Allegri – o să vedem ceva mai încolo despre ce e vorba -, da’ la un moment dat trebuia să se oprească. Adevărul e că, într-o cursă d-asta de anduranță, mai e nevoie să și arăți câte ceva. Nu te pedepsește fotbalul, ăsta e un clișeu cretin care s-a împământenit și de care nu mai putem scăpa. Pur și simplu, nu e sustenabil (zic bine, domnu’ Burleanu?) pe termen lung. Genoa a arătat din nou că are potențial să fie ceva mai sus. Sau măcar să nu aibă emoții cu retrogradarea.

Bologna e în Top 4 și nu e doar o conjunctură. Putem vorbi despre faptul că Romei i-au lipsit Dybala și Lukaku, dacă insistați, însă asta nu schimbă lucrurile foarte mult. Echipa lui Thiago Motta e mai bine antrenată și joacă fotbal mai bine decât echipa lui Jose Mourinho. A nu se interpreta că Motta e un antrenor mai bun. Sau că Bologna va fi obligatoriu în viitoarea ediție a Ligii Campionilor. Atunci când unele dintre reprezentantele Serie A în cupele europene își vor fi terminat treburile continentale, e posibil ca situația să se schimbe. Dar, la momentul ăsta, Bologna e acolo unde merită să fie.

Milan a dat 3 cu Monza lu’ amico Galliani și acum are al doilea cel mai bun atac din Serie A. Padre începe să mai recupereze dintre accidentați, dar i se rup alții pe cealaltă parte. Pobega și Okafor sunt căzuții la datorie în duminica puștiului Simic. Un fundaș de 18 ani, care a debutat la echipa mare și a dat gol la 17 minute după ce a intrat. L-au băgat atât la înaintare pe Camarda și marcatorul se ascundea în altă parte…

-Dacă Napoli vrea să salveze ce mai e de salvat din sezonul în care devine tot mai clar că nu-și va putea apăra titlul la care a tânjit atâta amar de vreme, cu siguranță va avea nevoie de tandemul de Scudetto. Osimhen și Kvara au adus punctele împotriva lui Cagliari, prima victorie a campioanei acasă, în Serie A, după aproape 3 luni. Tot atunci au și marcat ultima oară în același meci. La cum au arătat ai lu’ ADL în sezonu’ ăsta, e greu să crezi că asta e doar o coincidență.

Cu Salernitana e suficient să joci o repriză, că nu prea ai cum să pierzi. Ba chiar poți bate la scor! A arătat-o și Atalanta, care a dat toate cele 4 goluri după pauză și rămâne în lupta asta pentru Top 4 caracterizată de incertitudine. Pe motiv că toate împiedicatele speră să prindă un loc acolo. 

Verona o are grea (din nou!), dar nici nu face prea multe ca să-și ușureze situația. A avut rigore în mintul 2 pe Franchi. Nu doar că l-a ratat, dar, pe continuarea fazei, nu a reușit să o bage în ațe din alte două încercări. Din poziții din care nu e chiar așa greu să o înfigi. Apoi, a mai irosit niște șanse mari. Și sigur că a luat bătaie. Și ca să fie tabloul complet, Fiorentina a bătut cu un gol marcat după un șut deviat. Prima reușită din acțiune în Serie A pentru Beltran, un băiat talentat, da’ care încă își caută locul.

”Bologna începutului de sezon”, sau Lecce, pentru neinițiați, a mai bătut în sfârșit pe cineva. Nu o mai făcuse din 22 septembrie. Acum a dovedit-o pe Frosinone, care încă nu a învățat să joace în deplasare, și a și depășit-o în clasament, ca să nu simtă că a câștigat degeaba.

Torino e din nou într-o serie d-aia care te poate păcăli că poate mai mult. Al trilea meci la rând fără înfrângere, niciun gol primit, salt în prima jumătate a clasamentului, la doar 4 puncte de Europa și – cazzo, na că o zic! – la 5 de Liga Campionilor. Suficiente motive pentru un interviu deloc propagandistic al lui Cairo în Gazzetta lui.

Berardi a scos-o iar din belele pe Sassuolo. Doppietta de la 11 metri, după ce Udinese a avut 2-0 acasă. Un meci care explică în parte de ce echipele astea sunt unde sunt în acest moment al sezonului. Adică jos, incapabile de ceva constanță sau măcar să ducă treaba la bun sfârșit atunci când se află într-o situație favorabilă.

Parada etapei: Josep Martinez vs J******s

Dacă mă întrebați pe mine, nebunia asta făcută de Di Gregorio la șutul lui Florenzi e mult mai spectaculoasă și mult mai dificilă. Un alt argument în favoarea unei posibile convocări a portarului de la Monza în lotul Italiei pentru Euro (știți voi, am mai vorbit aici despre asta). Dar voi merge cu intervenția lui Martinez în fața lui Bremer, din finalul meciului de pe Marassi. Un reflex care a salvat rezultatul pentru Genoa.

Golul etapei: Muriel vs Salernitana 

Nu a fost chiar cea mai bună etapă pentru goluri frumoase, în Serie A. Foarfeca lui Sanabria, din meciul cu Empoli, nu ar fi avut concurență, dar golurile din offside nu se pun. Mai putea fi Kvara, mai ales pentru modul în care Osimhen a făcut faza. Remarcabile tehnica, improvizația și sângele rece ale nigerianului într-o situație aparent fără ieșire. În cele din urmă, în ultimul meci al etapei, a venit Muriel să-și mai expună puțin talentul și să rezolve problema cu execuția asta. 

Sursa foto deschidere: sports.ndtv.com

Dacă vrei să susții blogul sau pur și simplu să dai o bere
Ori dacă te simți generos
O poți face aici ⤵

Become a Patron!

One Reply to “CONTROPIEDE. Scurte și rapide despre etapa a 16-a din Serie A”

 1. […] –Genoa i-a dat Interului avansul de 4 puncte în fruntea clasamentului, Genoa i l-a redus la două. Drăgușin a mai pus niște milioane la discursurile deja obositoare ale lui Manea (mie chiar îmi place băiatul, să știți, sunt convins că va ajunge un fundaș de top), iar ragazzi lui Gilardino confirmă că-s o belea pentru echipele importante din Serie A. Din puncrul ăsta de vedere, egalul de pe Marassi nu e vreo tragedie pentru Limone. Dar faptul că aducerea unui atacant în ianuarie nu e prioritatea clubului ar putea deveni o problemă. Și un factor care să facă diferența în partea a doua a sezonului. […]

Lasă un răspuns