CONTROPIEDE. Scurte și rapide despre etapa a 14-a din Serie A

napoli inter serie a

Bine v-am regăsit în deja tradiționala zi de marți, în care analizăm rapid, scurt și eficient – precum șutul lui Hakan la Napoli – ce s-a întâmplat în cea mai recentă etapă din Serie A.

Începem, conform datinei, cu rezultatele:

 • Monza – J******s 1-2
  Genoa – Empoli 1-1
  Lazio – Cagliari 1-0
  Milan – Frosinone 3-1
  Lecce – Bologna 1-1
  Fiorentina – Salernitana 3-0
  Udinese – Verona 3-3
  Sassuolo – Roma 1-2
  Napoli – Inter 0-3
  Torino – Atalanta 3-0

Și acum, să vorbim!

-Timp de două zile, am avut alt lider în Serie A! Însă Inter și-a păstrat până la urmă locul 1 și chiar dacă avansul față următoarea clasată a rămas același, senzația e că Simonel și ai lui și-au întărit poziția și candidatura la titlu. Pentru că deși nu mai e Napoli din sezonul trecut, victoria de pe terenul campioanei și, mai ales, modul în care a fost obținută reprezintă un mesaj de forță trimis concurenței. Poate că diferența de pe teren nu a fost la fel de mare ca cea de scor, iar ragazzi lu’ Mazzarri nu au jucat chiar rău, dar au avut în față o echipă care a lovit cu cinism în cele mai importante momente și care a avut un portar în zi excelentă (Sommer e o surpriză foarte, foarte plăcută). Inter joacă un fotbal tare bun – probabil cel mai bun din Italia (fazele golurilor sunt argumente în acest sens) – și pare să fi devenit atât de matură și atât de sigură pe mijloacele sale, încât gestionează perfect și situațiile dificile apărute pe parcurs. Precum accidentarea lui De Vrij, ieșit după 17 minute, în condițiile în care deja lipseau Pavard și Bastoni. A intrat Carlos Augusto, care a jucat fără greșeală în centru.

-Allegri și dungații lui nu au jocul, dar au rezultatele și incredibila capacitate de a le obține în moduri diferite. La Monza, Baba torineză a câștigat într-un final dement. Cu un gol marcat de Gatti, ajuns în poziție de vârf. A băgat-o în ațe după ce, inițial, a dat o chiflă, ceea ce s-a dovedit a fi un lucru bun. Pentru că, probabil, acel șut ar fi fost blocat. Așa, a luftat, mingea i-a rămas acolo și chiar nu mai putea rata. Astfel de victorii nu aduc doar puncte, ci și încredere. Și pot aduce titluri. Până atunci, în etapa următoare, Max joacă acasă cu Napoli, o șansă să o scoată definitiv din cursă pe actuala deținătoare a titlului.

-A fost un weekend bun și pentru Milan. Care a câștigat al doilea meci la rând în Serie A și nu doar că și-a păstrat locul 3, dar l-a și consolidat, pentru că avansul față de poziția a patra a crescut. Cu Frosinone, echipă la fel de frumoasă și de naivă în egală măsură, a marcat și Jovic, a dat assist și Maignan (continuarea lui Pulisic a fost cu adevărat ceva special) și nici nu s-a mai accidentat nimeni, ceea ce e cumva o noutate pentru ”verișori”. Pe scurt, iar a mai câștigat Pioli ceva timp, înainte de dubla Atalanta-Newcastle, care poate da direcția sezonului rossonero.

-Roma se confirmă marea specialistă a finalurilor de meci. Încă două goluri marcate în ultimele minute (sunt 13 după minutul 75 în acest sezon), o altă revenire care i-a adus o victorie dramatică și, pentru că Napoli a pierdut, Mourinho e pe loc de Liga Campionilor. Doar că, de data asta, ar fi fost nedrept ca ai lu’ Jose să nu bată. Au fost mai buni și înainte să întoarcă scorul, și înainte ca Boloca să ia roșu și să o lase pe Sassuolo în 10, iar rezultatul a fost prea strâns pentru ce s-a jucat. Kristensen a fost neașteptatul erou de pe Mapei, cu un penalty obținut și golul de 3 puncte, primul pentru el în Serie A

A câștigat și Lazio, dar nu la fel de convingător. Ba chiar cu ceva emoții pe final, deși Cagliari a jucat mai mult de o oră în 10. Eh, după 3 etape fără victorie, e bun și un 1-0 care te readuce în prima jumătate a clasamentului și la golaveraj 0.

Spre deosebire de Lazio, Fiorentina nu a avut nici emoții, nici probleme cu Salernitana: meciul era gata după nici 20 de minute. A marcat în sfârșit Beltran în Serie A, chiar dacă din penalty, iar Sottil a dat unul dintre golurile weekendului. Treabă grea pentru Pippo. Asta dacă reușește să rămână prea mult în funcție…

Mai să se facă 5 ani de când Torino nu o mai bătuse acasă pe Atalanta. A fost nevoie ca Duvan Zapata să schimbe taberele pentru ca lucrurile să se schimbe. Columbianul a dat doppietta și nici măcar nu a fost o surpriză: doar împotriva lui Sassuolo a marcat mai des în Serie A. 

-Am avut două ”directe” în lupta pentru evitarea retrogradării – Genoa-Empoli și Udinese-Verona – și ambele s-au terminat la egalitate. Dar dacă în primul a fost un banal 1-1, în al doilea am avut un spectaculos 3-3, cu dramatism și un gol despre care o să vorbim puțin mai jos.

-Tot egal și la Lecce, datorită unui penalty scos de portarul gazdelor în finalul prelungirilor. Deznodământul firesc al unui meci în care Bologna a ratat cu multă nonșalanță câteva ocazii mari de a se desprinde decisiv. Pe cine nu lași să moară…

Parada etapei: Di Gregorio vs. J******s

Este sezonul care îl confirmă pe Di Gregorio ca unul dintre portarii de top din Serie A. Și o posibilă soluție pentru lotul Italiei la Euro. Momente precum dubla paradă reușită în fața lui Vlahovic nu fac decât să-i crească șansele.

Golul etapei: Ngonge vs. Udinese

A fost o etapă bună pentru goluri frumoase în Serie A. Dar niciunul nu a fost la nivelul execuției perfecte pe care a reușit-o belgianul de 23 de ani de la Verona. Singura modalitate de a marca dintre cei patru adversari care l-au înconjurat.

Interviul etapei: Jose Mourinho

După 15 ani, a ajuns la concluzia că italiana lui nu e suficient de clară, așa că a dat-o în portugheză. Nice one, Jose! Din punct de vedere al comunicării, rămâne The Special One.

Sursa foto deschidere: total-italianfootball.com

Dacă vrei să susții blogul sau pur și simplu să dai o bere
Ori dacă te simți generos
O poți face aici ⤵

Become a Patron!

2 Replies to “CONTROPIEDE. Scurte și rapide despre etapa a 14-a din Serie A”

 1. Dupa ce am vazut meciul cu Napoli cred ca putem invinge orice echipa din Europa.
  Golul 3 a fost creatia a 23 de pase succesive.Totusi in Serie A cred ca cele mai grele partide le v-om avea cu echipe gen Sassuolo Bologna Monza.

 2. […] unei posibile convocări a portarului de la Monza în lotul Italiei pentru Euro (știți voi, am mai vorbit aici despre asta). Dar voi merge cu intervenția lui Martinez în fața lui Bremer, din finalul meciului de pe […]

Lasă un răspuns