CONTROPIEDE. Scurte și rapide despre etapa a 13-a din Serie A

derby d'italia serie a

După două săptămâni de pauză, ne regăsim aici pentru a analiza rapid, scurt și eficient – precum răspunsul lui Lautaro pentru Vlahovic – ce s-a întâmplat în giornata 13 din Serie A.

Înainte de orice, rezultatele, ca să știm despre ce vorbim:

 • Salernitana – Lazio 2-1
  Atalanta – Napoli 1-2
  Milan – Fiorentina 1-0
  Cagliari – Monza 1-1
  Empoli – Sassuolo 3-4
  Frosinone – Genoa 2-1
  Roma – Udinese 3-1
  J******s – Inter 1-1
  Verona – Lecce 2-2
  Bologna – Torino 2-0

Acum, analize și păreri.

-Despre Derby d’Italia vă pot povesti în două feluri. De exemplu, pot face pe interesantu’ și să spun că a fost un meci de Serie A ca pe vremuri, cu tactica dusă la rang la artă și că frumusețea fotbalului există și în astfel de dueluri. Sau putem trece direct la subiect. Lucrurile au stat cam așa:

derby serie a

Adevărul e că dacă prima repriză a fost cum a fost, a doua a reprezentat un nimic glorios. Bine, de Piemonte Calcio știam că așa joacă și că marea sa calitate e să-i facă și pe alții să joace urât. Pretențiile erau la ăia de pe primul loc, care, posibil cu gândul la ce au pățit tur-retur în sezonul trecut, au dat senzația că și-au spus „e bine așa”. Diferența e că măcar Allegri și-a asumat că primul lui gând a fost să nu piardă. Până la urmă, duelul primelor două clasate a produs un statu quo mulțumitor pentru ambele tabere. Dar fiecare a ratat o șansă bună să dovedească ceva. Unii puteau oferi credibilitate abordării minimale care, iată!, îi ține în cursa pentru Scudetto. Ceilalți puteau transmte cel mai puternic mesaj concurenței. Un mesaj „demoralizant”, așa cum l-a numit Gazzetta dello Sport în preview. Nu a fost cazul, deși Inter rămâne cu, probabil, singura fază de fotbal adevărat văzută duminică seara. Aia din care a marcat. Noroc cu intrarea lui Cuadrado, că a mai deranjat puțin liniștea aia enervantă.

Au fost și oameni cărora le-a plăcut ce s-a întâmplat la Torino. Pentru că au recuperat niște puncte. Milan – Fiorentina a fost alt meci de pus pe afiș în etapa asta de Serie A și care a fost o chinuială în cea mai parte a timpului. Un gol din penalty, niște încercări viola și o intervenție a lui Maignan care i-a mai câștigat ceva timp lui Pioli, a cărui clepsidră pare că e mereu întoarsă la timp. Oricum, un meci care va fi ținut minte doar pentru debutul precoce al lui Camarda, noul cel mai tânăr jucător din istoria Serie A. Un pic mai spre nord-est și ceva mai devreme, s-a produs și revenirea lui Mazzarri la Napoli după un deceniu. O revenire cu victorie: 2-1 cu Atalanta. A marcat Kvara, s-a întors și Osimhen, cu assistul la golul de 3 puncte, așa că, deocamdată, prima impresie e bună. Da’ occhio, vine programu’ ăla teribil peste…

-A fost nevoie de ceva timp, până în ultimele 10 minute, însă Roma a profitat de împiedicările Atalantei și Fiorentinei pentru a le depăși și a veni pe locul 5. După ce le-a chinuit pe Milan și Atalanta, Udinese era să plece cu ceva și de pe Olimpico. Au rezolvat Lukaku și Dybala, cu o fază din categoria celor la care visau fanii romanisti când s-au trezit cu tandemul ăsta ofensiv la echipă. Dar încă e nevoie de continuitate în rezultate: Mourinho a legat două sau mai multe victorii doar o dată în sezonu’ ăsta.

-Și mai e un motiv de sărbătoare în partea giallorossa din capitala Italiei. Lazio a pierdut. Nu oricum și nu oriunde. După ce a condus, pe terenul ultimei clasate, Salernitana. Și cu un gol al ex-ului Candreva. Ceea ce înseamnă că nu mai avem echipă fără victorie în Serie A. Iar Sarri a vorbit despre plecare, după al șaselea eșec în 13 etape.

Bologna e pe bune, dacă mai era nevoie de vreo dovadă. Înfrângerea cu Fiorentina, din etapa trecută, nu i-a deraiat pe ragazzi lu’ Thiagone Motta, care au ajuns pe 6, la egalitate de puncte cu Roma. Ambițiile europene nu sunt doar un moft, iar Zirkzee, pe lângă faptul că e un fotbalist pe care e mișto să-l vezi jucând, devine de la meci la meci unul dintre cei mai interesanți atacanți din Serie A. 

Nebunia etapei a avut loc în Toscana. Empoli și Sassuolo și-au expus toate slăbiciunile și ne-au arătat de ce sunt unde sunt în acest moment al sezonului. Până la urmă, diferența a fost că unii îl au pe Berardi, ar ceilalți, nu. A zis „grazie!” Cagliari, care, chiar dacă a făcut doar egal cu Monza acasă, a trecut peste linie, depășindu-i pe băieții de pe Castellani.

Poate ar trebui să încep să fac rubrica ”Pușcașul etapei”… Titular în premieră în sezonul ăsta de Serie A, al nostru a ratat deja tradiționala mare ocazie. Și Genoa a pierdut la Frosinone, care și-a consolidat statutul de cea mai bună nou-promovată.

Verona și Lecce nu au putut câștiga nici una contra celeilalte, așa că acum sunt echipele din Serie A care așteaptă o victorie de cel mai mult timp. Dar situația începe să devină dramatică mai ales pentru Hellas.

Parada etapei: Maignan vs. Fiorentina

Adevărul e Mike nu a fost chiar magic de data asta. Nu a avut deloc cea mai bună seară, iar în unele momente chiar le-a dat emoții colegilor și fanilor. Însă atunci când a contat cu adevărat, a salvat rezultatul. Intervenția asta nu este chiar „artă modernă”, cum s-a entuziasmat Gazzetta, are o doză mare de noroc, dar s-a dovedit decisivă. Și asta contează cel mai mult.

Golul etapei: Malinovskyi vs. Frosinone

A doua rundă la rând în care Turati e ”victima” unei execuții incredibile. Vintage Malinovskyi aici.

Sursa foto deschidere: reuters.com

Dacă vrei să susții blogul sau pur și simplu să dai o bere
Ori dacă te simți generos
O poți face aici ⤵

Become a Patron!

One Reply to “CONTROPIEDE. Scurte și rapide despre etapa a 13-a din Serie A”

 1. […] –Spre deosebire de Lazio, Fiorentina nu a avut nici emoții, nici probleme cu Salernitana: meciul era gata după nici 20 de minute. A marcat în sfârșit Beltran în Serie A, chiar dacă din penalty, iar Sottil a dat unul dintre golurile weekendului. Treabă grea pentru Pippo. Asta dacă reușește să rămână prea mult în funcție… […]

Lasă un răspuns