După 30 de ani! Amintiri de la Coppa del Mondo: ziua 27

Argentina a fost finalistă de la Coppa del Mondo, iar Germania abia aștepta să-și ia revanșa pentru 1986. Dar, până atunci, trebuia să fie atentă să nu fie răsturnată de buturuga mică, Anglia.

Égalité, apoi normalité

Da’ evident că vorbim puţin în franceză, la un meci dintre nemţi şi englezi.

Acum, redevenind serioşi, a doua semifinală de la Coppa del Mondo chiar a reprezentat normalitatea. Adică englezi eliminaţi la 11 metri. Într-un meci contra germanilor. În care au jucat mai bine.

E amuzant, totuşi. Cele mai bune meciuri făcute de Anglia la Coppa del Mondo au fost cu Olanda şi cu Germania. Nu a câştigat niciunul.

În semifinala de la Torino, înaintaşii generaţiei Brexit chiar au făcut un joc bun. Da’ s-au descurcat cumva şi au luat un gol stupid. O lovitură liberă executată de Brehme şi deviată peste bătrânul Shilton, pe care nu-l mai ajutau cine ştie ce reflexele. Lineker a trimis meciul în prelungiri, unde s-a petrecut momentul devenit simbol pentru fanii Perfidului, la Coppa del Mondo.

Gascoigne a luat galben, ceea ce însemna că nu ar fi jucat o eventuală finală. Probabil în clipa aia, printre lacrimi, în timp ce Lineker făcea semne că băiatu’ e done şi că ar trebui schimbat, şi-a spus: „Fuck it, let’s have a beer”. Şi de atunci nu s-a mai oprit, zic răutăcioşii.

Final de Coppa del Mondo, nu finală

Gazza a continuat totuşi să joace, dar acelaşi Brehme s-a dus tare la el şi l-a luat pe sus, pregătindu-l pentru perioada petrecută în Italia. S-a ajuns şi în minutul 120, tot 1-1, şi s-a trecut la d-alea nasoale pentru Regat.

Nemţii au bătut nemţeşte, englezii au stat decent doar până când pe „Psycho” Stuart Pearce l-a luat capu’ şi a ratat. Waddle nu l-a lăsat să fie singurul ţap ispăşitor şi a dat în minge de parcă era capu’ unui fritz. Cu ţintitu’ a stat mai rău. În sensu’ că, de pe Delle Alpi, mingea a ajuns în Alpi.

Şoc, da’ it’s not coming home.

Sursa foto deschidere: eurosport.com

Lasă un răspuns