Fotbal pe YouTube: 5 meciuri clasice cu care să-ți umpli weekend-ul

Nu avem fotbal la TV, dar nu ne putem plânge. E 2020 și orice meci e la un click-două distanță. Iar „oferta” de pe internet e generoasă și ne poate ajuta să umplem lejer golul lăsat de virusul ăsta care pare mai puternic chiar și decât virusul pe care îl credeam cel mai puternic. Evident, despre fotbal vorbesc. Acum, fiecare cu preferințele lui, dar dacă nu vreți să căutați foarte mult, am eu vreo 5 propuneri. Promit că nu o să vă plictisiți.

Roma – Inter 4-5 (1999)

Au fost 90 de minute, dar s-a simțit de parcă meciul a durat două zile”, a spus Roy Hodgson, la final. Englezul a venit pentru ultimele meciuri ale unui sezon groaznic pentru Inter, dar a reușit să ofere fanilor nerazzurri una dintre cele mai frumoase amintiri din acea perioadă. Sigur, erau șanse mici să nu fie o partidă spectaculoasă. Nea Roy i-a pus pe teren în același timp pe Ronaldo, Zamorano și Baggio, în timp ce la Roma era antrenor Zdenek Zeman, care îi lăsa pe Totti și Paulo Sergio să zburde cum îi ducea capul. A ieșit o adevărată nebunie, cu un Roby absolut divin.

Supercupa Italiei 1990

Trebuie să vedeți meciul ăsta! Maradona şi Baggio, în acelaşi timp pe teren. Pe lângă ei, unii de le zice Schillaci, Careca, Ferrara sau Hassler. Şi staţi geană pe băiatu’ ăla de ţinea tot mijlocul lui Napoli. Alemao adică. Cântecul de lebădă al lui Diego pe San Paolo, un 5-1 istoric administrat marelui dușman torinez. Dacă toate astea nu v-au convins, nu mai aveți nicio șansă!

Steaua – Anderlecht 3-0 (1986)

Eu eram mic, aveam 5 ani neîmpliniți, dar îmi amintesc agitația și urletele din jurul meu. Am văzut prima oară meciul ăsta înregistrat, pe video, prin ’91 sau ’92. De atunci, l-am mai revăzut de câteva ori. Şi de fiecare dată am rămas cu senzația că echipa aia ar fi putut bate în acea zi orice echipă mare din istoria fotbalului. Am văzut ceva meciuri la viața mea, dar nu-mi amintesc vreo altă echipă din România, de club sau națională, care să joace ca Steaua în ziua aia. O demonstrație de forță incredibilă, născută dintr-un îndemn amuzant al lui nea Imi: „Băieți, călcați-i pe ochi!”.

Italia – Brazilia 3-2 (1982)

Despre naționala Braziliei din 1982 se spune că a fost chiar mai bună decât aia din 1970. Doar că Zico, Socrates și Falcao nu au putut bate Italia, ci au fost trimiși acasă de Paolo Rossi. Făcut zdrențe de toată lumea până atunci, Pablito și-a spus că un hat-trick împotriva marii favorite ar rezolva orice. A propulsat squadra azzurra spre al treilea titlu mondial și a făcut să plângă o țară care oricum are tendința de a plânge ușor.

Ajax – Bayern 4-0 (1973)

Despre meciul ăsta am scris la un moment dat, așa că n-are rost să mai adaug ceva. Doar uitați-vă la el!

Sursa foto: machenesanno.it

3 Replies to “Fotbal pe YouTube: 5 meciuri clasice cu care să-ți umpli weekend-ul”

  1. Bune recomandări, multumim!
    PS Alt meci in afara de Napoli Juve asta n.ai găsit? 🤔

    1. ionuttataru says: Răspunde

      E ok, pe Facebook mi s-a recomandat să mă uit la Lazio – Inter, din 5 mai 2002. :)))))))

  2. Recomand un meci al lui Stramaccioni la Torino .

Lasă un răspuns