În sfârșit, un All-Star așa cum ar trebui să fie!

După rușinea de vineri, era cazul ca băieții mari să pună lucrurile în ordine și să ofere un spectacol de calitate. Mai ales că tot weekend-ul a fost despre a-l onora pe Kobe, omul care a trăit pentru a fi competitiv. Puștiul care, la debutul în All-Star Game, s-a apucat să o dea parte-n parte cu Jordan, dintre toți cei cu care putea să o facă. A fost repede liniștit de Michael, dar nu asta era ideea aici.

Este adevărat că la ceea ce am văzut în sfertul 4 a contribuit și decizia de a schimba sistemul. La sfârșit, băieții s-au întors la origini. Adică au jucat ca pe stradă, care ajunge primul la un anumit număr de puncte. 157, în acest caz. Adică 133, atâtea câte avea Team Giannis după primele 3 sferturi, plus 24, numărul lui Kobe. Nu s-a jucat pe timp, s-a jucat pe coșuri. Și de aici nu putea ieși decât ceva bun de tot.

În primul rând, a ieșit la suprafață dorința de a fi mai bun decât celălalt. Băieții și-au amintit că baschetul înseamnă și apărare. Sau mai ales apărare. Trebuie să profiți de orice slăbiciune a adversarului din acest punct de vedere. Mai în glumă, mai în serios, Giannis a spus, la conferința de presă, că strategia lui și a colegilor săi în sfertul 4 a fost de a de mingea celui care era apărat de Harden. Giannis, cel care l-a căpăcit de două ori pe LeBron. O dată, la panou, la o fază la care arbitrii au fost trimiși să revadă imaginile, pentru a lua decizia corectă.

Nu e neobișnuit ca un All-Star Game să devină competitiv pe final, când scorul e strâns”, a spus Frank Vogel. Doar că o asemenea implicare nu s-a mai văzut de aproape 20 de ani, de la celebrul All-Star al lui Iverson. În sfertul 4, media aruncărilor din acțiune reușite a scăzut cu 20%, de la 55,5% la 35,5%. Da, poți face spectacol și fără circ. Ați văzut faza în care Embiid i-a arătat lui LeBron ce ar fi pățit dacă ar fi jucat în epoca lui Hakeem?

LeBron și-a luat-o de la Giannis și de la Embiid, dar până la urmă a condus revenirea echipei lui, care a intrat în sfertul decisiv cu un dezavantaj de 9 puncte. Anthony Davis a închis meciul de la libere, dar primul trofeul de MVP al All-Star Game-ului cu numele lui Kobe pe el a ajuns la Kawhi Leonard, singurul care a atins borna de 30 de puncte. Un alt semn că a fost un meci serios, după cifrele ridicole din ultimii ani. Plus că e frumos ca un băiat din LA să fie cel mai bun într-un meci care trebuia să-l onoreze pe Kobe. Și care l-a onorat.

Sursa foto: allusanewshub.com

Lasă un răspuns