Băieții care ne vor face weekend-urile mai interesante

După Europeanul de tineret din Italia, unde naționala României a avut o prestație remarcabilă, Gică Hagi a devenit unul dintre marii câștigători ai verii. Poate cel mai mare. Proiectul lui a fost lăudat din toate părțile, iar fanii și-au amintit că cea mai bună perioadă din istoria tricolorilor se confundă cu anii carierei sale de fotbalist. Acum, ca patron și antrenor, e pregătit să tragă din nou fotbalul românesc după el.

Apoi a venit dezastrul din Belgia. Viitorul a pierdut în fața lui Gent cu un rocambolesc 3-6 și lumea și-a amintit de celebrul 0-5 din 2016, în fața aceluiași adversar, la debutul constănțenilor în Europa. Doar că au trecut câteva zile și ceea ce putem numi „perlele coroanei” (Rege, astea, ați prins-o?) ne-au amintit că ceea ce face Hagi nu e neapărat despre rezultat, ci despre capacitatea de a învăța din greșeli și de a merge mai departe după un dureros șut în cur.

Ianis și începutul revanșei

Poate nu a fost neapărat vina puștiului, dar s-a dovedit o eroare. Ianis era încă minor când ăl mare l-a vândut în Italia, la Fiorentina. O fi Serie A într-un declin accentuat, dar rămâne un campionat pretențios. Și dificil. Mai ales pentru un copil la prima experiență afară și cu evidente lacune fizice. A fost nevoit să se întoarcă de unde a plecat și să o ia practic de la capăt. Cu gândul că totul va fi analizat mai bine înainte de următorul pas afară.

Între timp, Ianis a crescut frumos și, mai ales datorită numelui pe care îl are, s-a transformat în figura centrală a unui reviriment așteptat de toată lumea. Evoluțiile și golurile de la Euro au confirmat ascensiunea juniorului și faptul că a venit momentul să plece din nou în lume. Dar acum a ales pașii mici. Iar din punctul ăsta de vedere, Genk a fost alegerea logică, mai ales în contextul transferului lui Răzvan Marin la Ajax. Chiar dacă unii au îndrăznit să spere la mai mult pentru Hagi al doilea. Mai mult nu înseamnă neapărat mai bine.

La 24 de ore după ce foștii săi colegi luau 6, Ianis Hagi a debutat la campioana Belgiei. A intrat în minutul 74. Genk nu reușea să o bată pe Kortrijk, acasă. Era 1-1. Două minute mai târziu, la prima atingere a mingii, al nostru a băgat-o în ațe. S-a terminat 2-1 și a fost votat omul meciului. Mai mult pe valul de entuziasm, decât pentru prestația propriu-zisă. Însă rămâne un început de carieră spectaculos la noua echipă. Trebuie să confirme, iar startul ăsta lansat îi va aduce un plus de presiune. Dar e evident că deja e mai bine decât în Toscana.

Răzvan nu e Frenkie. Da’ aduce a metronom

Din momentul în care a apărut știrea transferului lui Răzvan Marin la Ajax, băiatu’ a fost privit ca înlocuitor al lui Frenkie de Jong. Asta deși și el, și Erik ten Hag au repetat că nu e cazul. Asta e, clișeele apar ușor și dispar greu spre deloc. Supercupa Olandei, pe care revelația sezonului trecut din Liga Campionilor a câștigat-o în fața rivalilor de la PSV (2-0), a arătat o dată în plus că românul e alt tip de fotbalist.

Este un jucător dinamic, cu un joc de pase bun și care are o viziune bună”, l-a caracterizat ten Hag, înaintea partidei de sâmbătă. Olandezii au stat geană pe el și au descoperit că tre’ să lucreze la partea defensivă. Asta deși a terminat meciul cu 9 recuperări și 3 intercepții. Însă Ajax e o echipă de atac, iar aici Răzvan a punctat pozitiv. Nu chiar Frenkie, dar ceva material de metronom.

Acum, în caz că ați uitat, Răzvan Marin a fost pe teren în urmă cu 3 ani, la acel 0-5 cu Gent. Măcelul originar. Dovada că din astfel de bătăi pot ieși și lucruri bune.

E abia început de sezon, dar deja sunt semne că băieții ăștia ne vor face weekend-urile mai interesate. Ei și alții, ca Ionuț Radu, Pușcaș sau încă un produs al lui Hagi, Tudor Băluță. Stați tunați!

2 Replies to “Băieții care ne vor face weekend-urile mai interesante”

  1. Eu cu Puscas nu mai inteleg nimic. Parca la un moment dat a fost cumparat definitiv de Palermo, dar acu ca astia au ajuns in judeteana vad ca a ajuns din nou la Inter care se pregateste sa-l mai vanda o data, imprumute, inchirieze, nu stiu exact. Cum nici cu Palermo nu am inteles nimic: s-au prins aia la finalul sezonului actual ca Zamparini jmenuia actele alea de vre.o trei ani? Bine ca nu s.au prins peste 15 ani. Apoi cand erau penalizati, cand erau in C, pana la urma au ajuns in judet. Si ala de la Sampdoria ba ii cumpara, ba nu.i mai cumpara, uneori sunt atat de multe asemanari cu fotbalul de la noi…

    1. ionuttataru says: Răspunde

      Nu. Pușcaș a fost împrumutat la Palermo, care avea opțiune să-l ia definitiv pe 3 bulioane. Cum au ajuns în județeană, a picat afacerea, iar copilul s-a întors la Inter. Părea mai bine, după Europeanul pe care l-a făcut, pentru că, teoretic putea fi vândut pe bani mai mulți. Practic, noi nu videnm nimic. So… :))))))))

Lasă un răspuns