Paul George arată de ce este un All Star. Şi mai mult de-atât

Da, ştiu că subiectul momentului în NBA e Anthony Davis şi dorinţa lui ca Pelicans să-l trade-uiască. Da’ eu vreau să vorbim puţin despre Paul George, pentru că băiatu’ merită şi, aproape pe sub radar, îşi construieşte o candidatură cu destule argumente pentru titlul de MVP.

Nu e o afirmaţie exagerată, în condiţiile în care lista de anul ăsta e destul de stufoasă şi nimeni nu pare să se desprindă cu adevărat în câştigător. James Harden pare posedat, cu seria lui de meciuri de peste 30 de puncte (a ajuns la 23). Kawhi Leonard, Steph Curry, Nikola Jokic sau Joel Embiid sunt şi ei în discuţie. Evident, nu poate lipsi Giannis Antetokounmpo, care s-a transformat într-un adevărat monstru.

Special l-am lăsat pe Giannis la sfârşit. La fel cum nu am ales întâmplător imaginea care deschide articolul ăsta. Pentru Ciudatul Grec s-a terminat atât de urât pe cât vă imaginaţi. Paul George a dat un ditamai dunk-ul, care a închis practic meciul dintre Thunder şi Bucks, de duminică seară.

OKC a câştigat, 118-112, iar Paul George a terminat cu 36 de puncte, 13 recuperări, 3 pase decisive şi 3 intercepţii. Sunt cifre pe care le-a avut în faţa echipei cu cel mai bun record din NBA. Şi care confirmă că alegerea sa ca titular în All Star Game nu a fost întâmplătoare.

Paul George are cel mai bun sezon din carieră

Este un verdict inatacabil. Paul George are 27,1 puncte pe meci (locul 7 în NBA) şi 8,1 recuperări. Ambele sunt recorduri personale în sezonul regulat. De asemenea, împarte primul loc la intercepţii cu cel care îi e coleg, Russell Westbrook, ambii cu 2,3, şi e pe 3 în ligă la numărul de coşuri de 3 reuşite (172), după maşinăriile Harden şi Curry.

Când am fost trade-uit aici, în Vest, aproape toată lumea a crezut că va fi sfârşitul meu ca All Star„, spunea PG acum câteva zile. Într-o conferinţă care a adunat aproape toată spuma din NBA şi căreia, vara trecută, i s-a alăturat şi LeBron James, era firesc ca luma să aibă dubii. Dubii care au devenit şi mai mari când a decis să continue la Thunder.

Paul George nu a ales drumul mai uşor, adică să meargă la Lakers, şi nu doar că a făcut ca dubiile să dispară, dar şi-a ridicat jocul la un nivel incredibil. A ajuns în discuţia pentru MVP şi pentru că fostul MVP Westbrook a înţeles că trebuie să împartă lumina reflectoarelor cu partenerul său. Russ continuă să fie omul-franciză şi să facă chestii cu care ne-a obişnuit – triple doubles mai ales -, dar cedează fericit din responsabilităţi. Iar asta se vede.

După un start ratat (0-5), OKC e acum pe 3 în Vest, cu 31-18. Paul George are mult de-a face cu asta.

Sursa foto: espn.com

Lasă un răspuns