James Harden chiar se duce după al doilea titlu de MVP

N-au trecut două zile de când James Harden, întrebat despre posibilitatea de a câştiga un al doilea titlu de MVP, a spus: „Am nevoie de el. Cu siguranţă am nevoie de el! Şi o să-l iau„. A părut genul de declaraţie care îi e caracteristică bărbosului. Un tip care nu e cunoscut pentru că îl dă modestia afară din casă. Doar că starul lui Houston Rockets a arătat că e plecat în mod clar într-o misiune.

Azi-noapte, texanii au jucat acasă la campioana Golden State Warriors. Curry, Durant şi ceilalţi au avut 17 puncte în faţă la pauză. La un moment dat, au condus şi la 20 de puncte. Degeaba! Harden a orchestrat revenirea, a trimis meciul în prelungiri, egalând la 119, iar în OT a dat 11 puncte. Inclusiv nebunia asta:

Deşi apărat de Draymond Green şi Klay Thompson, doi băieţi serioşi când vine vorba despre „defence”, Harden a dat coşul câştigător. Ba chiar, aşa cum a remarcat şi Reggie Miller pe comentariu, se putea da şi o liberă. Pare fault la încercarea lui Draymond de a-l bloca.

Reacţia care a urmat din partea lui Harden se explică şi prin ceea ce se întâmplase la faza anterioară. Cea în urma căreia Warriors trecuse la conducere. Înainte ca Steph Curry să o bage în coş, Durant a salvat o minge pe care, de fapt, nu a salvat-o.

Până la urmă, această greşeală inexplicabilă nu a contat. Ba chiar se poate spune că a făcut ca victoria obţinută de Houston, scor 135-134, să fie mai spectaculoasă. Indiferent de deznodământ, Harden intrase deja în istorie.

Harden, pe urmele lui Kobe, Jordan şi Iverson

James Harden a terminat meciul cu 44 de puncte. Lângă ele a pus 15 pase decisive şi 10 recuperări, pentru al 11-lea triple-double al carierei cu cel puţin 40 de puncte marcate. Însă, mai important, a intrat într-un grup tare select.

A fost al cincilea meci consecutiv al lui Harden cu cel puţin 40 de puncte. În ultimele 35 de sezoane din NBA, o asemenea performanţă a mai fost reuşită doar de Kobe Bryant (de trei ori), Michael Jordan (de două ori) şi Allen Iverson. Asta vine după ce „The Beard” devenise doar al treilea jucător din ultimele trei decenii cu 400 de puncte marcate într-un interval de 10 meciuri. Ceilalţi doi fiind, firesc, Kobe şi Jordan.

De altfel, e ridicol să vezi cifrele lui Harden în ultimele 11 meciuri. O serie începută pe 13 decembrie, împotriva lui Lakers, când a dat 50 de puncte. Au urmat 32, 47, 35, 35, 39, 41, 45, 41, 43 şi 44. În această perioadă, media punctelor este de 41. De nouă meciuri, MVP-ul sezonului trecut nu coboară sub 35 de puncte (Kobe are 13, Jordan s-a oprit la 10).

În aceste condiţii, nu e o surpriză că e detaşat pe primul loc la puncte marcate. Cu 33,3 puncte pe meci, are aproape 5 puncte în plus faţă de următorii clasaţi, Anthony Davis şi Steph Curry (28,7).

Fanii nu-l văd titular în All Star Game

Şi cu toate acestea, dacă titularii din All Star Game s-ar alege ca pe vremuri, doar de către fani, iar votul s-ar opri acum, James Harden nu ar fi pe teren de la început.

Ieri au fost dezvăluite primele rezultate ale votului. Faptul că Harden e în urma lui Derrick Rose e una dintre surprize. Fostul „taur” pare să aibă loialitatea necondiţionată a fanilor, impresionaţi, fără îndoială, şi de revirimentul celui care a fost cel mai tânăr MVP din istoria NBA.

Însă o altă explicaţie pentru aceste prime rezultate poate fi faptul că Harden nu este o figură foarte populară. Asta în ciuda cifrelor sale incredibile şi a look-ului deja celebru, care l-a transformat în una dintre imaginile simbol ale NBA, în prezent. La fel de adevărat e că omu’ pare foarte puţin interesat de premiile de popularitate. Aşa cum a spus-o chiar el, are alte obiective. Şi se îndreaptă spre ele.

Sursa foto: Bleacher Report

Facebook Comments

Lasă un răspuns