Povestea sezonului în Germania ar putea fi un jucător venit din liga a patra

A început Bundesliga. Ştiţi, campionatul ăla care anul trecut nu se vedea nicăieri, iar anul ăsta e pe toate drumurile. Hashtag devalorizare. Aşa e când ieşi pe ultimul loc la Mondiale, într-o grupă cu Suedia, Mexic şi Coreea de Sud. Tu fiind deţinătoarea titlului. „E nevoie de sânge proaspăt„, au ţipat mulţi. Probabil nimeni nu se gândea să caute prin Regionalliga Nord (liga a patra). Nimeni în afară de ăia de la Hannover 96. Care au găsit un atacant pe care unii s-au grăbit să-l compare cu Klose. Hold your horses şi mai uşor cu miturile pe scări. Întâi să fie măcar Vardy, apoi putem începe să privim şi către legenda Miro.

Probabil vă întrebaţi despre ce dracu’ am bătut câmpii până acum. Îl cheamă Hendrik Weydandt, are 23 de ani şi e eroul săptămânii în fotbalul german. Duminica trecută, contra lui Karlsruhe, în Cupă, a intrat în minutul 82. Ai lui aveau deja 4-0. S-a terminat 6-0, pentru că s-a gândit că ar fi frumos să-şi înceapă cariera profesionistă cu o dublă. Două şuturi, două goluri. Apoi, sâmbătă, tot în deplasare, la Bremen, a primit debutul în Bundesliga. L-a înlocuit pe japonezul Takuma Asano, în minutul 75. După doar un minut, a marcat. Nimic special, mai ales că Werder a egalat repede şi s-a terminat 1-1, dar nu cred că-l va certa cineva că nu şi-a deschis contul de goluri în campionatul lui Bayern Munchen cu o foarfecă.

Aşadar, cine este acest Weydandt? Acum 4 ani, juca la nimeni pe lume TSV Groß Munzel, o echipă de amatori, din al nouălea eşalon. Apoi a prins un loc la Germania Egestorf, în liga a patra, unde a început să ia şi ceva bani. Doar vreo 400 de euro pe lună. Dacă mă gândesc bine, mai puţin decât câştig eu. A rămas acolo până vara asta, când l-au remarcat băieţii din Saxonia Inferioară. L-au băgat la joc şi a început să toarne goluri. „E o nebunie„, a exclamat managerul lui Hannover 96, Horst Heldt. Chiar e! În 2014 planul lui de viitor era să studieze administraţie şi să devină funcţionar public. Sau poate să preia firma tatălui său. Dar a ajuns la Germania Egestorf şi părea că se pricepe la fotbal. Lucrurile au început să se lege, golurile să vină, iar în această vară, când i s-a terminat contractul, a primit oferta de la Hannover. Echipa a doua, dar nu conta. Era, totuşi, un pas înainte. Unul uriaş, până la urmă. Pentru că a profitat de fiecare şansă şi acum a devenit un adevărat personaj.

Sunt asemănări cu un anume Miroslav Klose, care a jucat primul meci în Bundesliga la 21 de ani. Dar indiferent de liga în care juca, mereu dădea goluri. La fel ca Weydandt, care e cu doi ani mai bătrân decât Klose la debut. Dar ce contează doi ani pentru cineva care a sărit aproape 10 eşaloane în patru ani?„, a scris 11freunde.de, după dubla din Cupă, anticipând cumva debutul în campionat. Nu a anticipat şi impactul imediat pe care l-a avut puştiul. Nimeni nu putea să o facă. Comparaţia rămâne exagerată, dar am putea asista la primul capitol din povestea sezonului.

Dacă tot suntem la Bundesliga, mi-a mai plăcut ceva în prima etapă. Assistul lui Haller pentru Nicolai Muller, în Freiburg – Frankfurt 0-2. Ăsta:

Sursa foto: sportbuzzer.de

Facebook Comments

Lasă un răspuns