CONTROPIEDE. 5 lucruri după etapa a cincea din Serie A

gabbia derby della madonnina serie a

Da, ragazzi, există Contropiede și după ce Milan câștigă Derby della Madonnina! Că doar nu au ajuns cronicile de etapă din Serie A să stea doar în victoriile Interului.

Rezultatele:

  • Cagliari – Empoli 0-2
    verona – Torino 2-3
    Venezia – Genoa 2-0
    J******s – Napoli 0-0
    Lecce – Parma 2-2
    Fiorentina – Lazio 2-1
    Monza – Bologna 1-2
    Roma – Udinese 3-0
    Inter – Milan 1-2
    Atalanta – Como, ploaia și-a dorit mai mult victoria

Clasamentul:

Clasament Serie A, etapa a cincea

Să intrăm, deci, în profunzimile rundei. 

Eroul etapei. E posibil ca Matteo Gabbia să fie un exemplu pentru cei care cred în destin. Dacă lucrurile mergeau altfel, probabil că el nici nu mai era la Milan în prezent. În vara anului trecut, a ajuns sub formă de împrumut la Villarreal. Crescut de rossoneri, mai trecuse printr-o experiență asemnănătoare. Când era adolescent, a fost trimis să se călească în Serie C, la Lucchese. S-a întors, a devenit om de lot și a prins și titlul din 2022. Dar niciodată nu a fost văzut ca un jucător fundamental. Plecarea în Spania părea să fie doar primul pas spre o despărțire anunțată. Doar că la începutul acestui an, într-o perioadă în care fundașii lui Pioli picau pe capete, a fost chemat anticipat acasă. A prins destule meciuri ca să nu se mai pună problema cedării sale. Cu Fonseca nu a început ca titular, însă portughezul l-a băgat din primul minut cu Venezia, în locul lui Tomori, și a repetat schema în derby, lăsându-l pe bancă pe Pavlovic. Contra nerazzurrilor a jucat la limita impecabilului. În repriza a doua, cel puțin, a avut câteva intervenții cruciale. A păstrat însă ce era mai bun pentru final. În minutul 88, a pus o căpățână aproape de vinclul lui Sommer și a adus victoria pentru rossoneri contra rivalei care, în ultima vreme, doar în Cupa Liceelor nu i-a bătut pe ai lui. O victorie firească după cum s-a jucat. Adevărata surpriză a fost că nu s-a terminat mai repede, pentru că Fonseca a pregătit excelent meciul, iar băieții lui au executat planul de joc foarte bine, mai puțin când au ajuns în pozițiile alea ideale de finalizare. Dar a venit la momentul potrivit Gabbia, ca să sară mai sus decât toată lumea și să dea un gol care sigur va intra în folclorul deja bogat al acestei rivalități. Milan pune capăt supremației interiste în Derby della Madonnina și dubiile în privința campioanei sunt tot mai mari. E devreme încă, dar sunt semne care amintesc de ceea ce s-a întâmplat cu două sezoane în urmă cu ai mei. Dacă mai aducem în discuție și exemplul ultimelor deținătoare ale titlului în Serie A…

Liderul. Nu-s eu vreun statistician și nici memoria nu mă mai ajută ca pe vremuri, da’ aș zice că nu prea vezi cinci lideri diferiți în cinci etape. Și nu zic doar de Serie A. Și pentru ca lucrurile să fie cu adevărat ciudate, după Udinese, o avem pe primul loc pe Torino. Care nu a mai fost singură ”capolista” din februarie 1977. Pe atunci juca având Scudetto pe piept (ultimul din istoria clubului), iar la finalul acelei ediții de campionat, Granata a terminat pe doi, la doar un punct în spatele singurei echipe pe care nu suportă să o vadă în față. Trei victorii la limită ajung în sezonul ăsta ca să te cațeri în vârf. Totuși, adevărul e că, la Verona, ”Toro” a bătut mai clar decât 3-2-ul de pe tabelă. Sanabria a ratat un penalty, iar veronezii au marcat a doua oară când meciul era deja gata.

Nimic la nimic. La Torino s-a jucat un meci între două echipe cu ambiții, dar care deja candidează la titlul de cel mai urât al sezonului din Serie A. În ultimele trei etape, Thiago Motta l-a făcut pe Allegri să pară Zeman. Iar Conte a jucat exact așa cum știam că o face când revine acasă. La fel și Lukaku când vede dungi alb-negre în fața ochilor.

Primele victorii. Nu avem doar lider nou, s-a schimbat și ultima clasată din Serie A. Cagliari, învinsă acasă de în continuare neînvinsa Empoli (promit să scriu separat de toscani tura viitoare, dacă rămân nebătuți!), a ajuns pe 20. Fosta ”lanternă”, Venezia, a deschis seria primelor victorii din această rundă. Au urmat Fiorentina – pe reveneală acasă cu Lazio, datorită dublei din rigore a lui Gudmundsson, care nu a simțit greutatea numărului 10 viola la debut; Bologna, pe dramatism la Monza, și Roma, unde șocul schimbării lui De Rossi cu Juric a produs un șoc pentru fostul lider Udinese, adus brutal cu picioarele pe pământ. Au mai rămas trei echipe care încă nu au câștigat și nu e întâmplător că le găsim pe ultimele locuri.

2-0, scor chiar periculos. Etapa asta, Parma a fost de partea corectă a unei reveniri spectaculoase. Poate nu a văzut toată lumea și unii nu înțeleg despre ce vorbim aici. Man, Mihăilă și colegii săi au scăpat nebătuți la Lecce din situația asta:

lecce parma serie a

Acum, încă o dată, nu-s statistician, însă mă gândesc că o medie de o revenire de la 0-2 pe etapă nu e un lucru comun. Torino, Monza, Como, Parma și Lecce sunt echipele care până acum au condus cu cel mai periculos scor în acest sezon de Serie A și nu au câștigat. Ultimele trei au jucat acasă. Practic, încă o revenire de la 2-0. Wink!

Golul etapei: Santiago Castro vs Monza

Oare și-a găsit Bologna un alt atacant cu care să-și facă viața mai ușoară în Serie A? Până una-alta, puștiul de 20 de ani luat de la Velez a dat al doilea la rând în campionat. Și cu execuția asta a adus prima victorie stagională pentru Vincenzo Italiano. Destul de ok, aș zice…

Parada etapei: Maignan vs Inter

Nu se poate victorie în derby pentru Milan fără un moment al lui Maignan. De data asta, în fața lui Thuram, căruia i-a refuzat ”hat-trick-ul” cu intervenția asta, pe care o consider mai dificilă decât cea a lui Sommer din startul reprizei a doua, la lovitura de cap a lui Leao.

Pontul etapei

Fanii lui Napoli nu au ratat ocazia de a-i cere o cotă bună lui Fagioli.

Sursa foto deschidere: madoniepress.it

Dacă vrei să susții blogul sau pur și simplu să dai o bere
Ori dacă te simți generos
O poți face aici ⤵

Become a Patron!

3 Replies to “CONTROPIEDE. 5 lucruri după etapa a cincea din Serie A”

  1. Salutare,

    Nea Inzaghi sa nu mai schimbe tot mijlocul in min 65 , mai ales intr un derby. Apoi, daca tot schimbi, de ce nu Zielinski ca prima schimbare in locul lui Fratesi. Deocamdată,îl văd pe polonez mai bun și mai folositor.

    Sa folosească și pe iranian din când în când și o sa fie ok.

    Forza Inter!

  2. […] a redevenit Torino. După un start de sezon mai mult decât promițător, în care ajunsese chiar și pe primul loc, jucăria lui Cairo s-a întors la ce știe să facă mai bine. Pe cât de spectaculoasă a fost […]

  3. […] mai multe dubii din partida asta. Cu siguranță, e un rezultat care lasă un gust mai amar decât înfrângerea din derby-ul cu Milan (venită tot pe final, la fel ca egalul ăsta). Ai lui Inzaghi au condus cu 4-2 și au avut o […]

Lasă un răspuns