CONTROPIEDE. Scurte și rapide după etapa a 19-a din Serie A

E marți, chiar dacă mai târziu decât de obicei, așa că nu s-a fugit de responsabilități. Și oricum, nu va fi chiar un Contropiede cum v-ați obișnuit, pentru că Serie A a ajuns la jumătatea sezonului și băgăm ceva superlative ale primelor 19 etape.

Dar nici măcar acum nu renunțăm la obiceiurile adânc împământenite. Deci, în primul rând, rezultatele:

 • Bologna – Genoa 1-1
  Inter – Verona 2-1
  Frosinone – Monza 2-3
  Lecce – Cagliari 1-1
  Sassuolo – Fiorentina 1-0
  Empoli – Milan 0-3
  Torino – Napoli 3-0
  Udinese – Lazio 1-2
  Salernitana – J******s 1-2
  Roma – Atalanta 1-1

Și acum, foarte pe repede înainte, despre ele.

Inter și a doua clasată au câștigat practic la fel. Același scor, cu emoții, în prelungiri, cu bucurie mare pe garduri (la curu’ gol sau la bustu’ gol), contra unor echipe de la retrogradare, care la final s-au plâns de arbitraj. Unii au primit mai multă vizibilitate decât ceilalți în presă și nu e greu de ghicit cine, în caz că nu ați văzut deja. Cu cât înaintăm în sezon, cu atât mai mari devin controversele. Concluzia mi se pare destul de simplă: ăia din Torino nu ar trebui să se mai lupte pentru Scudetto, ca să fie lumea mai liniștită.

-Redevenind serioși, dacă se poate, atât ai lu’ Limone, cât și ai lu’ Allegri au făcut un tur peste așteptări și proiecția e că ambele echipe vor termina cu peste 90 de puncte. Greu de imaginat, însă, așa ceva. Dar pare un pariu sigur că, în acest sezon, lupta pentru titlu în Serie A nu se va termina prea devreme.

Milan e, în acest moment, în ”no man’s land”, pentru că echipele din spate, care speră la locul 4, mai mult s-au încurcat și au pus-o de un statu-quo. Excepția este poate Lazio, care dă semne de revenire și care sigur s-a întors în cursa pentru Liga Campionilor.

Napoli s-a dus oficial în cap și, la momentul ăsta, rechemarea lui Rudi Garcia chiar nu-mi pare cea mai proastă idee din lume. Altfel, tweetul etapei. Fără concurență!

La retrogradare, Sassuolo e marea câștigătoare a etapei. A bătut-o pe Fiorentina și termină turul cu victorii la 3 din primele 4 clasate din Serie A. Inexplicabilă echipă! În rest, tradiționalele permutări pe care le-am tot avut. Și cred că e momentul să o băgăm în discuție și pe Frosinone, care a intrat în spirala aia din care se iese greu.

Parada etapei: Rui Patricio vs De Ketelaere

Au fost ceva intervenții mișto etapa asta, însă cea care a rămas cu mine a fost aia reușită de Rui Patricio în fața lui De Ketelaere. Răutăcioșii ar zice că nu e mare lucru să-l blochezi pe belgianul parcă mereu speriat, însă fără mâna portughezului, Atalanta făcea 2-0 pe Olimpico și cine știe cum s-ar fi terminat.

Golul etapei: Maggiore vs J******s

Nu a fost rău ce a făcut băiatul care e un fel de legendă în La Spezia, dar păcat că nu a folosit la nimic. Tot el a contribuit și la asta, cu roșul luat imediat după pauză.

Bun, acum că am rezolvat chestiunile arzătoare, putem trece la ”premiile Tătărești” ale turului din Serie A. Unde, sunt convins, nu o să reușim să cădem de acord. Dar unde ar mai fi hazul, până la urmă?

Așadar:

 • cel mai bun portar: Di Gregorio
  cel mai bun fundaș: Bremer
  cel mai bun mijlocaș: Hakan Calhanoglu
  cel mai bun atacant: Lautaro Martinez
  cel mai bun jucător: Lautaro Martinez
  cel mai bun transfer: Thuram
  cel mai bun tânăr: Soule
  cel mai bun antrenor: Thiago Motta.

Și o să termin cu cel mai frumos gol, unde nici măcar nu am stat prea mult pe gânduri.

Să aveți un retur, ragazzi! Mă rog, nu chiar toți!

Sursa foto deschidere: beinsports.com

Dacă vrei să susții blogul sau pur și simplu să dai o bere
Ori dacă te simți generos
O poți face aici ⤵

Become a Patron!

Lasă un răspuns