Pierluigi Collina și arbitrajul în Italia

collina

Subiectul de azi în podcast e Pierluigi Collina, pe care France Football l-a desemnat cel mai bun arbitru din istorie. O distincție pe care puțini i-o pot contesta. Mai ales dacă ne gândim în ce perioadă a arbitrat. În special la el acasă.

Orice fan Serie A știe foarte bine că, în Italia, arbitrul e mereu in centrul atenției. Moviola e o adevărată instituție, iar de-a lungul timpului s-a transformat practic într-un proces în piața publică. Asta e cumva și o chestie istorică. Scriitorul Giovanni Arpino a spus odată că „în Italia, cei care dețin puterea, chiar și pentru 90 de minute, nu se află niciodată într-o lumină bună”. Prezumția de nevinovăție nu există. Foarte rar se întâmplă ca un arbitru să fie slab. În majoritatea cazurilor, e corupt. Din punctul ăsta de vedere, Calciopoli a confirmat multe dintre ideile preconcepute.

Faptul că Pierluigi Collina a scăpat curat din povestea aia i-a consolidat imaginea oricum impecabilă. Iar atunci când a apărut înregistrarea în care Moggi l-a acuzat că e „prea obiectiv și trebuie pedepsit”, a devenit un adevarat erou.

🎙 Chiacchere da bar poate fi ascultat pe:

✅ Anchor 👉 https://bit.ly/2IQGUfU
✅ Spotify 👉 https://spoti.fi/3360snU
✅ Google Podcasts 👉 https://bit.ly/3pOFYK7
✅ YouTube 👉 https://bit.ly/2Kvj4qX

Sursa foto: catenaccioecontropiede.it

Lasă un răspuns