Patrick Beverley – câinele de pază al lui Clippers

Cel mai mic om al nostru a reușit cel mai important blocaj al meciului”. Paul George a caracterizat perfect ceea ce s-a întâmplat în al doilea Lakers – Clippers al sezonului. Care a avut același deznodământ ca primul. A câștigat Clippers, scor 111-106, pentru că a fost echipa mult mai bună atunci când a contat, pe final. Și deși Kawhi Leonard a terminat cu 35 de puncte, 12 recuperări și 5 pase decisive, eroul a fost Patrick Beverley.

Lakers a avut un avantaj de 12 puncte la pauză. În sfertul 3, diferența a crescut până la 15. Dar Clippers a revenit în meci și a egalat înainte de ultimele 12 minute. În ultimul sfert, LeBron și ai lui au avut câteva tentative de a se desprinde, dar de fiecare dată adversarii au avut răspuns. În principal, prin Kawhi. Dar sufletul revenirii a fost Beverley. Ca un „câine”, point guard-ul ăsta atipic din Chicago a influențat jocul prin răutatea care l-a ajutat să-și găsească locul în NBA. După ce s-a călit prin Ucraina, Rusia și Grecia, a apucat strâns șansa pe care i-a oferit-o Houston Rockets, la începutul lui 2013. Calitățile lui defensive l-au făcut un jucător fundamental, atât în Texas, cât și în Los Angeles, acum. Firesc, într-o ligă care a transformat apărarea în ceva opțional. Am crescut cu All Star-uri în care defensiva era mai serioasă decât ceea ce vedem în prezent.

Azi-noapte, Beverley a reușit doar 8 puncte. Nici nu i se cere mai mult, mai ales în condițiile în care media carierei în NBA e de 9 puncte pe meci. În schimb, a contribuit din plin în apărare. 9 recuperări (doar Kawhi a avut mai multe). 4 dintre ele, în ultimele 4 minute. „My fucking heart”, a fost răspunsul pe care l-a dat la sfârșitul meciului, atunci când a fost întrebat care este secretul unui „pitic” de doar 1,85 atât de bun la recuperare. Dar faza care a decis meciul și care va intra cu siguranță în istoria proaspetei rivalități dintre Lakers și Clippers s-a petrecut cu vreo 3,5 secunde înainte de final.

Clippers conducea cu 109-106, iar Lou Williams a ratat o aruncare de 3, care putea închide meciul. Caruso a recuperat și a pus mingea în mâinile lui LeBron. Ăsta s-a izolat în dreapta, în căutarea coșului care să trimită meciul în prelungiri. Beverley nu l-a scăpat din ochi o clipă. A întins o mână, mai mult de încercare. Apoi, când James s-a pregătit să arunce, i-a scos mingea din mâini. Ba mai mult, a obținut posesia. Reacția care a urmat – arogantă și ușor agresivă față de fanii Lakers – trebuie înțeleasă în contextul și în tensiunea momentului. Însă Beverley este exact omul pe care îl vedeți în imaginile alea. Pasiune și bucurie sinceră pentru orice gest defensiv care contribuie la succesul echipei.

Pentru Lakers, Beverley este cea mai mică problemă în momentul ăsta. Al doilea eșec din tot atâtea meciuri cu Clippers a completat o serie de 4 înfrângeri. În plus, problemele fizice ale lui LeBron s-au accentuat. E primul moment de cumpănă pentru purple&gold. Iar modul în care rivalii din oraș au reușit să controleze ultimele minute în ambele dueluri directe din acest sezon dă de gândit, mai ales în perspectiva unei confruntări în finala Vestului, anticipată și dorită de toată lumea. Meciul de azi-noapte a fost un preview reușit. De data asta, în formule complete, pentru că cel din deschiderea sezonului nu l-a avut pe Paul George. Deși Lakers continuă să aibă cel mai bun record în Vest, senzația este că ceilalți au ceva în plus, în special din punct de vedere defensiv. Kawhi, PG și, poate cel mai important, câinosul Beverley.

Sursa foto: msn.com

Lasă un răspuns